Εκδρομή στην Αρκαδία με το σύλλογο Αμπελακίων Αλίμου




kapsia

Εκδρομή για τις 4 Δεκεμβρίου, στην Αρκαδία, διοργανώνει ο σύλλογος κατοίκων Αμπελακίων Αλίμου. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει και γουρουνοπούλα σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής.

Θα κατευθυνθούμε προς την Τρίπολη και λίγα χιλιόμετρα πριν φθάσουμε στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας θα ακολουθήσουμε την επαρχιακή οδό προς Βυτίνα.
Το πρώτο χωριό που θα συναντήσουμε είναι η Κάψια. Κοντά στο μικρό αυτό αρκαδικό χωριό, σε απόσταση 1,5 χλμ θα ανακαλύψουμε ένα από τα πλέον αξιόλογα σπήλαια της χώρας μας, το σπήλαιο Κάψια.
Το σπήλαιο, που ανήκει στο περίπλοκο σύστημα καταβοθρών του οροπεδίου της Μαντινείας, διασώζει πλούσιο λιθωματικό υλικό με σπάνιους χρωματισμούς, χρησιμοποιήθηκε δε από τον άνθρωπο κατά τους Νεολιθικούς και τους Ελληνιστικούς Χρόνους, καθώς και στην ύστερη αρχαιότητα (4ος-6ος αιώνας μ.Χ.). Στα ευρήματα του σπηλαίου συγκαταλέγονται πολυάριθμα θραύσματα ανθρώπινων οστών και κρανίων, καθώς και λυχνάρια που ανήκουν στην ύστερη αρχαιότητα.
Μετά την επίσκεψη στο σπήλαιο Κάψια θα ανηφορίσουμε στο Λεβίδι, τόπο καταγωγής του διακεκριμένου πολιτικού και κοινωνιολόγου Αλέξανδρου Παπαναστασίου (1876-1936).
Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε σπίτια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Όσοι θέλουν μπορούν να επισκεφθούν την επιβλητική εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου, το Μουσείο Αλέξανδρου Παπαναστασίου και το Αρκαδικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας.
Στο Λεβίδι θα γευματίσουμε σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχή όπου σερβίρεται η περίφημη ψητή γουρουνοπούλα.

ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΑΥΣΤΗΡΗ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: 07:00 πμ ΑΠΟ ΤΗ ΓΩΝΙΑ ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Στα γραφεία του Συλλόγου Αμπελακίων Αγ.Δημητρίου 68 (στον πεζόδρομο δίπλα από τη ΦΑΜΑΡ)

Ωρες λειτουργίας:
Πρωί: 10:00 – 12:00 από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη
Απόγευμα: 18:00 – 20:00 Δευτέρα και Παρασκευή

Σταθερό τηλ: 211-0122843 & 211-0122844
Κινητό τηλ: 697-3086154

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.