Κακοκαιρία: Σε ετοιμότητα ο δήμος Ηλιούπολης




Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του ψύχους που προβλέπεται για τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με ενημέρωση της Ε.Μ.Υ.,

ο Δήμος Ηλιούπολης στο πλαίσιο αντιμετώπισης κατά το καλύτερο δυνατό τρόπο των φαινομένων της προβλεπόμενης χιονόπτωσης και του επερχόμενου παγετού, έχει οργανώσει μια σειρά μέτρων από Παρασκευή 06/1/17 έως Δευτέρα πρωί 09/1/17 που αναλυτικά είναι τα εξής :

– Θα υπάρχει σε ετοιμότητα όλος ο απαιτούμενος μηχανολογικός εξοπλισμός που διαθέτει ο Δήμος μας για εργασίες εκχιονισμού και διασποράς αλατιού με το ανάλογο προσωπικό λειτουργίας του ( αναλυτικά δυο (2) αλατιέρες, ένα (1) προωθητικό μηχάνημα εκχιονισμού, δύο (2) GCB, ένας (1) γερανός και μια (1) αρπάγη).

– Θα υπάρχει σε ετοιμότητα κατάλληλο προσωπικό για την αντιμετώπιση προβλημάτων από πιθανή πτώση δέντρων η σχετικών καταστάσεων.

– Έχει προβλεφθεί ομάδα τεχνικού συνεργείου (ηλεκτρολόγος, υδραυλικός, σιδηρουργός) για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων από τα καιρικά φαινόμενα.

– Έχουν ενημερωθεί και είναι σε ετοιμότητα προς χρήση, σε περίπτωση που χρειαστεί, ιδιωτικά μηχανήματα κατάλληλα για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

– θα υπάρχει δυνατότητα χορήγησης αλατιού στους δημότες για προσωπική χρήση. Η διανομή θα γίνεται στο χώρο της μεταφόρτωσης σκουπιδιών (γκαράζ του Δήμου) την Πέμπτη 05.01.2017 ΑΥΣΤΗΡΑ έως τις 17:00 (τηλ. επικ. 2109933200)

– Θα υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς ατόμων με όχημα του Δήμου με κατεπείγουσες ανάγκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, (σε περίπτωση που είναι αδύνατη η προσέγγιση ασθενοφόρου στον χώρο τους), στο Δημαρχείο, ώστε να γίνει η διακομιδή τους από εκεί με ασθενοφόρο σε κατάλληλο χώρο περίθαλψης (νοσοκομείο κλπ.)

– για τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα θα είναι ανοιχτές οι αίθουσες του Γ’

Παραρτήματος Αλληλεγγύης (ΚΑΠΗ Αγίου Κωνσταντίνου) στην διεύθυνση Αγίου Κωνσταντίνου 7 και η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο. Οι αίθουσες θα είναι ανοιχτές την Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 06,07,08 /01/2017 από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ για το Γ’ Παράρτημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και επί 24ώρου βάσεως στο Δημαρχείο.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Με τον Δήμο μπορείτε να επικοινωνήσετε :

Δημαρχείο 2109970001/2, Αρμόδιοι Υπάλληλοι Πολιτικής Προστασίας κ. Κ. Σχίζας Δ/ντής Δ/νσης Περιβάλλοντος 6944381100 και Δ. Κολυμπίρης 6973556686.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.