Όχι στη ΦΑΜΑΡ και από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου (VIDEO)




 

Όχι στη ΦΑΜΑΡ για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής φαρμάκων, στις εγκαταστάσεις της στον Άλιμο, είπε το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση που έγινε την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε να ανατεθεί σε δικηγόρο η υπόθεση και να προχωρήσει ο δήμος σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας.

“Ο φάκελος που έχει καταθέσει η εταιρεία στην Περιφέρεια, αναφέρει ξεκάθαρα ότι θέλουν να δημιουργήσουν μονάδα παραγωγής φαρμάκων” είπε ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης.

Εργοστάσιο παραγωγής και συσκευασίας φαρμακευτικών και υπό έρευνα φαρμακευτικών προϊόντων.

Ενέργεια που είναι εντελώς ασύμβατη με τις χρήσεις γης της περιοχής και τον χαρακτηρισμό της ως περιοχή Γενικής Κατοικίας, όπως ορίζεται από το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και την υφιστάμενη νομοθεσία”.

Το notia.gr βρέθηκε με τον δήμαρχο Αλίμου και κατοίκους της περιοχής, σε μια πολυκατοικία που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη ΦΑΜΑΡ.

“Βρισκόμαστε δίπλα από τις εγκαταστάσεις ΦΑΜΑΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ. Είναι η εταιρεία η οποία έχει εγκαταστήσει πληθώρα εταιρειών και γραφείων και ενημερωθήκαμε πολύ πρόσφατα ότι αποπειράται να ιδρύσει και να λειτουργήσει παρά το νόμο, ενάντια στις χρήσεις που επιτρέπονται, μονάδα για επεξεργασία χημικών παρασκευή, επεξεργασία και συσκευασία χημικών προϊόντων και άλλων φαρμακευτικών προϊόντων” λέει ο Ανδρέας Κονδύλης.

“Είναι μια χρήση ασύμβατη με τη γενική κατοικία στην περιοχή, μια χρήση οχληρή, επικίνδυνη, παράνομη. Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συμπολίτες μας ότι η Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να επιτρέψει στο βαθμό που περνάει απ΄το χέρι της και που ο νόμος απαγορεύει αυτές τις χρήσεις, να επιτρέψει τέτοια λειτουργία εδώ στην περιοχή.

Στο δημοτικό συμβούλιο συζητήσαμε την ανάθεση σε δικηγόρο των προσφυγών και όλων των νόμιμων διαδικασιών και θα κάνουμε κι όλες τις άλλες ενέργειες που απαιτούνται, τις έχουμε ήδη ξεκινήσει ενώπιον της Περιφέρειας Αττικής, της Πολεοδομίας και άλλων φορέων συναρμόδιων διότι δεν είναι δυνατόν σε μια περιοχή που προσπαθούμε να εξυγιάνουμε, σε μια πόλη που συνολικά προσπαθούμε να εξυγιάνουμε από οχληρές κι επικίνδυνες χρήσεις να επιχειρεί κάποιος να μας πάει στο παρελθόν και να δημιουργήσει ξανά στο χώρο αυτό, χρήσεις που από καιρό είχαν σταματήσει.

Δεν μπορεί δίπλα στο ρέμα να επεξεργαζόμαστε χημικά, δίπλα σε κατοικίες σε σπίτια ανθρώπων να έχουμε εργοστάσιο, βιομηχανική μονάδα φαρμακευτικών και χημικών προϊόντων.

Είναι αδιανόητο να είναι βέβαιοι πως θα μας βρουν απέναντί τους”.

 

Γιάννης Κοκοβίνης, κάτοικος: “Οι κατασκευαστικές εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου, ξεκίνησαν από το καλοκαίρι. Στη συνέχεια άρχισαν να εργάζονται στον 1ο όροφο, άνθρωποι με ρόμπες γιατρών και σκουφιά. Μας κίνησε την περιέργεια γιατί δεν γνωρίζαμε τι ακριβώς κάνουν μέσα.

