Δημοσθένης Δόγκας: “Στηρίζουμε το ΕΚΠΑΖ, διαφυλάσσουμε την οικολογική ισορροπία”




 

doapekolaz

Στην απελευθέρωση 14 άγριων πτηνών, που μετά από τραυματισμούς, θεραπεύτηκαν στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ) της Αίγινας, συμμετείχε την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 ο Δημοσθένης Δόγκας, δημοτικός σύμβουλος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Βούληση, και πολιτευτής της περιφέρειας Αττικής.
Η απελευθέρωση των πτηνών έγινε σε διάφορα σημεία του Ταΰγετου. Η δράση έγινε με τη συνδρομή του Δήμου Σπάρτης, της Διεύθυνσης Δασών Σπάρτης και του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Σπάρτης. Στη δράση συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Δέσποινα Χατζηνικολάου εκπροσωπώντας το ΕΚΠΑΖ και ο αντιδήμαρχος Σπάρτης, κ. Αργυρόπουλος. Τα πουλιά που επανεντάχθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον μετά από τη θεραπεία που ακολουθήθηκε στο ΕΚΠΑΖ στην Αίγινα, ήταν ένας φιδαετός, 3 μπούφοι, 5 γερακίνες και 5 ασημόγλαροι.
Μετά την απελευθέρωση, ο Δημοσθένης Δόγκας δήλωσε:
“Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη σημερινή μέρα, όπως άλλωστε και σε κάθε ανάλογη δράση που συμμετέχουμε. Οι απελευθερώσεις θεραπευμένων πτηνών και άλλων άγριων ζώων είναι μια έμπρακτη απόδειξη ότι ο άνθρωπος μπορεί να διορθώσει τα λάθη του απέναντι στη φύση. Είμαι ταυτόχρονα περήφανος που στηρίζω στο σπουδαίο αυτό έργο το ΕΚΠΑΖ και καλώ όλους τους συμπολίτες μας να συνδράμουν στο έργο του. Η οικολογική ισορροπία δεν είναι μια αφηρημένη έννοια, είναι κομμάτι του πολιτισμού μας, του πλούτου της χώρας μας, είναι κομμάτι του εαυτού μας”.

stigmiotipo-plirous-othonis-13102016-70812-mm-bmp
Ο Δημοσθένης Δόγκας (δεξιά) με την εκπρόσωπο του ΕΚΠΑΖ, Δέσποινα Χατζηνικολάου και τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Σπάρτης, κ. Αργυρόπουλο.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.