Ανακοίνωση για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις




Δεκαεννιά χιλιάδες ευρώ (19.000 ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ) κοστίζει στον Δήμο μας η σημερινή συναυλία του κ. Σαββόπουλου. Όσο, δηλαδή, είναι το ετήσιο εισόδημα δύο εργαζομένων που αμείβονται με 750 ευρώ μηνιαίως. Στον γειτονικό μας δήμο του Αγ. Δημητρίου συνολικά οι εορταστικές εκδηλώσεις κοστίζουν 15.000 ευρώ!

Ζητήσαμε από τον δήμαρχο να δώσει στη δημοσιότητα αναλυτικά πώς θα κατανεμηθούν τα χρήματα. Μόνο που δε μας μάλωσε που τολμήσαμε να ζητήσουμε διαφάνεια στα Οικονομικά… Ένας τόσο σημαντικός καλλιτέχνης έρχεται στην πόλη μας κι εμείς θα μπούμε στη μίζερη λογική να ελέγξουμε πώς θα κατανεμηθούν τα χρήματα; Τσ, τσ, τσ!… Ε, θα πάρει ο καλλιτέχνης, θα πάρουν οι μουσικοί του, θα δώσουμε και για τα ηχητικά, αυτή ήταν η …ηχηρή και διάφανη απάντηση που μας έδωσε.

Κάνει ότι δεν ξέρει ο δήμαρχος ότι για κάθε λεπτό του ευρώ που ξοδεύει ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει όχι μόνον τους δημοτικούς συμβούλους αλλά και όλον τον αλιμιώτικο λαό. Επειδή δεν είναι δικά του τα λεφτά αλλά του Δήμου, δηλαδή όλων!

Συνολικά οι εκδηλώσεις κοστίζουν περί τις 74.000 ευρώ. Σε καιρό κρίσης είναι πάρα πολλά λεφτά. Δεν παραλείπει να λέει ο δήμαρχος-και ορθώς- ότι τα χρήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν επαρκούν. Υπάρχουν ποιοτικές προτάσεις Πολιτισμού και ψυχαγωγίας που δεν είναι δαπανηρές. Το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι έχει καταθέσει τις δικές του προτάσεις στο ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Δεν φαίνεται όμως να πολυνοιάζεται ο δήμαρχος με το επιτελείο του μπροστά στο μεγαλείο των ακριβο-φτηνών εκδηλώσεων που μας πουλάνε για πολιτισμό…

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.