“Δημοτική σύμβουλος με πρόβλημα υγείας διώκεται από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αλίμου”




(Δελτίο τύπου) Το ζήσαμε κι αυτό! Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλίμου, Μ. Γαρυφαλάκης, απέστειλε στις 29/8/2016 έγγραφο προς την ασκούσα καθήκοντα Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με το οποίο ζητά να προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες ώστε να επιβληθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις εις βάρος της δημοτικής συμβούλου Ελένης Μπελιά, επειδή απουσίαζε από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, “πιθανόν για λόγους υγείας”, όταν ήταν γνωστό ότι κατά την περίοδο εκείνη η κ. Μπελιά υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και εν συνεχεία σε χημειοθεραπείες. Τα έγγραφα, μαζί με την κλήση σε απολογία της κ. Μπελιά, της κοινοποιήθηκαν την Τετάρτη 4/1/2017 με τον κλητήρα του Δήμου.

Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον που ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου με το που ανέλαβε τα καθήκοντά του επιδόθηκε με τόση ζέση στον έλεγχο νομιμότητας για την περίοδο της παραιτηθείσας από την παράταξή τους “Αγαπώ τον Άλιμο” κ. Γ. Προυντζοπούλου, προέδρου έως τότε του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Γαρυφαλάκης αναφέρεται σε ζητήματα υγείας στα οποία “πιθανόν να οφείλονται οι απουσίες” της κ. Μπελιά και περιορίζει την αναφορά του στη “μη επίσημη ενημέρωση πριν ή μετά την απουσία της”.

Ο κ. Γαρυφαλάκης αρνήθηκε να απαντήσει σε σχετικό αίτημα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για αναλυτική και αιτιολογημένη αναφορά των λόγων που οι απουσίες της κ. Μπελιά θεωρούνται αδικαιολόγητες.

Ο κ. Γαρυφαλάκης αναφέρει ότι “δεν διαθέτει καμία πληροφόρηση από την ενδιαφερόμενη” και αρκείται στις “ανεπίσημες πληροφορίες τρίτων”.

Ο κ. Γαρυφαλάκης, λοιπόν, κάνει ότι δεν γνώριζε ο ίδιος, ως δημοτικός σύμβουλος εκείνη την περίοδο, για ποιον λόγο απουσίαζε η κ. Μπελιά. Τον ενημερώνουμε τώρα “επισήμως” ότι η κ. Μπελιά έπασχε από καρκίνο και υπεβλήθη πρώτα σε χειρουργική επέμβαση και στη συνέχεια σε χημειοθεραπείες. Θα μπορούσε, βεβαίως, πολύ απλά, να ζητήσει από την κ. Μπελιά να δικαιολογήσει “επίσημα” τις απουσίες της.

Επίσης, διατείνεται στο έγγραφό του (10/11/2016) προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ότι “η κρίση περί του αδικαιολογήτου ή μη της απουσίας ανάγεται αποκλειστικά στη σφαίρα ευθύνης και κρίσης του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου”. Γιατί, λοιπόν, δεν απευθύνθηκε στην αποκλειστικά υπεύθυνη να κρίνει το αδικαιολόγητον ή μη της απουσίας, δηλαδή στην τότε πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, κ. Γ. Προυντζοπούλου; Θα μάθαινε, έτσι, ο κ. Γαρυφαλάκης ότι η κ. Προυντζοπούλου γνώριζε από την ίδια την κ. Μπελιά τους λόγους της απουσίας της.

