3Β: Αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα για μελέτη του δήμου




Αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα,  έχει προκαλέσει η απόφαση του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, να διαθέσει 16.000 ευρώ για την καταπολέμηση της αεροπορικής ηχορύπανσης. (δείτε εδώ)

Ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του δήμου, Αργύρης Παξινός έδωσε την παρακάτω απάντηση:

Argiris Paxinos Το πρόγραμμα αυτό ακολουθεί μια Ευρωπαϊκή οδηγία για τη μείωση της ηχορύπανσης. Βάσει της μελέτης θα τοποθετηθούν μετρητές της ηχορύπανσης σε σημεία της πόλης που έχουν πρόβλημα (Δ.Ε. Βάρης) και σε περίπτωση υπέρβασης των ορίων, ο Δήμος θα μπορεί να επιβάλει πρόστιμα στις αεροπορικές εταιρείες.

ΔΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΑΝ ΣΤΟ: Το Forum των 3Β

Athena Zografou Με αφορμή το συγκεκριμένο άρθρο καλό θα ήταν ο Δημαρχος να εξετάσει και τις χαμηλές πτήσεις πάνω από το Πανοραμα Βουλας ελικοπτέρων.. Τα οποία πετάνε παρανομως πάνω από κατοικιμενη περιοχη και τα οποία είναι επικίνδυνα λόγω ανοδικων-καθοδικων ρεύματων αερος…
Dimitris Paterakis
Dimitris Paterakis Απορία μου, μπορει ο Δήμος με βαση την μελέτη να επηρεάσει το αίτιο που δημιουργεί την τυχόν ηχορύπανση??, ποιο το όφελος δεν μιυ είναι ευκοκα κατανοητό
Ευαγγελος Τσαμοπουλος
Ευαγγελος Τσαμοπουλος Ναι μεν,…αλλα σου ειναι απολυτως κατανοητο οτι το ζητουμενο ειναι να εγκριθει κ να ξοδευτει το συγκεκριμμενο ποσο ?!?!?!?χεχε !
George Frimis

Απαντήστε…
 
Argiris Paxinos
Argiris Paxinos Το πρόγραμμα αυτό ακολουθεί μια Ευρωπαϊκή οδηγία για τη μείωση της ηχορύπανσης. Βάσει της μελέτης θα τοποθετηθούν μετρητές της ηχορύπανσης σε σημεία της πόλης που έχουν πρόβλημα (Δ.Ε. Βάρης) και σε περίπτωση υπέρβασης των ορίων, ο Δήμος θα μπορεί να επιβάλει πρόστιμα στις αεροπορικές εταιρείες.
Robert Kioutsoukaltintzioglou
Robert Kioutsoukaltintzioglou Ναι, θα επιβάλει πρόστιμα ένας… Δήμος σε παγκόσμιες εταιρείες -κολοσσούς, και θα «συμμορφωθούν» ΑΝ λέω ΑΝ παρανομούν.
Argiris Paxinos
Argiris Paxinos Καταλαβαίνεις ότι αν ένας δήμος της χώρας, σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας, έχει την τεχνογνωσία για ένα τέτοιο έργο, αυτός ο Δήμος είναι ο δικός μας
George Frimis

Απαντήστε…
 
Dimitris Paterakis
Dimitris Paterakis Argiris Paxinos, ευχαριστώ για την ενημέρωση, αν και το να εισπράξει ο Δημος προστιμα απο αεροπορικές εταιρείες μου φαίνεται επιστημονικη φαντασία. Απο ποιον θα τα ζητήσει αν πχ δεν εχουν νομικη υπόσταση στην Ελλάδα ??. Το πρόβλημα πχ απο τα μηχανάκια ειναι ισως ποιο έντονο και σιγουρα το καλοκαίρι απο καποια μαγαζιά. Ενδιαφέρον θεμα πάντως
Argiris Paxinos
Argiris Paxinos Δεν υπάρχει εταιρεία που προσγειώνεται σε Ελληνικό Αεροδρόμιο που δεν έχει νομική υπόσταση στην Ελλάδα. Η επιβολή προστίμων γίνεται στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι στη Φρανκφούρτη, για την πρώτη παράβαση ενός αεροπλάνου, το πρόστιμο (που εισπράττεται από το Δήμο Φρανκφούρτης) είναι €8500. Το δύσκολο είναι η προμήθεια του εξοπλισμού αφού για να δημιουργηθού 4 σημεία παρακολούθησης των επιπέδων ηχορύπανσης, noise monitoring point (NΜP), το κόστος είναι περίπου 2 εκ. ευρώ. Η μελέτη γίνεται προκειμένου να απευθυνθεί o Δήμος, μαζί με τους όμορους δήμους που έχουν αντίστοιχο πρόβλημα, στην Ε.Ε. για χρηματοδότηση του έργου.
Dimitris Paterakis
Dimitris Paterakis Αργύρη, πολυ ωραία ολα αυτά και ενδιαφέροντα, αλλα τακτικοι ελεγχοι και πρόστιμα οταν χρειάζεται σε μαγαζιά το καλοκαίρι, ποτε θα εφαρμοστούν. Ενα ντεσιμελομετρο κάνει 100 ευρώ, ευκολος ο έλεγχος. Μπορεί βεβαια και να γίνονται είδη η να εχουν προγραμματιστει για φέτος δεν το γνωρίζω το θεμα?
George Frimis

