Γιορτή Ανακύκλωσης στην Ηλιούπολη (ΕΙΚΟΝΕΣ)




an17

Την συνολική και πολύπλευρη πολιτική για την ανακύκλωση των οικιακών αποβλήτων είχε την ευκαιρία για μια φορά ακόμη να επικοινωνήσει ο Δήμος Ηλιούπολης στους πολίτες, στην γιορτή ανακύκλωσης που διοργάνωσε στην πλατεία Φλέμιγκ την περασμένη Κυριακή.

Στην Γιορτή παρουσιάστηκαν σε θεματικά περίπτερα τα ρεύματα ανακύκλωσης που εκτρέπει ο Δήμος (υλικά συσκευασίας, γυαλί, χαρτί, μπαταρίες, ηλεκτρικές συσκευές, κλαδιά και πράσινο, κομποστοποίηση, βιολογικό καθαρισμό και τώρα και οργανικά) με οδηγίες χρήσεις και συμπεριφοράς.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Βαλασόπουλος σημείωσε την μεγάλη περιβαλλοντική και οικονομική σημασία της ανακύκλωσης για την πόλη και τους πολίτες και έτσι τεκμηρίωσε την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει ο δήμος και την διάκριση που κατέχει μεταξύ των πρωτοπόρων δήμων της Ελλάδας.

Επεσήμανε ότι κάθε αντικείμενο που πάει στην ανακύκλωση σημαίνει μικρότερη χρέωση του δήμου από τον ΧΥΤΑ και λιγότερα τέλη για τους δημότες και ότι το καλό αποτέλεσμα της προσπάθειας του δήμου, έκανε εφικτή την πολιτική ελαφρύνσεων για τις ευπαθείς ομάδες που εφαρμόζεται.

an16

an15

an14

an3

Υπογράμμισε όμως και τα περιβαλλοντικά οφέλη καθώς η μείωση του όγκου των κλασικών σύμμεικτων απορριμμάτων και των πράσινων κάδων, σημαίνει μικρότερους χρόνους, και πιο συχνή αποκομιδή.

Ο Δήμαρχος σημείωσε και την παράλληλη προσπάθεια που γίνεται στην καθαριότητα με την υπογειοποίηση των κάδων σε όλες τις γειτονιές, την αντικατάσταση όλου τους στόλου των απορριμματοφόρων, το πλύσιμο των κάδων κλπ.

Η συμμετοχή του κόσμου και ειδικά των νέων παιδιών έδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον που αναπτύσσεται στην Ηλιούπολη για την ανακύκλωση και την οικολογική συμπεριφορά.

Ο κόσμος και τα παιδιά που παραβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την διαδικασία ανακύκλωσης, την χρήση των κάδων και τον προορισμό κάθε είδους απορρίμματος, να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια και να παρακολουθήσουν ειδική συναυλία με θέμα την ανακύκλωση.

an13

an12

an11

an10

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η επίδειξη της οργανικής ανακύκλωσης ειδικά γα τους επιχειρηματίες με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που ξεκινάει αυτές τις ημέρες στην Ηλιούπολη. Ένα πρόγραμμα που θα απαλλάξει την αποκομιδή απορριμμάτων από ένα μεγάλο όγκο, ενώ θα δώσει μια άλλη ποιότητα ζωής στην πόλη, μειώνοντας την δυσοσμία και βελτιώνοντας του όρους υγιεινής.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

an9

an8

an7

an6

an5

an4

an2

an1

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.