Καμία απόλυση στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης




Λύση στο πρόβλημα της καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών που μένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες, λόγω ολιγωρίας της κεντρικής διοίκησης, έδωσε ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, δεσμευόμενος να καταβληθούν οι μισθοί τους από τον προϋπολογισμό του Δήμου. 
Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή και ψηφίστηκε από σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο με μόνη εξαίρεση το δημοτικό σύμβουλο Αθανάσιο Σπυρόπουλο.

Ειδικότερα, στον αέρα βρίσκονται εργαζόμενοι σε κοινωνικές δομές των δήμων καθώς λόγω της οικονομικής ασφυξίας που έχει επιβάλλει στους δήμους η κεντρική διοίκηση, μένουν απλήρωτοι. Στην περίπτωση δε των εργαζομένων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης ο κίνδυνος της απόλυσης του υπαλληλικού προσωπικού ή και του ενδεχόμενου να μπουν τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς ήταν ορατός πράγμα που θα επιβάρυνε τον ήδη βεβαρημένο οικογενειακό προϋπολογισμό.

Προκειμένου να αποφευχθεί αυτός ο κίνδυνος και με ενδεχόμενο στο μέλλον να του αποδοθούν διοικητικές και ποινικές ευθύνες, καθώς η πληρωμή συμβασιούχων από πόρους του δήμου δεν προβλέπεται, ο Δήμαρχος Γ. Κωνσταντάτος με παρέμβασή του έδωσε εντολή οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι να πληρωθούν από πόρους του Δήμου.

“Καμία απόλυση προσωπικού δεν πρόκειται να συμβεί στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης” δήλωσε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

“Ιδεολογία μας είναι το συμφέρον των δημοτών μας” τόνισε. “Δεν πρόκειται να επιτρέψω να εφαρμοστούν αντεργατικές πολιτικές στον δήμο μας, που θα επηρεάσουν τον οικογενειακό προγραμματισμό των οικογενειών της πόλης μας” κατέληξε.

“Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης είναι από τους λίγους δήμους στην Ελλάδα που δεν έχουν οικονομική συμμετοχή οι γονείς (δωρεά τροφεία) για όλα τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών, απόδειξη της υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας και εφαρμοζόμενης κοινωνικής πολιτικής” υπογράμμισε.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Εσωτερικών:
Να αναλάβουν τις ευθύνες τους
– Να προχωρήσει στην άμεση νομοθετική ρύθμιση για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των δομών, την νομική κάλυψη των φορέων τόσο για την ανανέωση των συμβάσεων (που με εντολή του Υπουργείου πραγματοποιήσαμε) όσο και για την πληρωμή των εργαζομένων, όπως ακριβώς είχε δεσμευτεί ότι θα κάνει ο προκάτοχός του κ. Π. Κουρουμπλής.
– Να επαναφέρει το σύστημα επιχορήγησης των παιδικών σταθμών στην προγενέστερη μορφή του, καθώς και το ύψος της επιχορήγησης των παιδικών σταθμών στα αρχικά επίπεδα.
– Να καταβάλουν την διαφορά που προκύπτει από τα αρχικώς συμπεφωνημένα και, αν δεν υπάρχει η οικονομική ευχέρεια γι’ αυτή την καταβολή, να δώσουν την δυνατότητα στους δήμους να καλύπτουν την υπολειπόμενη δαπάνη από ίδιους πόρους.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.