Πετύχαμε; … θα μας το πει το χειροκρότημα σας




perierotosokto

Όταν ξεκίνησα να γράφω για την παράσταση μας «Περί έρωτος και… μόνο» προβληματίστηκα. Πρώτα από όλα, έπρεπε να καθορίσω το τι έργο είναι.

Τα έβαλα λοιπόν κάτω και είπα… «έχει ζωντανή ορχήστρα 7 οργάνων, άρα είναι μουσική παράσταση», μετά σκέφτηκα «Ναι αλλά έχει και κείμενα, άρα είναι και πρόζα», αλλά συνειδητοποίησα ότι «η παράσταση είναι μια θεατροποιημένη μορφή του στίχουτων 37 τραγουδιών και κειμένων που συγχρόνως ερμηνεύονται».

Α!!! εντάξει είπα «είναι μιούζικαλ» και νόμισα ότι  ουφ! τελείωσα, σε λίγο όμως νέες σκέψεις και ερωτήσεις γεννήθηκαν.

Τι είναι αυτό που μπορεί να είναι συγχρόνως όλα αυτά και έχει και λίγο χορό, που μιλά για κάθε μορφή «έρωτα»… τον «έρωτα της μάνας προς το παιδί», «τον έρωτα» ανάμεσα σε δυο νέους ανθρώπους, «τον έρωτα» που περνά με τα χρόνια και γίνεται αγάπη, τα τόσο δυνατά συναισθήματα που γεννιόνται μόνο από «έρωτα», «τον έρωτα» όπως τον τραγουδάμε με την ντοπιολαλιά μας, στα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας μας. Το έρωτα που κυβερνά τα πάντα…Αν το καλοσκεφτούμε, σχεδόν τα πάντα στο κόσμο μας είναι αποτέλεσμα έρωτα.

Ωραία τα λες σκέφτηκα, αλλά δεν μας είπες ακόμα τι είναι η παράσταση, Κωμωδία ; Όχι δεν την λες κωμωδία, Τραγωδία; Όχι δεν την λες τραγωδία, Φάρσα;Όχι δεν την λες φάρσα, Μουσική Παράσταση; Όχι δεν… Ιλαροτραγωδία; Ούτε…

Τελικά τι είναι, δεν μπορεί να λες ελάτε στη παράσταση μας και να μην ξεκαθαρίζεις τι πρόκειται να δει ο κόσμος…

Λένε ότι όταν τα πράγματα δεν οδηγούνται σε σαφές συμπέρασμα, πρέπει να πας στα απλά, τα ξεκάθαρα και για την περίπτωση μας πήγα στο τι είναι θέατρο και η λύση στα τόσα ερωτήματα μου ήταν εκεί μπροστά ξεκάθαρη και απλή…

Η παράσταση λοιπόν είναι μια απεικόνιση, αναπαράσταση, αναπαραγωγή της ζωής μας, όπως την ζούμε όλοι μας από την εποχή που είμαστε απλή σκέψη στο μυαλό των γονιών μας, μέχρι και στα τελειώματά της, με τα συναισθήματα, τις χαρές τις λύπες τους καβγάδες, τα σμιξίματα, τους χωρισμούς και τους γάμους, τους ήχους και τους στίχους, τις μουσικές και τα γλέντια, την λύπη και το θάνατο…όλα όσα μπόρεσαν να χωρέσουν στο 2 και κάτι ώρες που διαθέταμε, στις γνώσεις που είχαμε, στις λίγες ή πολλές ικανότητές που διαθέτουμε.

Πετύχαμε; … θα μας το πει το χειροκρότημα σας.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.