Κουπί ζωής από το Σούνιο μέχρι το Ελληνικό




mkiekagiak

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και το South Evian Gulf team ενώνουν τις δυνάμεις τους σε έναν κωπηλατικό διάπλου ζωής, ελπίδας και αλληλεγγύης. Με απόπλου από το Σούνιο, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και κατάπλου στο Ελληνικό την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, οι κωπηλάτες του SEGT, μαζί με συναθλητές και άλλους θαλασσινούς συνοδοιπόρους τους, θα διαπλεύσουν με καγιάκ ανοιχτής θαλάσσης την απόσταση των 26 ναυτικών μιλίων, παράκτια της Αττικής, με σκοπό τη συγκέντρωση φαρμάκων για τους ανασφάλιστους και άπορους συνανθρώπους μας αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τα επείγοντα προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας.

Σε μία περίοδο που χιλιάδες συμπολίτες μας εξακολουθούν να υποφέρουν, να αγωνιούν, να πασχίζουν για τα αυτονόητα και δυστυχώς ορισμένοι να πεθαίνουν εγκαταλελειμμένοι και αβοήθητοι, ως συνέπεια των πολιτικών που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, αποτελεί ιερό καθήκον για όσους εξακολουθούμε ακόμα να κρατάμε δυνάμεις, να ενώσουμε τις φωνές μας και να αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για το δικαίωμα πρόσβασης σε πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και, εντέλει, για το δικαίωμα σε μία αξιοπρεπή ζωή για όλους ανεξαιρέτως.

Κωπηλατούμε, λοιπόν, από το Σούνιο μέχρι το Ελληνικό, απευθύνοντας συγχρόνως κάλεσμα σε όλους τους συμπολίτες μας, να έλθουν στον κατάπλου της ομάδας στο Ελληνικό (παραλία Αγ. Κοσμάς, 200μ. από 2η στάση τραμ Αγ. Κοσμάς), την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 17.00, φέρνοντας ο καθένας μαζί του οποιοδήποτε φάρμακο ή φάρμακα έχει τη δυνατότητα να δωρίσει στο ΜΚΙΕ, για την ενίσχυση του κοινωνικού φαρμακείου του.

Στο κουπί της ζωής, ακόμα και η μικρότερη συνεισφορά είναι μία πολύτιμη και ανεκτίμητη πράξη αλληλεγγύης. Χορηγός Επικοινωνίας: Νόστιμον Ήμαρ / www.nostimonimar.gr

Λίγα λόγια για το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Σκοπός του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, ή ΜΚΙΕ όπως μας αρέσει να το λέμε, είναι να προσφέρει χωρίς καμία διά- κριση δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα και φαρμακευτική αγωγή σε όλους τους ανασφάλιστους, άπορους και άνεργους ασθενείς. Στόχος του ιατρείου είναι να υπηρετεί τον άνθρωπο.

Το ΜΚΙΕ και οι εθελοντές του δεν έχουν καμία ψευδαίσθηση ότι μπορούν, αλλά και ούτε θέλουν, να υποκαταστήσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αντιθέτως παλεύουμε για να είναι ανοιχτό σε όλους το δημόσιο σύστημα υγείας και να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Ο χώρος του Ελληνικού επιλέχθηκε γιατί υπήρχαν στην παλιά Αμερικάνικη βάση οι εγκαταστάσεις, για να βρει στέγη το κοινωνικό ιατρείο, αλλά και γιατί οι χώροι και τα κτήρια γύρω από αυτό δίνουν την δυνατότητα, σε συνεργασία πάντα με τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, να οργανώνονται πλήθος εκδηλώσεων υποστηρικτικού κυρίως – προς το έργο του ιατρείου– χαρακτήρα.

Η ονομασία του ιατρείου υποδηλώνει τον Μητροπολιτικό χαρακτήρα του, παράλληλα με την θέληση των εθελοντών του ο χώρος του παλιού αεροδρομίου να λειτουργήσει προς όφελος όλων των πολιτών και όχι για τα συμφέροντα ολίγων και με αυτόν τον τρόπο να θυμίζει και την ανάγκη δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου στον χώρο του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Το ΜΚΙΕ χτίστηκε και λειτουργεί πάνω σε τρεις πυλώνες:

1) Δεν δέχεται χρηματικές δωρεές από κανέναν.

2) Δεν επιτρέπει την παραμικρή κομματική εμπλοκή εντός της λειτουργίας του ή στις δραστηριότητες του.

3) Δεν διαφημίζει κανέναν για την όποια δωρεά κάνει.

Λίγα λόγια για το South Evian Gulf team

Το South Evian Gulf team ιδρύθηκε στον Νότιο Ευβοϊκό κόλπο το 2010 με κίνητρο τη βαθιά αγάπη για τη θάλασσα και τα ναυτικά ταξίδια και βαθύτερη επιθυμία την προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο.

Μέσα από έναν διαρκή αγώνα με τον ίδιο τους τον εαυτό, με δέος και σεβασμό απέναντι στην ανυπέρβλητη δύναμη του υγρού στοιχείου και με πίστη στο ομαδικό πνεύμα, οι αθλητές της ομάδας χαράσσουν κάθε χρόνο και νέες ρότες στο ανοιχτό πέλαγος, με πυξίδα τους την ιδέα της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Κάθε μεγάλη, ναυτική αποστολή του South Evian Gulf team είναι ένας κωπηλατικός μαραθώνιος εκατοντάδων ναυτικών μιλίων στην ανοιχτή θάλασσα, με όλες τις προκλήσεις που αυτό συνεπάγεται, ο οποίος πρωτίστως υπηρετεί έναν κοινωνικό σκοπό.

Κάθε θαλασσινό ταξίδι της ομάδας, από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο διάπλου, είναι ταυτόχρονα μια δυνατότητα επικοινωνίας με ανθρώπους από κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνο, με σκοπό την υποστήριξη των πιο ευπαθών ομάδων της κοινωνίας και ειδικότερα εκείνων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

To South Evian Gulf team δεν είναι ναυτικός όμιλος, ούτε αθλητικός σύλλογος. Είναι μια δεμένη ομάδα ανθρώπων που μέσα στη μεγάλη αβεβαιότητα της ζωής και της θάλασσας αγωνίζονται με το σώμα, το μυαλό και την ψυχή, για όσα αξίζει να αγωνίζεται κανείς. Σε μια θάλασσα πιθανοτήτων, κυνηγώντας το απίθανο, για μία δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.