Απαντήστε…
George Kafritsas
George Kafritsas ως πρωτοβουλία ειναι σημαντική και μακάρι να αξιοποιηθούν τα χρήματα της ΕΕ και για αυτο το θεμα αλλα και για αλλα ευρυτερης σημασιας και χρηστικότητας!
Emy Koutsikou
Emy Koutsikou Το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος έχει ήδη ορίσει συγκεκριμένα όρια decibel που επιτρεπονται κατά την διάρκεια απογείωσης /προσγείωσης και μάλιστα τα όρια αυτά είναι διαφορετικά ανάλογα με την ωρα της ημέρας. Αυτά ελέγχονται από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Δείτε περισσότερα
Argiris Paxinos
Argiris Paxinos Σημερα ο ήχος των αεροπλάνων ελέγχεται με κινητή μονάδα μέτρησης και οχι απο σταθερά σημεία οπως σε ολα τα αεροδρόμια της Ευρώπης, και μάλιστα περιστασιακά. Υπάρχει πρόβλημα ηχορύπανσης σε κάποια σημεία της Βαρης και εκει σκοπεύει ο Δήμος να τοποθετήσει της μονάδες. Εκει το πρόβλημα υπάρχει με συχνότητα μεγαλύτερη απο μια φορα το εξάμηνο και το πόσο ειναι πολυ μικρό αν συμβάλει στη διασφάλιση κάποιας ποιότητας ζωής για τότε εκει κατοίκους:
Kostas Liolios
Kostas Liolios Αργύρη ένσταση. Και μάλιστα μεγάλη. Τεράστια ηχορύπανση το καλοκαίρι από μουσική και θαμώνες στην πλατεία και στον πεζόδρομο. Μέχρι 2 και 3 το πρωί. Δημοτική αστυνομία ΑΠΟΥΣΑ. Αστυνομία απούσα. Διαμαρτυρίες δικές μου πολλλές. Live πολλές φορές με εξωτερικά ηχεία χωρίς άδεια και την Δημοτική αστυνομία παρούσα να μου λέει ότι έκανε συστάσεις(sic) . Να λένε ότι δεν έχουν ντεσιμπελόμετρα. Και τώρα βλέπω μελέτη 16000€ για ηχορυπανση των αεροπλάνων. Μένω άναυδος. Δεν έχω σχόλια. Δεν μπορώ να βρω. Απλώς το καλοκαίρι είμαι έτοιμος να απευθυνθώ αλλού για να βρω το δίκιο μου αν υπάρξει η ίδια κατάσταση. Το καθημερινό πανηγύρι θα σταματήσει. Και τότε κάποιοι θα εκτεθούν.
Giannis Kallianiotis
Giannis Kallianiotis Αγαπητέ Kostas Liolios.Θα σας κάνω μία απλή ερώτηση.Ειναι δυνατόν η Δημοτική Αστυνομία να γράψει ή να κάνει ποτέ σύσταση στην Δημοτική Αρχή?Εσείς αν κάνατε παράπτωμα θα είχατε κλήση στον σύζυγό σας?Quiz
Agathios Triantafullakis
Agathios Triantafullakis γιατί δεν μιλάτε ανοιχτά κ προτιμάτε να ρίχνετε λάσπη μέσω υπονοούμενων?
George Frimis

