Ταξίδι στην Αλεξάνδρεια και στα Κύθηρα (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




 

 

Η Αλιμιώτισσα συγγραφέας, Ελένη Φωτίου, μας ταξίδεψε στην Αλεξάνδρεια και στα Κύθηρα, μέσα από τα δυο της βιβλία,  (“Και το όνομά αυτής… Μυρτώ” –   “Ο Λύχνος της Ανατολής”) που παρουσίασε σε μια πολύ όμορφη βραδιά, για καλό σκοπό, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, στη θεατρική σκηνή “Κάρολος Κουν”.

Την παρουσίαση έκανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σταυρόπουλος.

” Υποδεχθήκαμε και επισήμως τα βιβλία της κυρίας Φωτίου, ευχαριστούμε όλους όσους ήρθαν, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΘΟΠΑΑ, για την διοργάνωση και σε όλους τους συνδημότες μας που έφεραν αγαθά για το κοινωνικό παντοπωλείο και το φαρμακείο” είπε ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, που βράβευσε τη συγγραφέα για τα έργα της.

“Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους με τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση. Τον δήμαρχό μας Ανδρέα Κονδύλη για τα όμορφα λόγια του και την τιμητική του βράβευση. Τον ΘΟΠΑΑ και το Θεατρικό Εργαστήρι Νέων” είπε η Ελένη Φωτίου, που έχει στα σκαριά το τρίτο της βιβλίο.

“Η παρουσίαση είχε την πρωτοπορία και την καινοτομία της θεατρικής παράστασης. Ευχαριστώ τον δημοσιογράφο Δημήτρη Σταυρόπουλο και την συγγραφέα Σταυριανή Στεφάνου, τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη, όπως και όλους όσους, με πολύ αγάπη, συμμετείχαν και βοήθησαν ώστε η παρουσίαση να στεφθεί με μεγάλη επιτυχία.

Κάποιες φορές η αγάπη και η συμμετοχή του κόσμου είναι απροσδόκητη και εκεί βρίσκεται το μεγαλείο και η ενθάρρυνση, ώστε να συνεχίσει κανείς να δημιουργεί.”

Η συγγραφέας προέτρεψε τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στην Ομάδα Θεατρικής Δημιουργίας Εφήβων του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου, ενθουσιασμένη από τις ερμηνείες των νέων, που παρουσίασαν στη σκηνή αποσπάσµατα των βιβλίων της.

“Η Mάρω Μάνθου κάνει καταπληκτική δουλειά” είπε “το ξέρω από την κόρη μου που πηγαίνει στο εργαστήρι”.

“Τα παιδιά δούλεψαν πολύ και νομίζω ότι όλοι μάθαμε μέσα από αυτό το εγχείρημα” είπε η Μάρω Μάνθου.

“Εξαιρετικός ο σκοπός της εκδήλωσης, ευχαριστούμε πάρα πολύ τη συγγραφέα και συνδημότισσα. Προσδοκούμε και το τρίτο βιβλίο να έχουμε τη χαρά να το υποδεχτούμε στο θέατρό μας” είπε ο αντιπρόεδρος του ΘΟΠΑΑ, Νίκος Αλβανός.

Η Ελένη Φωτίου ευχαρίστησε τη Μάρω και τα παιδιά και τους χάρισε από ένα βιβλίο.

Tην παρουσίαση παρακολούθησαν ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Δημάκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Ελένη Μπελιά, Γεωργία Πάπας και Γιάννης Μαριόλης.

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Από αεροσυνοδός… συγγραφέας! 

Notia.grΚάνε like για να μαθαίνεις αμέσως ότι συμβαίνει δίπλα σου. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

 

Notia.grΚάνε like για να μαθαίνεις αμέσως ότι συμβαίνει δίπλα σου. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

 

“…και το όνομα αυτής Μυρτώ…”  |  Φωτίου Ελένη

Η Χριστίνα συναντάει το μεγάλο έρωτα στο πρόσωπο του Δημήτρη. Εκείνη ανήκει σε πλούσια και επιφανή οικογένεια, εκείνος είναι άσημος. Μια ανυπέρβλητη αγάπη γεννιέται και ένα παιδί έρχεται στον κόσμο.

Τι συμβαίνει, όμως, όταν ένας άνθρωπος προσπαθεί να παρέμβει και να αλλάξει τη μοίρα κάποιων άλλων; Όταν ξεσπά η αέναη μάχη ανάμεσα στα στερεότυπα, την προκατάληψη και το απροσδόκητο μεγαλείο της αγάπης;

Μια μάχη που το αποτέλεσμα θα καθορίσει η ίδια η ζωή και η μεγαλύτερη ανθρώπινη δύναμη, η δύναμη του έρωτα.

