Κακοκαιρία: Θα συγκρουστούν αέριες μάζες πάνω από τα νότια προάστια και θα χιονίσει (χάρτες)




Η Αττική θα ξυπνήσει στα λευκά και όχι μόνο θα ξυπνήσει στα λευκά αλλά θα χιονίζει ασταμάτητα για περίπου 12 ώρες σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις για τον καιρό. Όλα αυτά εξηγούνται ως εξής:

Το βράδυ της Παρασκευής και προς τα ξημερώματα του Σαββάτου ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με κύριο χαρακτηριστικό τις πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ όχι μόνο θα χιονίσει αλλά θα το στρώσει κιόλας.

Η θερμοκρασία θα κατρακυλήσει υπό το μηδέν και ταυτόχρονα θα πνέουν και θυελλώδεις βοριάδες.
Αυτό θα συμβεί γιατί πολύ απλά θα συγκρουστούν αέριες μάζες, η μια ψυχρή και η άλλη πιο θερμή που όμως μεταφέρουν και υγρασία στα νότια της Αττικής.
Η υγρασία αυτή που θα μεταφέρουν οι νοτιάδες όταν θα συγκρουστεί πάνω από την Αττική με τον παγωμένο αέρα που έρχεται από τα βόρεια – βορειοδυτικά Βαλκάνια θα μετατραπεί σε χιόνι.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος του Epsilon, Κλέαρχος Μαρουσάκης:
«Ο σχηματισμός μιας δευτερεύουσας διαταραχής στο νότιο Ιόνιο ως αποτέλεσμα της κύριας ύφεσης που ήδη από χτες σαρώνει όλη την Ελλάδα από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά, ωθεί προς τα βορειοανατολικά θερμές και υγρές αέριες μάζες οι οποίες κατά την διαδρομή που θα ακολουθήσουν θα συναντήσουν πολικής προέλευσης αέριες μάζες που κατηφορίζουν βίαια από τα βόρεια-βορειοδυτικά Βαλκάνια και ήδη έχουν επηρεάσει τη βόρεια και μέρος της κεντρικής Ελλάδας».

Newsit.gr Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
ΠΡΟΓΝΩΣΗ: ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Κακοκαιρία: Θα συγκρουστούν αέριες μάζες πάνω από τα νότια προάστια και θα χιονίσει (χάρτες)

  • 08/01/2017 at 11:32 μμ
    Permalink

    Δυστυχως η ευτυχως οι προβλεψεις δεν επαληθευτηκαν!….

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.