Άλιμος: Καλά νέα για το αρχαίο θέατρο Ευωνύμου (VIDEO)




Ολοκληρώθηκε η αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτου στους Τράχωνες Αλίμου, το οποίο βρίσκεται σε γειτνίαση με το αρχαίο θέατρο Ευωνύμου, με την ειδοποίηση για την παρακατάθεση της αποζημίωσης στους φερόμενους ιδιοκτήτες (κ.κ. Πέτρο και Στυλιανή Μπουρζίκου και Ελένη Αποστολίδου), καθώς και για την υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου παραδόσεως. Το κόστος της απαλλοτρίωσης ανήλθε στο ποσό των 3.564.674,20 και καλύφθηκε από το Τ.Α.Π.Α.

Η κήρυξη της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του ακινήτου, το οποίο ορίζεται από τις οδούς Αρχαίου Θεάτρου και Τραχώνων, είχε δημοσιευτεί το 1996 στο Φ.Ε.Κ. (Αρ. φύλλου: 461, 13-05-1996, Τεύχος Δ΄), προκειμένου να συνεχιστούν οι ανασκαφές του θεάτρου και να αναδειχθεί το μνημείο.

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» χαιρετίζει τη γενναιόδωρη πράξη του Υπουργείου Πολιτισμού για την ανάδειξη ενός ακόμη σπουδαίου αρχαίου θεάτρου της Αττικής.

Αναφορά στη θετική αυτή εξέλιξη έκανε και ο δήμαρχος Αλίμου, στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο ακίνητο βρίσκεται και το μαγγανοδήγαδο του 19ου αιώνα. “Είναι μαγγανοπήγαδο εξαιρετικής αισθητικής και μνημειακής μορφής.Φανταστείτε το φωτισμένο μαζί με το αρχαίο θέατρο” είχε πει πριν από δύο περίπου χρόνια η αρχαιολόγος Λιάνα Ψαρρή που είχε επισκεφθεί το χώρο με τον δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη, τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Καπάταη και τον Σταύρο Μπένο, πρόεδρο του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Άλιμος μπαίνει δυναμικά στον πολιτιστικό – τουριστικό χάρτη της Αττικής (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.