Απειλές εναντίον του Τάσου Ταστάνη




“Στο σπίτι σου, στην οδό Λιβύης στην Άνω Γλυφάδα, καλύτερα να κοιτάς προσεκτικά όταν βγαίνεις. Την επόμενη φορά θα έρθουμε για σένα”.

Oμάδα αναρχικών με προκήρυξη που έστειλε στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου athens.indymedia.org, ανέλαβε την ευθύνη για τις ζημιές που προκάλεσε στο αυτοκίνητο του προέδρου του ΟΑΣΑ, Τάσου Τατσάνη και για τις μπογιές που πέταξαν έξω από το σπίτι του, στην Άνω Γλυφάδα. Την επίθεση καταδίκασε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Γλυφάδας.

Αναλυτικά η προκήρυξη:

Ο “συμπαθής κύριος Τάσος” είναι χρόνια στο “κίνημα”. Με τους “από τα κάτω”. Τις λαϊκές συνελεύσεις. Τους “δεν πληρώνω”. Ο κύριος Τάσος είναι αγωνιστής. Ο κύριος Τάσος είναι ΣΥΡΙΖΑ.

Και είδαν πολλά τα ματάκια μας μέσα στα 2 τελευταία χρόνια. Είδαμε όσους πασόκους ήταν ξύπνιοι να αναβαπτίζονται στην συριζαϊκή κολυμπήθρα και να ξαναπιάνουν τα διαχειριστικά κουμάντα από εκεί ακριβώς που τα είχαν αφήσει. Έκπληξη καμία.

Από κοντά στην αγυρτεία όμως, και κάποιοι ακόμα. Έκπληξη ελάχιστη. Μιά ολόκληρη κάστα “συμπαθών κύριων Τάσων” ορμάει και αυτή στο διαχειριστικό πανηγύρι. Μαγεύεται από μια πολυθρόνα. Γίνεται το πολιτικό προσωπικό της πιο άγριας επίθεσης που πραγματώνει η πιο ξετσίπωτη μνημονιακή κυβέρνηση της τελευταίας δεκατίας. Μιά επίθεση ενάντια στην τάξη εκείνων που μέρα με την μέρα, όλο και περισσότερο δεν έχουν τίποτα πια για να χάσουν.

Ο Τάσος Ταστάνης, μέσα σε αυτό το αλισβερίσι παίρνει κομβικό πόστο. Πρόεδρος Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών. Επειδή ακόμα και η μετακίνηση μέσα στην μητρόπολη πρέπει να ελεγχεί ολοκληρωτικά. Επειδή πρέπει να μπουν κάμερες και μέσα στα βαγόνια του μετρό. Και ο Τ.Τ. είναι αυτός που τις βάζει. Επειδή πρέπει να φακελώσουν την κάθε μας κίνηση με ηλεκτρονικές κάρτες επιβήβασης και πύλες εισόδου. Και ο Τ.Τ. είναι αυτός που εγκαθιστά το σύστημα. Επειδή πρέπει να παταχθούν οι άνθρωποι που από ανάγκη ή επιλογή αρνούνται να πληρώσουν για την μετακίνησή τους μέσα στην ροή της μισθωτής εργασίας και της κατανάλωσης. Και ο Τ.Τ. είναι αυτός που ξαμολάει μικτά αποσπάσματα μπάτσων και ελεγκτών που τραμπουκίζουν και χαρατσώνουν επιβάτες.

***

Τα δικά μας “επειδή” είναι πως πρέπει να αντισταθούμε, να οργανωθούμε, να πράξουμε. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Τα σφυριά μας έχουν πολλά συστήματα ελέγχου και πολλά χέρια ελεγκτών για να σπάσουν. Και αυτό δεν είναι μία κούφια απειλή. Ξέρουμε τα σπίτια σας. Ξέρουμε τις φάτσες σας.

Και κυρίως, στο στόχαστρο μπαίνουν οι Ταστάνηδες. Και αυτό δεν είναι μια κούφια απειλή. Στο σπίτι σου, στην οδό Λιβύης στην Άνω Γλυφάδα, καλύτερα να κοιτάς προσεκτικά όταν βγαίνεις. Την επόμενη φορά θα έρθουμε για σένα.

– ΞΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ

– ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ

– ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Ομόφωνη καταδίκη από το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας  της μαφιόζικου τύπου επίθεσης στο σπίτι του δημοτικού σύμβουλου και πρόεδρου του ΟΑΣΑ, αγωνιστή Τάσου Ταστάνη

Όσοι κρύβονται πίσω από τις κουκούλες πρέπει να ξέρουν ότι ο Τάσος δεν είναι μόνος

Στη σημερινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γλυφάδας ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα συμπαράστασης στο δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της δημοτικής μας κίνησης «Ανατροπή στη Γλυφάδα – Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία» Τάσο Ταστάνη.