Μαίρη Μυτιληναίου, κάτοικος: “Από την κουζίνα μου είναι ακριβώς απέναντί μου. Τους έχω δει με τα μάτια μου να φορούν άσπρες ποδιές και να εργάζονται.”

Notia.grΚάνε like για να μαθαίνεις αμέσως ότι συμβαίνει δίπλα σου. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ

Tα μέλη του Συλλόγου Κατοίκων Αμπελακίων Αλίμου συνήλθαν σήμερα Κυριακή 22.1.2017 σε τακτική Γενική Συνέλευση, κατόπιν πρόσκλησης του Δ.Σ. Αφού ενημερώθηκαν αναλυτικά για την πρόθεση της εταιρείας ΦΑΜΑΡ Α.Β.Ε. να προχωρήσει στη λειτουργία εργοστασίου παραγωγής και συσκευασίας φαρμακευτικών και υπό έρευνα φαρμακευτικών προϊόντων, στο κτήριο της οδού Αγ. Δημητρίου 63 στην περιοχή Αμπελάκια του Δήμου Αλίμου και έπειτα από διαλογική συζήτηση, έλαβαν την ακόλουθη ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ:

Ο Σύλλογος Κατοίκων Αμπελακίων Αλίμου εκφράζει την έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία όλων των κατοίκων της περιοχής σχετικά με την πρόθεση της ΦΑΜΑΡ Α.Β.Ε. να προχωρήσει στη δημιουργία και λειτουργία εργοστασίου παραγωγής και συσκευασίας φαρμακευτικών και υπό έρευνα φαρμακευτικών προϊόντων μέσα σε κατοικημένη περιοχή.

Διαμαρτυρόμαστε για το σχεδιασμό και τις ενέργειες της εν λόγω εταιρείας να εγκαταστήσει στην περιοχή μας μία νέα δραστηριότητα, που είναι εντελώς ασύμβατη με τις χρήσεις γης της περιοχής και τον χαρακτηρισμό της ως περιοχή Γενικής Κατοικίας, όπως ορίζεται από το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και την υφιστάμενη νομοθεσία.

Η προτεινόμενη χρήση του εργοστασίου δεν είναι μέσα στις επιτρεπόμενες από την οικεία Πολεοδομία χρήσεις, αποτελεί πολλαπλή επιβάρυνση για την περιοχή, το περιβάλλον και τους πολίτες και δεν είμαστε διατεθειμένοι να την αποδεχθούμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο.

Η σχεδιαζόμενη δραστηριότητα αποτελεί επιβάρυνση και εγκυμονεί κινδύνους όχι μόνο για την περιοχή των Αμπελακίων, αλλά και για ολόκληρο το Δήμο Αλίμου, δεδομένων των υλικών και του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται, αλλά και των επικίνδυνων αποβλήτων που παράγονται σε μονάδες παραγωγής και συσκευασίας φαρμακευτικών και υπό έρευνα φαρμακευτικών προϊόντων. Όλα αυτά, μέσα σε μία αμιγώς οικιστική περιοχή, μέσα στον αστικό ιστό της πόλης μας.

Για τους παραπάνω λόγους, παρακαλούμε την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Αλίμου, την Πολεοδομία Αργυρούπολης και κάθε αρμόδια Υπηρεσία να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποτροπή της σχεδιαζόμενης μονάδας παραγωγής, καθώς και να ελέγξουνε εάν τυχόν έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία μέρος ή και σύνολο τέτοιας μονάδας, χωρίς σχετική άδεια.

Ο Σύλλογος Κατοίκων Αμπελακίων επιφυλάσσεται να προσφύγει και ενώπιον των αρμόδιων Δικαστικών και Διοικητικών Αρχών για να προστατεύσει την υγεία, την ποιότητα της ζωής, το περιβάλλον και τη νομιμότητα από κάθε προσβολή και παράβαση.

Με τιμή,

Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης

του Συλλόγου Κατοίκων Αμπελακίων Αλίμου

Notia.grΚάνε like για να μαθαίνεις αμέσως ότι συμβαίνει δίπλα σου. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.