Απαντήστε…
Kostas Liolios
Kostas Liolios Δεν εγινα ισως κατανοητος. Εκανε συστασεις στα μαγαζια. Που ειχαν εντονη μουσικη και ενοχλουσαν . Εκτος και αν εννοεις……?????.
Ευαγγελος Τσαμοπουλος
Ευαγγελος Τσαμοπουλος Το μονο ρεαλιστικο που μπορει να γινει με τα 16000 ευρω,…..ειναι να αγοραστουν για τους δημοτες Βαρης Βουλιαγμενης κ Βαρκιζας προστατευτικες ωτοασπιδες ,…….τα υπολοιπα περι αντιμετωπισης αυτου του προβληματος ειναι προσχηματα για το ζητουμενο να εγκριθει το εξοδο κ να παει υπερ πιστεως !
Agathios Triantafullakis
Agathios Triantafullakis μάλλον θα ξέρετε καλύτερα εσείς τα πτητικά από τον Δήμαρχο.. κ τί θα κάναμε χωρίς τους παντογνώστες!!!!
Ευαγγελος Τσαμοπουλος
Ευαγγελος Τσαμοπουλος Κ αστροναυτης να ειναι ο δημαρχος,εγω ξερω απο φυσικη απο ηχητικα κ διαθετω την απλη νοημοσυνη ωστε να καταλαβω οτι το αρθρο οπως γραφτηκε αποτελει μια μπαρουφα που,…. η κρυβει περιεργα συμφεροντα, αν αληθευει, η προκειται για κακογραμμενη ανοησια οπΔείτε περισσότερα
Ευαγγελος Τσαμοπουλος
Ευαγγελος Τσαμοπουλος Agathios Triantafullakis Αυτο που διαβασατε,….αν το διαβασατε ,..εχει σχεση με πτητικα? Κ να σου κανω μια απλη ερωτηση,…για θεματα οδοποιηιας καλεις μηχανικο η τον οδηγο του λεωφορειου?
Agathios Triantafullakis
Agathios Triantafullakis Ευαγγελος Τσαμοπουλος διδακτορικό έχει ο άνθρωπος στη διοίκηση αεροπορικών εταιρειών, λες ότι δεν ξέρει τις υποχρεώσεις των αεροπορικών εταιρειών? … αλλά μάλλον εσύ θα ξέρεις καλύτερα..
Ευαγγελος Τσαμοπουλος
Ευαγγελος Τσαμοπουλος Agathios Triantafullakis Λοιπον αν κ θεωρω ανωφελη την συνεχιση της συζητησης,….ποιος αμφισβητησε τις γνωσεις του στον τομεα του? Εχει σχεση ο τιτλος του αρθρου με το περιεχομενο? Τι σχεση εχει η διοικηση με την αντιμετωπιση της ηχορυπανσης? ΥΓ. Διαβασε τις παρακατω επεξηγησεις .
Ευαγγελος Τσαμοπουλος
Ευαγγελος Τσαμοπουλος Agathios Triantafullakis Καλο σας βραδυ κ τιποτα προσωπικο με κανεναν,…αλλα η κριτικη θα γινεται !
George Frimis
Απαντήστε…
Argiris Paxinos
Argiris Paxinos Κάποια στιγμή δεν πιστεύετε οτι πρεπει να σταματήσουμε τα υπονοούμενα και να αρχίσουμε να μιλάμε ποιο ξεκάθαρα. Ετσι απλώς δημιουργούμε κενές εντυπώσεις. Οποίος εχει κατι να πει ας το πει.
Argiris Paxinos
Argiris Paxinos Κ. Τσαμόπουλε μήπως θέλετε να μας πείτε τι ακριβώς εννοείτε;
Ευαγγελος Τσαμοπουλος
Ευαγγελος Τσαμοπουλος Επειδη ειμαι γεματος αποριες,…εκτος του οτι θα ηθελα να μου υποδειξετε με τι τροπο μειωνεται η απο αερος ηχορυπανση να ρωτησω κατι ακομα πιο απλο,….ποιον ακριβως υπερασπιζεστε γιατι δεν καταλαβα ποιον εθιξα?
Argiris Paxinos
Argiris Paxinos Ούτε εγω, και όταν δεν αναφέρετε κατι συγκεκριμένο ουσιαστικά θίγετε όλη τη Δημοτική Αρχη
George Frimis
Απαντήστε…
Ευαγγελος Τσαμοπουλος
Ευαγγελος Τσαμοπουλος Ξαναδιαβαζοντας τοι αρθρο ,θα επρεπε να ειχε τιτλο,”Εγκριση 16000 ευρω για μελετη επιπτωσεων στην δημοσια υγεια ,λογω ηχορυπανσης απο τα αεροπλανα στον δημο 3Β ,…για απαιτηση ασφαλιστικων μετρων κ αποζημειωσεων .
Argiris Paxinos
Argiris Paxinos Αυτο αφορα τον συντάκτη του άρθρου, έχετε δίκιο
Ευαγγελος Τσαμοπουλος
