Σινεμά με ελεύθερη είσοδο




Η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού – Αργυρούπολης ανακοινώνει την Έναρξη των Χειμερινών Προβολών της με θέμα “Αφιέρωμα Στον Νέο Ελληνικό Κινηματογράφο, στον Όμιλο Παραδοσιακών Αναζητήσεων (25ης Μαρτίου 43 Αργυρούπολη).

Μετά από κάθε προβολή ακολουθεί συζήτηση με τον σκηνοθέτη της ταινίας.

Πρόγραμμα προβολών:

INVISIBLE Κοινωνική 2015 | Έγχρ. | Διάρκεια: 84′.1 9/01

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Δημήτρης Αθανίτης με τους: Γιάννη Στάνκογλου, Μενέλαο Χαζαράκη, Κόρα Καρβούνη, Εύα Στυλάντερ. Ο Άρης είναι ένας μοναχικός 35άρης, ο οποίος απολύεται από το εργοστάσιο όπου δουλεύει. Νιώθοντας θύμα ακραίας αδικίας, αποφασίζει να αποδώσει δικαιοσύνη με το δικό του τρόπο. Όμως δεν είναι μόνος του. Έχει μαζί και τον εξάχρονο γιο του… Στην προβολή θα παραστεί ο Σκηνοθέτης & Συνσεναριογράφος της ταινίας Δ.Αθανίτης.

PEPPERMINT Κοινωνική 1999 | Έγχρ. | Διάρκεια: 105′.2 6/01

Ελληνική ταινία, σκηνοθεσία Κώστας Καπάκας με τους: Γιώργο Χωραφά, Άννυ Λούλου, Αλέξανδρο Μυλωνά, Τάσο Παλαντζίδη, Γιώργο Γεροντιδάκη, Μαρκέλλα Παππά. Ένας μηχανικός αεροσκαφών, καθ’ οδόν προς ένα πάρτυ που διοργανώνει ένας παιδικός του φίλος, φέρνει στη μνήμη του σκηνές από την παιδική και προεφηβική του ηλικία και κυρίως τη σχέση του με μια εξαδέλφη. Στην προβολή θα παραστεί ο Σκηνοθέτης & Σεναριογράφος της ταινίας Κ.Καπάκας.

02/02 ΚΑΝΕΝΑΣ Κοινωνική 2010 | Έγχρ. | Διάρκεια: 95′.

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Χρήστος Νικολέρης με τους: Αντίνοο Αλμπάνη, Τζωρτζίνα Λιώση, Νικόλα Παπαγιάννη, Γιώργο Παπαγεωργίου. Ένας Ρώσος και μία Αλβανίδα, έφηβοι μετανάστες δεύτερης γενιάς, ερωτεύονται, αλλά οι προκαταλήψεις και μια παλιά ιστορία τούς απαγορεύουν να είναι μαζί.

09/02 ΤΕΤΑΡΤΗ 04.45 Αστυνομική, Θρίλερ 2015 | Έγχρ. | Διάρκεια: 116′.

Ελληνική ταινία, σκηνοθεσία Αλέξης Αλεξίου με τους: Στέλιο Μάινα, Μαρία Ναυπλιώτου, Δημήτρη Τζουμάκη, Αδάμ Μπουσδούκο, Γιώργο Συμεωνίδη. Ο Στέλιος, χρεωμένος ιδιοκτήτης τζαζ κλαμπ, έχει 32 ώρες διορία να επιστρέψει όσα χρωστάει σε έναν Ρουμάνο γκάνγκστερ που σκοπεύει να του πάρει το μαγαζί. Όταν καταλαβαίνει πως ο μεσολαβητής φίλος του τον έχει προδώσει και η γυναίκα του σκέφτεται να τον εγκαταλείψει, ο Στέλιος αποφασίζει να αντιδράσει. Στην προβολή θα παραστεί ο Σκηνοθέτης της ταινίας Στην προβολή θα παραστεί ο Σκηνοθέτης της ταινίας Α.Αλεξίου

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΛΙΒΑΔΙ Δραματική 2009 | Έγχρ. | Διάρκεια: 104′.1 6/02

Ελληνική ταινία, σκηνοθεσία Βαρδής Μαρινάκης με τους: Σοφία Γεωργοβασίλη, Χρήστο Πασσαλή, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Μαρία Πανουργιά. Στη Δυτική Ελλάδα του 1654 ένας τραυματισμένος γενίτσαρος βρίσκει καταφύγιο σ’ ένα γυναικείο μοναστήρι. Η Ανθή, η οποία τον περιποιείται, τον ερωτεύεται, αλλά δεν μπορεί να του αποκαλύψει το μυστικό της, που το γνωρίζει μόνον η ηγουμένη. Στην προβολή θα παραστεί ο Σκηνοθέτης & Σεναριογράφος της ταινίας Β.Μαρινάκης.

23/02 ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΣ ? Κοινωνική 2012| Έγχρ. | Διάρκεια: 83′.

