Δημιουργείται “Κέντρο Κοινότητας” στην Ηλιούπολη




kentrakoinotitas2

Ο Δήμος Ηλιούπολης διευρύνει και εκσυγχρονίζει το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και προστασίας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, καθώς βρίσκεται μέσα στους πρώτους πέντε δήμους που έλαβαν έγκριση λειτουργίας και χρηματοδότηση για την λειτουργία Κέντρου Κοινότητας στην Περιφέρεια Αττικής.

Το Κέντρο Κοινότητας Ηλιούπολης εποπτευόμενο από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου, θα παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:
Αποδοχή Ενημέρωση Υποστήριξη των πολιτών
Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές
Παροχή Υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων

Το Κέντρο μέσω παραπομπών διασυνδέει τα ωφελούμενα άτομα – πολίτες του Δήμου Ηλιούπολης με επιμέρους φορείς και υπηρεσίες δήμου και δημόσιες εθελοντικές οργανώσεις οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα κλπ) για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.
Το Κέντρο Κοινότητας θα λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή και ώρες 8:00 με 16:00 (Ηρώς Κων/λου 52) και θα εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους του Δήμου Ηλιούπολης.
Η δημιουργία του Κέντρου Κοινότητας στην Ηλιούπολη εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο στρατηγικού σχεδιασμού της Ελληνικής Πολιτείας και της Περιφέρειας Αττικής ειδικότερα για την δημιουργία ενός Εθνικού Μηχανισμού (ΕΜ) που συντονίζει τις πολιτικές κοινωνικής ένταξης, παρακολουθεί και αξιολογεί την εφαρμογή της, προσδιορίζει τις προτεραιότητες με βάση τις εκάστοτε ανάγκες ώστε να ενισχύει την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα του συστήματος κοινωνικής προστασίας.
Στόχος της λειτουργίας του είναι η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για τη υποδοχή εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Ηλιούπολης με ιδιαίτερη έμφαση στη βελτίωση της απασχολησιμότητας και της ποιότητας ζωής των περιθωριοποιημένων ομάδων μέσω της ενίσχυσης βασικών κοινωνικών δεξιοτήτων.
Μετά την σημαντική αυτή έγκριση λειτουργίας και χρηματοδότησης ο Δήμος Ηλιούπολης θα προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού με διαδικασίες ΑΣΕΠ, έτσι ώστε να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατό η εξυπηρέτηση και η υποστήριξη των κατοίκων της Ηλιούπολης που έχουν ανάγκη.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.