Η στοχοποίηση του Τάσου Ταστάνη στοχεύει τόσο στο κτύπημα της αταλάντευτης αγωνιστικής δράσης για την προστασία του Υμηττού και της παραλίας και του πολύχρονου αγώνα για τα ζητήματα της πόλης μας, όσο και της καθημερινής προσπάθειας για εξυγίανση και αναβάθμιση του δημόσιου συγκοινωνιακού έργου που εκδηλώνεται με κοινωνικά μέτρα όπως η δωρεάν μετακίνηση των ανέργων και άλλων ευαίσθητων ομάδων συμπολιτών μας, το ξεσκέπασμα κυκλωμάτων πλαστών εισιτηρίων, η πάταξη της διασπάθισης δημόσιου χρήματος.

Το ομόφωνο ψήφισμα του Δ.Σ. Γλυφάδας είναι το παρακάτω:

Ανάλογο ομόφωνο ψήφισμα εξέδωσε και το Δημοτικό Συμβούλιο του γειτονικού δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης

Γλυφάδα 12.12.2016

(Aνακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ) “Άγνωστοι” κουκουλοφόροι την Κυριακή 4-12-2016 επιτέθηκαν και βανδάλισαν το αυτοκίνητο και το σπίτι του προέδρου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ) και μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής (ΝΕ) Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Ταστάνη.

Ο Τάσος Ταστάνης ως ενεργός πολίτης αγωνίζεται επί πολλά χρόνια για τον χώρο του Ελληνικού, για τον Υμηττό, για τα Αστέρια Γλυφάδας, για την φιλοξενία των προσφύγων ενάντια σε ρατσιστικά φαινόμενα και πάνω απ΄ όλα ανέλαβε το καθήκον ως πρόεδρος του ΟΑΣΑ να εργαστεί για δημόσιες αστικές συγκοινωνίες στην υπηρεσία του πολίτη.

Η ενέργεια αυτή είναι συνέχεια και άλλων βίαιων ενεργειών, που συμβαίνουν στη Νότια Αθήνα, που ο χρόνος εκδήλωσής τους αφήνει πολλά ερωτηματικά ως προς τα κίνητρα των δραστών.

Όποτε η ΝΕ αναλάμβανε πρωτοβουλία για παρέμβαση στις διαπραγματεύσεις για το μέλλον του Ελληνικού, για κοινόχρηστο Μητροπολιτικό Πάρκο, γινότανε επίθεση στα γραφεία της Οργάνωσης Μελών (ΟΜ) Γλυφάδας του ΣΥΡΙΖΑ (δυο φορές).

Μετά την παραχώρηση του Ασυρμάτου στον Άγιο Δημήτριο από την Κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προς κοινόχρηστη χρήση από τους πολίτες, οι “’άγνωστοι” έσπασαν με πέτρες τα τζάμια στα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Δημητρίου.

Δεν είχε προλάβει να γίνει καλά – καλά γνωστή η ψήφιση του νόμου για παραχώρηση της παραλίας του Φαληρικού Δέλτα στην Περιφέρεια Αττικής το καλοκαίρι 2016 και οι “άγνωστοι” έσπασαν τις τζαμαρίες των ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής (Καλλιθέας και Ταύρου την ίδια μέρα).

Πριν λίγες ημέρες βγήκε στο φως το σκάνδαλο με τα χιλιάδες πλαστά εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών Αθήνας και οι “άγνωστοι” επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο και το σπίτι του προέδρου του Οργανισμού.

Πριν μια εβδομάδα επιτροπή ενεργών πολιτών, μεταξύ των οποίων και ο Τάσος Ταστάνης, συναντήθηκαν με τις γενικές γραμματείς του Υπουργείου Περιβάλλοντος και διαβεβαίωσαν ότι ο Υμηττός δεν θα μείνει χωρίς προστασία, παρά τις προσφυγές και οι “άγνωστοι” επιτέθηκαν στο σπίτι του.

Η πολιτική διαφωνία και αντιπαράθεση είναι καλοδεχούμενη. Το σύνθημα «χτυπήστε τον Ταστάνη», που γράφτηκε στον τοίχο του σπιτιού δεν είναι πολιτικό. Η χρονική αλληλουχία και οι “συμπτώσεις” είναι αμείλικτες.

Οι πράξεις αυτές, που θυμίζουν ενέργειες εκφοβισμού μαφίας, είναι υπέρ των συμφερόντων που θέλουν να επενδύσουν άνευ όρων στο Ελληνικό, να εκμεταλλευτούν το βουνό του Υμηττού, να ιδιωτικοποιήσουν τις αστικές συγκοινωνίες και να οικειοποιηθούν τον δημόσιο χώρο.

Είναι εκτέλεση συμβολαίων υπέρ των οικονομικών συμφερόντων, ενάντια στα συμφέροντα των πολλών, ενάντια στο ταξικό συμφέρον των αδυνάτων.

Τέτοιες ενέργειες δεν θα μας κάνουν να αναστείλουμε τους αγώνες.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.