“Να πληρώσει η μαρίνα Αλίμου για τα σκουπίδια που μαζεύει ο δήμος”




“Δεν μπορούμε να είμαστε χορηγοί της ΕΤΑΔ (Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου) και του κράτους. Απαιτούμε  65.747,20 ευρώ για την αποκομιδή των απορριμμάτων από τη μαρίνα Αλίμου για όλο το 2016. Θα το τραβήξουμε μέχρι τέλους”.

Αυτό τόνισε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο, για την κοστολόγηση της  αποκομιδής απορριμμάτων, από τη μαρίνα Αλίμου.

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Περιβάλλοντος η συνολική δαπάνη για τις παρεχόμενες υπηρεσίες καθ’ όλο το έτος 2016 προϋπολογίζεται στο ποσό των 65.747,20 ευρώ .

Από τα στοιχεία της Τεχνικής Υπηρεσίας προκύπτει ότι η τελική έκταση που ανήκει στην «Μαρίνα Αλίμου» είναι 131.534 μ2.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής μεσοπρόθεσμου πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015 , προβλέπεται ότι τα Τέλη καθαριότητας και φωτισμού της παρ.12του Ν 1826/1989 που επιβάλλονται σε ακίνητα που ανήκουν στη διοίκηση της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου καθορίζονται σε ποσοστό 2% επί των ετησίων ακαθαρίστων εισπράξεων των ακινήτων και δεν μπορούν να είναι
μικρότερα των 2.000 ευρώ και να υπερβαίνουν τις 10.000 ευρώ ετησίως.

Το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα ότι ο δήμος πρέπει να εισπράξει το ποσό των 65.747,20 ευρώ και εξουσιοδότησε το δήμαρχο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διεκδίκηση των χρημάτων.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.