Κάνει ότι ξεχνά ο κ. Γαρυφαλάκης ότι η κ. Μπελιά επέστρεψε στα καθήκοντά της τον Ιανουάριο του 2016. Τότε, το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου -του δημάρχου συμπεριλαμβανομένου- παρόντων των εκπροσώπων των συλλόγων της πόλης μας στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ευχήθηκε “περαστικά” στην κ. Μπελιά. Ούτε και τότε κατάλαβε ο κ. Γαρυφαλάκης ότι υπήρχε κάποιος σοβαρός λόγος που η επικεφαλής του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι απουσίαζε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα;

Ανοήτως, αλλά και ψευδώς, συνεπώς, αναφέρει προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ότι “το Σώμα ή το Προεδρείο ουδέποτε της παρείχαν τη σχετική άδεια ή έστω ενημερώθηκαν σχετικά, πριν ή μετά από αυτές [τις απουσίες]”. Ο κ. Γαρυφαλάκης είναι σε πλήρη σύγχυση. Διότι εν προκειμένω θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Σώμα, δηλαδή το δημοτικό συμβούλιο, ενημερώθηκε για τους λόγους της απουσίας της κ. Μπελιά έστω εκείνη την ημέρα που επέστρεψε στις υποχρεώσεις της. Τυπικά λέμε τώρα, γιατί μόνον αυτό νοιάζει τον κ. Γαρυφαλάκη. Ουσιαστικά, όμως, όλοι και όλες γνώριζαν τόσον καιρό γιατί απουσίαζε η κ. Μπελιά. Όλοι, εκτός από τον κ. Γαρυφαλάκη. Συνεπώς είναι και ανυπόστατο, πέρα από ανήθικο, να ισχυρίζεται ότι οι λόγοι των απουσιών της κ. Μπελιά δεν ήταν εις γνώσιν του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Γαρυφαλάκης αναγνωρίζει, επίσης, ότι ενήργησε με περισσή ανευθυνότητα, καθώς ουδέποτε ζήτησε από την κ. Μπελιά να δικαιολογήσει τις απουσίες της, αφού αναφέρει ότι “δεν διαθέτει καμία πληροφόρηση από την ενδιαφερόμενη” και αρκείται στις “ανεπίσημες πληροφορίες τρίτων”. Εκθέτει, έτσι, τον ίδιο τον θεσμό του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, αφού δεν επέδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον να ενημερωθεί προσωπικώς για το ζήτημα. Τόσο πολύ τον απασχόλησε ο τύπος που έχασε την ουσία… Και την ανθρωπιά του! Εκτός, αν στόχευε αλλού. Θα δείξει…

Δεν μας εκπλήσσει ο κ. Γαρυφαλάκης. Από τον τρόπο που λειτουργεί και χειρίζεται τα πράγματα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο έχουμε καταλάβει ότι βρίσκεται υπό περιορισμό σκέψης και δράσης. Ο δήμαρχος από την άλλη, συγκεντρωτικός σε όλα του, φέρει την πολιτική συν-ευθύνη, διότι γνώριζε όλες τις ενέργειες του κ. Γαρυφαλάκη.

Οι ενέργειές τους είναι αήθεις και ξεδιάντροπες. Τα πολιτικά πρόσωπα οφείλουν να λειτουργούν με βάση τη λογική. Όταν το θυμικό κυριαρχεί, όταν δεν υπάρχουν λογικά πολιτικά επιχειρήματα, τότε τα πολιτικά πρόσωπα καθίστανται ανίκανα να διοικήσουν. Ανίκανα και άκρως επικίνδυνα!…

Τόσο μεγάλη είναι η εμπάθειά τους για τους πολιτικούς αντιπάλους τους που τυφλώθηκαν και καλύφθηκαν ακόμα και τα μάτια της ψυχής τους…

Θα επανέλθουμε…

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο ““Δημοτική σύμβουλος με πρόβλημα υγείας διώκεται από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αλίμου”

  • 08/01/2017 at 8:31 μμ
    Permalink

    Η ΚΥΡΙΑ ΜΠΕΛΙΑ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΥΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥΔΑΚΙ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΤΕ ΝΑ ΤΗΣ ΒΑΛΕΤΕ,ΝΤΡΟΠΗ!
    ΟΣΟ ΚΑΛΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΚΗ ΑΠΟΥΣΙΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΣΤΕ.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.