Θα ταξιδέψει μέσα στο χρόνο και θα αγωνιστεί.

Γιατί τελικά ποιος μπορεί να παίξει τον καταλυτικό ρόλο του Θεού; Εκείνου που καθορίζει το κάθε σημείο, την κάθε στιγμή…

«Η Μυρτώ λάτρευε τα Κύθηρα. Πίστευε ότι αυτό το µέρος την προστάτευε και της πραγµατοποιούσε τις βαθιές της επιθυµίες. Ήταν µια αόριστη πεποίθηση, που όµως έβγαινε πάντα αληθινή. Εκεί ζήτησε να γίνει καλή γιατρός, να βρει τους γονείς της, να µην την πληγώσει η αλήθεια, να βιώσει την πραγµατική αγάπη, να διώξει τον πόνο, να ζήσει, να έχει δύναµη και αγάπη µέσα της. Με το πέρασµα του χρόνου όλες οι επιθυµίες έπαιρναν σάρκα και οστά. Η δύναµη της Μυρτώς έφτανε στο απόγειό της µε ένα ταξίδι στα Κύθηρα».

“Ο λύχνος της Ανατολής”  |  Φωτίου Ελένη

Ο Πέτρος Κομνηνός, γιος ενός από τους πλουσιότερους και ισχυρότερους Έλληνες της Αιγύπτου, μεγαλώνει σε μια από τις πιο φτωχές συνοικίες της Αλεξάνδρειας.

Ένας θάνατος και μια επικείμενη δολοφονία αναγκάζει την οικογένεια του Ανέστη Δανέζη να φύγει από τη Χίο και να μεταναστεύσει στην Αίγυπτο.

Η ζωή της Αγγελικής, κόρης του Ανέστη Δανέζη, διασταυρώνεται με αυτή του Πέτρου Κομνηνού κάτω από ιδιόμορφες συνθήκες. Ο Πέτρος, ένας από τους σημαντικότερους γιατρούς της Μέσης Ανατολής, δίνει μια μάχη χωρίς όρους και όρια ενάντια σε αντικρουόμενες αντιλήψεις και μοιρολατρίες, μεταφέροντας ισχυρά μηνύματα πώς να ευτυχούν οι άνθρωποι ανεξάρτητα από κρίσεις, φτώχεια, επαναστάσεις, διωγμούς και ανυπέρβλητα εμπόδια.

Ένα οδοιπορικό στην πανέμορφη Αλεξάνδρεια, στον ελληνισμό δύο αιώνων. Μια γλυκιά γεύση ελληνικής Ανατολής, μια πικρή γεύση ανατολίτικης Ελλάδας.

Δύο λαοί που, παρ’ όλες τις τεράστιες διαφορές τους, συμβιώνουν αρμονικά μέχρι το μεγάλο διωγμό των Ελλήνων από την Αίγυπτο.

Μια ιστορία με αληθινά γεγονότα, που μοιάζει με παραμύθι, σαν αυτά που διηγούνταν οι παραμυθολόγοι στα φτωχικά ακροατήρια της Ανατολής.

Οι παραμυθολόγοι τριγυρνούσαν στις συνοικίες της αραβικής Αλεξάνδρειας και διασκέδαζαν τη φτώχεια των ανθρώπων.

Οι μακριές μαύρες μελάγιες τις κάλυπταν ολόκληρες.

Το μόνο που ξεχώριζε ήταν τα μάτια τους. Σαν αναμμένα κάρβουνα, έλαμπαν από έξαρση καθώς διηγούνταν παραμύθια ανακατεμένα με αληθινές ιστορίες.

Η αφήγηση ήταν τόσο δυνατή και ζωντανή, που διέγειρε έντονα τη φαντασία και τα συναισθήματα.

Μερικοί αναγνώριζαν μες στα παραμύθια κομμάτια της δικής τους ζωής.

Οι παραμυθολόγοι έμοιαζαν να διαβάζουν την ψυχή τους.

Αφηγούνταν την ίδια τη ζωή.

Την έπαιρναν στα χέρια τους, την έκοβαν κομμάτια, της έδιναν αρχή και τέλος και την έκαναν παραμύθι. Παραμύθι; Ή η ατέρμονη αληθινή ανθρώπινη ιστορία;

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.