Διεθνές Συνέδριο Ειρήνης: “Αν δεν σταματήσουν οι πόλεμοι το προσφυγικό δεν λύνεται”




lail

Αυτό ήταν το μήνυμα του Πρώτου Διεθνούς Συνεδρίου Ειρήνης που διοργανώθηκε από τους Δήμους Ηλιούπολης, Αλίμου, Αργυρούπολης-Ελληνικού, Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης, Γλυφάδας και Παλαιού Φαλήρου μαζί με το Ίδρυμα Γρηγόρη Λαμπράκη υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου στην Ηλιούπολη.

Αυτό ήταν το μήνυμα της διεθνούς αυτοδιοικητικής διπλωματίας που επιδιώκουν να αναπτύξουν και οι ομιλητές δήμαρχοι Βασίλης Βαλασόπουλος Ηλιούπολης και Ανδρέας Κονδύλης Αλίμου.

Οι ομιλητές τόνισαν με έμφαση ότι ο δυτικός πολιτισμός δεν μπορεί να ανεχτεί τις αγριότητες που διαδραματίζονται σήμερα σε δεκάδες γωνιές της γης, ούτε να παρακολουθεί απαθής ή κατόπιν εορτής τα καραβάνια των προσφύγων που μεταφέρουν την εξαθλίωση κα τον πόνο. Είναι καιρός να χτυπηθεί η ρίζα του κακού και να επικαιροποιηθεί το μήνυμα της Ειρήνης, των διεθνών κινημάτων αλλά και του μεγάλου συμβόλου “Γρηγόρη Λαμπράκη”.

Τόνισαν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση με τα λίγα μέσα που διαθέτει επωμίστηκε όλο το βάρος των προσφυγικών ρευμάτων μπροστά σε ένα κράτος που φάνηκε για μια φορά ακόμη αναποτελεσματικό και ανήμπορο σε έκτακτες καταστάσεις.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες περιοχές οργανώθηκε και αντέδρασε με ανθρώπινες αξίες σε ελάχιστο χρόνο υφιστάμενη όμως μια τεράστια ζημιά, ανήμπορη να σταματήσει τις εισροές των κατατρεγμένων.

Έτσι, οι έξι δήμοι μαζί με το Ίδρυμα Γρηγόρη Λαμπράκη αποφάσισαν να αναλάβουν πρωτοβουλία να οργανώσουν το πρώτο διεθνές συνέδριο για να αξιοποιήσουν τα εργαλεία της διεθνούς διπλωματίας και μέσω της δικτύωσης με άλλους δήμους του εξωτερικού, να πιέσουν αποτελεσματικότερα στην καθιέρωση της παγκόσμιας Ειρήνης.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Καρχιλάκη, Βαφειάδης και Αγγελής στο Διεθνές Συνέδριο Ειρήνης

Η ομιλία του Ανδρέα Κονδύλη στο Διεθνές Συνέδριο για την Ειρήνη

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.