Γνωρίζοντας τις αρχαιο-ελληνικές και βυζαντινές αρχαιότητες του Αλίμου (ΕΙΚΟΝΕΣ)




71 φίλοι και μέλη της ομάδας ΑΣΤΙΚΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ, με την συμμετοχή του εξαιρετικού συλλόγου ΦΩΚΕΑΣ, και του συλλόγου ΕΥΩΝΥΜΟΣ, του οποίου ο πρόεδρος Βασίλης Νικόπουλος, είναι και μέλος μας, συμμετείχαν στην 2η πεζοπορική διάσχιση ενός από τους ιστορικότερους δήμους της Α(κ)ττικής Γής, που έγινε στις 18-12-2016.
Παρά το αρχικά δριμύ ψύχος, και το γεγονός ότι τα μαγαζιά ήταν ανοικτά, περπατήσαμε επί 4 ώρες και 15’, σε απόσταση 8,5 χλμ, γνωρίζοντας τις μοναδικές αρχαιο-ελληνικές, και βυζαντινές αρχαιότητες του Αλίμου, χάρις στις εξαιρετικές ξεναγήσεις και την βοήθεια, της αρχαιολόγου κας Καζά, του πατέρα Διονύσιου Κατσούλη, (που είναι επίσης αρχαιολόγος), της Άννας Κεσίσογλου, και του ολίγιστου Κ.ΣΤ.ΤΣ.


Για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια ξεναγηθήκαμε, στις περίφρακτες αρχαιότητες του πρωτο-ελλαδικού οικισμού, στην θέση Κοντοπήγαδο, και χάρις στον με ελληνική καρδιά, επιχειρηματία Γεράσιμο Σκλαβενίτη, στην αρχαία Ακρόπολη του αρχαίου Δήμου Ευωνύμου, όπου έγινε επίσκεψη, για πρώτη φορά, εδώ και τουλάχιστον 100…χρόνια.
Η πολύ πετυχημένη και ήπια πεζοπορία, κατέληξε στον μοναδικό λόφο της Αγίας Άννας, όπου και ετελούντο στην αρχαιότητα τα Θεσμοφόρια, και από μία πολύ ωραία διαδρομή, στην παραλία του Αλίμου, η οποία και χάρις στις ενέργειες του νέου δημάρχου, Α. Κονδύλη, (ο οποίος και χαιρέτισε την εκδήλωση μας), ελπίζουμε, σύντομα, να αποδοθεί, στους δημότες.


Συγκινητική στιγμή, το τρισάγιο, που τελέσθηκε στον βυζαντινό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στην μνήμη 12 μελών μας, και σημαντικών προσωπικοτήτων του χώρου της ορειβασίας, πεζοπορίας, προστασίας της φύσης, αλλά και της φυσικής υγιεινής, όπως ήταν ο μέγιστος ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, για τον οποίο και μίλησε το μέλος μας ΑΝΤΡΕΑΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ, ο αείμνηστος και αγωνιστής ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΡΣΕΙΔΗΣ, για τον οποίο και μίλησε η κόρη του ΑΥΓΗ ΠΕΡΣΕΙΔΗ- ΒΑΛΛΕΡΑ, και ο πρωτοπόρος ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΣΟΣ, για τον οποίο και μίλησε η κόρη του ΕΛΛΗ ΧΟΥΣΟΥ- ΜΩΡΑΙΤΗ.
Καλή αντάμωση εκ νέου !

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ !
Κ.ΣΤ.ΤΣΙΠΗΡΑΣ
19-12-2016

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.