Δήμαρχος Γλυφάδας: “Ανοίγει ο δρόμος για μελλοντική μείωση των δημοτικών τελών”




papanikolaoudei

Περίπου 1.200.000 ευρώ ετησίως θα εισπράττει επιπλέον ο δήμος Γλυφάδας, από τα 5.906 ακίνητα (854.766 τετραγωνικά μέτρα), τα οποία ήταν καταγεγραμμένα στον δήμο αλλά όχι στην ΔΕΗ!

“Το γεγονός αυτό  ανοίγει το δρόμο για μελλοντική ελάφρυνση των επιβαλλόμενων τελών” είπε ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

“Παράλληλα, γλιτώνουμε δεκάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως από τέλη που πληρώναμε στην ΕΥΔΑΠ κακώς και εσφαλμένα! Είχαμε φτάσει στο σημείο ακόμα και να πληρώνουμε τέλη αποχέτευσης σε πλατείες, όπου φυσικά δεν υπάρχει αποχέτευση…”

Μετά από διασταυρώσεις στοιχείων, έχει εντοπισθεί από τις αρμόδιες Αρχές ότι εκατομμύρια ευρώ που θα μπορούσαν να εισπραχθούν από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν φτάνουν ποτέ στα ταμεία τους.
Λόγω της καταγραφής λιγότερων τετραγωνικών ακινήτων οι δήμοι χάνουν έσοδα από τέλη και ακίνητης περιουσίας τα οποία καταβάλλονται από ιδιοκτήτες ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.

Το ζήτημα των αποκλίσεων είναι μείζονος σημασίας, με δεδομένο ότι τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού (ενιαίο ανταποδοτικό τέλος) και το λεγόμενο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) καταβάλλονται από ιδιοκτήτες ακινήτων κάθε δήμου μέσω του λογαριασμού που εκδίδει η ΔΕΗ – για όσα είναι μη ηλεκτροδοτούμενα τα τέλη καταβάλλονται απευθείας στους ΟΤΑ.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση του δήμου Γλυφάδας, την οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας «Το Βήμα της Κυριακής».
Έπειτα από σύγκριση των αρχείων του Δήμου και της ΔΕΗ, η δημοτική αρχή αποκάλυψε 854.766 τετραγωνικά μέτρα σε ακίνητα εντός Γλυφάδας (οικιακής και επαγγελματικής χρήσης), τα οποία ήταν καταγεγραμμένα στον δήμο αλλά όχι στην επιχείρηση ηλεκτρισμού.

Πρόκειται συνολικά για 5.906 ακίνητα, από τα οποία, σύμφωνα με εκτιμήσεις της δημοτικής αρχής, θα εισπράττει επιπλέον περίπου 1.200.000 ευρώ ετησίως!
Ανάλογα φαινόμενα έχουν εντοπίσει δήμαρχοι σε διάφορες περιοχές της χώρας, με τις αρμόδιες αρχές να διαπιστώνουν αναντιστοιχία δηλωμένων τετραγωνικών μέτρων σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους μεταξύ ΟΤΑ και ΔΕΗ.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

Καθημερινά κάνουμε κατάθεση ψυχής για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής στην πόλη μας. Για να κάνουμε σε δύσκολους καιρούς κοινωνική πολιτική, αλλά και έργα υποδομών, για να φτιαχτούν παιδικοί σταθμοί, δρόμοι, πλατείες, παιδικές χαρές, και τόσα άλλα έργα που είναι σε εξέλιξη, χρειάζονται φυσικά πόροι.

Με απλές, μεθοδικές κινήσεις νοικοκυρέματος των οικονομικών και βελτίωσης των εσόδων, πετύχαμε το φαινομενικά ακατόρθωτο: Εντοπίσαμε συνολικά 854.766 τετραγωνικά μέτρα σε ακίνητα εντός Γλυφάδας, που ήταν καταγεγραμμένα στο Δήμο αλλά όχι στη ΔΕΗ, επομένως δεν πλήρωναν δημοτικά τέλη και ΤΑΠ!

Με την καταχώρισή τους, ο Δήμος μας θα εισπράττει επιπλέον περίπου 1.200.000 ευρώ ετησίως, κάτι που συν τοις άλλοις ανοίγει το δρόμο για μελλοντική ελάφρυνση των επιβαλλόμενων τελών.

Παράλληλα, γλιτώνουμε δεκάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως από τέλη που πληρώναμε στην ΕΥΔΑΠ κακώς και εσφαλμένα! Είχαμε φτάσει στο σημείο ακόμα και να πληρώνουμε τέλη αποχέτευσης σε πλατείες, όπου φυσικά δεν υπάρχει αποχέτευση…

Μέσα στην κρίση που βιώνουμε, με πολλή δουλειά, συστηματικά και μεθοδικά, ενισχύουμε την οικονομική θέση του Δήμου μας και επανεπενδύουμε τα χρήματα σε έργα και πρωτοβουλίες για το καλό της πόλης και των δημοτών. Ευχαριστούμε το Βήμα της Κυριακής και τη δημοσιογράφο Παναγιώτα Μπίτσικα για την καταγραφή της σημαντικής μας αυτής προσπάθειας.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.