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Κωνσταντίνα Βούλγαρη με τους: Μαρία Γεωργιάδου, Δημήτρη Ξανθόπουλο, Θέμις Μπαζάκα, Δημήτρη Πιατά. Η Ηλέκτρα, μια μοναχική νεαρή κοπέλα, προσπαθεί να βρει τον εαυτό της ανάμεσα στην αντιφατική σχέση με τους καλλιτέχνες γονείς της, ένα οκτάχρονο αγόρι που του κάνει babysitting και στον σύντροφό της που είναι φυλακισμένος ως τρομοκράτης. Στην προβολή θα παραστεί η Σκηνοθέτιδα & Σεναριογράφος της ταινίας Κ.Βούλγαρη.

J.A.C.E Κοινωνική 2011 | Έγχρ. | Διάρκεια: 142’.0 3/02

Ελληνική ταινία, σκηνοθεσία Μενέλαος Καραμαγγιώλης με τους: Αλμπάν Ουκάι, Στεφανία Γουλιώτη, Ιερώνυμο Καλετσάνο, Κόρα Καρβούνη,Μηνά Χατζησάββα. Ένας επτάχρονος Αλβανός, ο οποίος βλέπει να σκοτώνουν τη θετή οικογένειά του μπροστά στα μάτια του, πέφτει στα χέρια της μαφίας και καταλήγει στην Αθήνα. Έχοντας πάρει όρκο σιωπής, προσπαθεί να επιβιώσει σε έναν κόσμο βίας και διαφθοράς. Η ταινία βασίζεται εξ ολοκλήρου σε πραγματικά γεγονότα. Στην προβολή θα παραστεί ο Σκηνοθέτης & Συνσεναριογράφος της ταινίας Μ.Καραμαγγιώλης.

09/03 ΚΑΛΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ, ΑΘΑΝΑΣΙΑ Δραματική 2008 | Έγχρ. | Διάρκεια: 100′.

Ελληνική ταινία, σκηνοθεσία Πάνος Καρκανεβάτος με τους: Μαρίνα Καλογήρου, Γιώργο Καραμίχο, Βαγγέλη Μουρίκη, Αγγελική Παπούλια. Μια νεαρή Ελληνοαμερικανίδα, που ζει στη Νέα Υόρκη, επιστρέφει στο νησί της καταγωγής της, αναζητώντας την αλήθεια για το παρελθόν της μητέρας της και την ταυτότητα του πραγματικού της πατέρα.

ΠΕΝΤΡΟ ΝΟΥΛΑ Αστυνομική, Θρίλερ 2016 | Έγχρ. | Διάρκεια: 98′.1 6/03

Ελληνική ταινία, σκηνοθεσία Κάρολος Ζωναράς με τους: Κωνσταντίνο Ασπιώτη, Κάτια Λεκλέρκ Ο’ Γουόλις, Παύλο Ευαγγελόπουλο, Χρήστο Σαπουντζή, Αθηνά Παππά. Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού ο οποίος ξυπνάει έπειτα από ένα τροχαίο και δεν ξέρει ποιος είναι. Ένα ιταλικό διαβατήριο που δηλώνει το υποτιθέμενο όνομά του «Πέντρο Νούλα», ένα σπασμένο κινητό, μια επιταγή και η φωτογραφία μιας γυναίκας είναι τα μοναδικά στοιχεία που τον ενώνουν με το παρελθόν… Τη μουσική υπογράφει ο Σταμάτης Κραουνάκης. Τη μουσική υπογράφει ο Σταμάτης Κραουνάκης. Στην προβολή θα παραστεί ο Σκηνοθέτης & Συνσεναριογράφος της ταινίας Κ.Ζωναράς

ΑΓΑΠΗ ΣΤΑ 16 Κομεντί 2004 | Έγχρ. | Διάρκεια: 102′.23/03

Ελληνική ταινία, σκηνοθεσία Κώστας Χαραλάμπους με τους: Γιώργο Γεροντιδάκη, Μαρκέλλα Παππά, Μπέτυ Βαλάση, Αντώνη Λουδάρο. Ο Αλέξης και ο Γιώργος, 16χρονοι φίλοι στην ελληνική επαρχία του ’80, μοιράζουν το χρόνο τους στο σχολείο, το μπανιστήρι, τα ερωτικά κόμικς. Ως τη στιγμή της άφιξης της Αντιγόνης, της κόρης του αστυνομικού, την οποία και θα ερωτευτεί ο Αλέξης. Στην προβολή θα παραστεί o Σκηνοθέτης & Σεναριογράφος της ταινίας Κ.Χαραλάμπους.

Πέμπτες στις 21.00 στον Όμιλο Παραδοσιακών Αναζητήσεων 25ης Μαρτίου 43, 1ος Όροφος, Αργυρούπολη.

Είσοδος Ελεύθερη

Notia.grΚάνε like για να μαθαίνεις αμέσως ότι συμβαίνει δίπλα σου. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.