Ο “ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ” στην Ημαθία (VIDEO&EIKONΕΣ)




Λίγο πριν φύγει το 2016, τα μέλη του Χορευτικού-Λαοογραφικού Ομίλου “ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ”, ταξίδεψαν στην Ημαθία. Δείτε μερικά αποσπάσματα από την εκδρομή μέσα από το φακό του γενικού γραμματέα Γιάννη Βέργη.

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας – Χ.Λ.Ο “Στησίχορος “- Ρουγκάτσια Βέροια 2016. Μια υπέροχη γιορτή σε όλη την πόλη. Ευχαριστούμε την Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας κ. Μάλαμα Έλλη και την δασκάλα παραδοσιακού χορού του Λυκείου κ. Ζωή Βεσυροπούλου για την Φιλοξενία, καθώς επίσης και τους Δήμαρχο Βέροιας κ. Κώστα Βοριαζίδη και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βέροιας Παντελεήμων!

Μεγάλο παραδοσιακό γλέντι με την συμμετοχή των:Α) Χ.Λ.Ο.Σ “ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ” Β) Λαογραφικού Ομίλου Μελίκης, Γ) Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου, Δ) Χ.Ο.Β Βέροιας Γιάννη Τσαμήτρου, Ε) Πολιτιστικού Συλλόγου Κυψέλη Ημαθίας, ΣΤ) Εστίας Ρουμλουκιωτών Αλεξάνδρειας, Ζ) Συλλόγου Νέων Νεοκάστρου και Η) Συλλόγου Αστήρ Αγκαθιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΒΙΝΤΕΟ

Ο Χ.Λ.Ο “ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ” στο Μακροχώρι Ημαθίας όπου παρακολούθησε και συμμετείχε στα ¨Ρουγκάτσια¨ και στο έθιμο της Γουρουνοχαράς που διοργάνωσε ο Λαογραφικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων. Το έθιμο τέλειωσε με παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία με κρασί και φαγητό.

Με τα εκδρομικά μέλη του Χ.Λ.Ο.Σ. Αιγές (Βεργίνα). Βασιλικοί Τάφοι. Τάφος Φιλίππου Β’. Παναγία Σουμελά!!! και η πολιτιστική δράση του Χ.Λ.Ο ” ΣΤΗΣΊΧΟΡΟΣ ” συνεχίζεται.
Είχαμε την τύχη την ξενάγησή μας σήμερα στην Βεργίνα να την κάνει η μοναδική Anna Salasidou .

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.