Ευαγγελος Τσαμοπουλος Argiris Paxinos Οντως,..αν κ στην αρχη οπως γραφτηκε πες μου κ εσυ αν δεν σε οδηγει σε συνειρμους !
George Frimis
Απαντήστε…
Giorgos Prountzopoulos Tilda Tsantirtzioglou
Giorgos Prountzopoulos Tilda Tsantirtzioglou Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) έχει αναδείξει τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την ποιότητα της ζωής σε 2 “αφιλόξενα” ακουστικά περιβάλλοντα. Ο θόρυβος μπορεί να διαταράξει τον ύπνο, να προκαλέσει και όχι απλά να επιβαρύνει καρδιαγγειακά νΔείτε περισσότερα
Rena Douni
Rena Douni Τα νευρα μας τεντωνουν καθε καλοκαιρι απο τα μπιτσομπαρα της πλαζ κ τα ηχεια των γυφτων
Vasilis Stavrogiannopoulos
Vasilis Stavrogiannopoulos + τις κόντρες που κάνουν οι μηχανόβιοι στην παραλιακή!
George Frimis
Απαντήστε…
Dimitris Paterakis
Dimitris Paterakis Ταπεινή μου άποψη οτι ενα πρόγραμμα χαρτογραφησης της ηχορύπανσης σε ολο τον Δήμο τους καλοκαιρινιυς μηνες θα ηταν απείρως πιο χρήσιμο (δεν γνωρίζω βέβαια εαν υπάρχει ειδη)? . Ετσι θα προέκυπταν οι περιοχες με τα μεγαλυτερα προβληματα κσι οι αντΔείτε περισσότερα
Ευαγγελος Τσαμοπουλος
Ευαγγελος Τσαμοπουλος Ετσι,….ας μιλησει κ καποιος μηχανικος γιατι πηξαμε στην αμπελοφιλοσοφια !Χαχαχα!
Dimitris Paterakis
Dimitris Paterakis Επίσης βρήκα στα γρήγορα σχετικα με το αεροδρόμιο οτι: στη σύμβαση ορίζεται ότι τον έλεγχο των περιβαλλοντικών επιπτώσεων αναλαμβάνει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του ίδιου του φορέα διαχείρισης, ενώ προβλέπεται ότι θα ασκείται εποπτεία από το ΥΠΕΧΩΔΕ ΑΔείτε περισσότερα
George Frimis
Απαντήστε…
Argiris Paxinos
Argiris Paxinos Αυτο που περιγράφεται ειναι μια απο τις δυνατοτητες του έξυπνου δικτύου δημοτικού φωτισμού που μπορει μελλοντικά να εγκατασταθεί. Ειναι σωστή η παρατήρηση ωστόσο δεν εχει καμία σχέση με το θεμα τις ηχορύπανσης των αεροπλάνων
Yannis Angelopoulos
Yannis Angelopoulos Να εστιάζαμε στα επίγεια προβλήματα γι αρχή?
Argiris Kallianiotis
Argiris Kallianiotis Πόσες φορές εχω γράψει εδώ στο φόρουμ να μην παίρνετε στα σοβαρά κατα παραγγελία άρθρα ιδίως οταν κάνουν copy paste χωρις να ζητούν και τη γνωμη ειδικών;
Efi Kiriakou
Efi Kiriakou ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ https://diavgeia.gov.gr/…/%CE%A941%CE%A1%CE%A9%CE%A8%CE…
Ο χρήστης Argiris Kallianiotis απάντησε · 1 απάντηση
Yannis Angelopoulos
Yannis Angelopoulos Με την απλή, φτωχή ρύπανση, θ’ ασχοληθεί κανείς? Τα parking δίπλα στο Yabanaki, τη πριοχή γύρω απ’ τον ΝΑΟΒΒ? Τα εροπλάνα μας πρίραξαν? Και ας μας πει κάποιος, που θα διατεθούν τα 16.000 ευρώ, όχι να μας το λένε σαν κατόρθωμα.

Απάντηση στο κύριο Argiris Paxinos οι φωτογραφίες από την οδο Κύκνων.Μελέτες για θόρυβο 16000 ευρώ.

Για τις λακούβες ούτε 16 ευρώ.Το novoville έχει ενημερωθεί αλλά μάλλον δε λειτουργεί. Αντιδήμαρχοι το ξέρουν αλλά δε τους νοιάζει.
Χορτάσαμε μελέτες και μακέτες.
Η αδιαφορία σας διαλύει κάθε μέρα τα αυτοκίνητά μας. Αν δε μπορείτε η δε θέλετε να συντηρήσετε το δρόμο Κλείστε τον για να μη κινδυνεύουν οι περιουσίες των δημοτών.
Καλό μεσημέρι από τη Νηγηρία της Βάρης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.