“Ο Υμηττός βρίσκεται και πάλι σε κίνδυνο”




spilaio2

Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης(Κι.Π.Η) Στις 27 Νοεμβρίου συμμετέχουμε στη δενδροφύτευση, γιατί θέλουμε τον Υμηττό πράσινο, έχουμε ανάγκη τον ορεινό αυτό όγκο που αγκαλιάζει τις πόλεις μας, ελεύθερο από χτίσματα και άλλες ανθρωπογενείς παρεμβάσεις, προστατευμένο από την πολιτεία με Προεδρικό Διάταγμα, που να θωρακίζει το βουνό μας νομικά, κρατώντας μακριά όσους τον επιβουλεύονται.

Στις 28 Νοεμβρίου και ώρα 13:00, συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (λεωφ. Μεσογείων 119 – Αθήνα), που οργανώνει η «ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ», για τους παρακάτω λόγους:

Στις 2 Δεκεμβρίου 2016 πρόκειται να να συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣΤΕ) η εφαρμογή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την αναγκαιότητα ύπαρξης Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) προκειμένου να θεσπιστεί Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) προστασίας του Υμηττού.

Επειδή η απόφαση αυτή επί της ουσίας ακυρώνει τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για τη θέσπιση το ισχύοντος ΠΔ προστασίας του Υμηττού, επομένως και το ίδιο το Προεδρικό Διάταγμα Π.Δ 187/2011, με το οποίο προστατεύονται μέχρι σήμερα ο Υμηττός και τα Μητροπολιτικά Πάρκα Γουδή – Ιλισίων, ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος είχε δεσμευτεί να εκδοθεί και να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση η απαιτούμενη μελέτη (ΣΜΠΕ) εντός του 2015, ώστε να έχει περατωθεί η απαιτούμενη διαδικασία μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το ΣΤΕ, για να μην υπάρξει κανένα νομικό ‘κενό’ στην προστασία του ορεινού όγκου.

Ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης στις 2 Δεκεμβρίου 2016 στο ΣτΕ και δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιευτεί καμία μελέτη, η «ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ» ζήτησε συνάντηση με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου εδώ και δύο περίπου εβδομάδες, αλλά δεν έχει λάβει απάντηση.
Παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις του παρελθόντος, ο Υμηττός βρίσκεται και πάλι σε κίνδυνο, από όσους επιδιώκουν την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος προστασίας του Υμηττού, επικαλούμενοι την προστασία του!!! Συγκεκριμένα οι Δήμοι Κρωπίας, Ηλιούπολης, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Παιανίας – Γλυκών Νερών και Γλυφάδας, είναι αυτοί που ζητούν την ακύρωση του ΠΔ, προκειμένου να νομιμοποιηθούν αυθαίρετες χρήσεις στον Υμηττό, αλλά και να επεκταθεί η Β Ζώνη, ώστε να επιτρέπονται περισσότερες χρήσεις.

Περισσότερα:http://kipi.gr/?p=3396

Στις φωτογραφίες του Λουκά Χαπσή, φαίνεται το πανέμορφο σπηλαιοβλαραθρο του Υμηττού “Αποστολικό” που, μέχρι τώρα, πολλοί λίγοι είχαν την τύχη να δουν. Ελπίζουμε η πολιτεία, αφού φροντίσει για το αυστηρό πλαίσιο προστασίας του βουνού, στη συνέχεια να αναδείξει τους κρυμμένους θησαυρούς του!

spilaio1

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.