Κόβουν πίτα και φυτεύουν δέντρα!




Συνεχίζοντας, για άλλη μια χρονιά, την παράδοση, σας καλούμε, όπως πάντα στο βουνό, μέσα στη φύση που προστατεύουν οι εθελοντές της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Νοτίου Υμηττού, για να κόψουμε την βασιλόπιτα του νέου έτους.
Η κοπή της βασιλόπιτας είναι ένα έθιμο γεμάτο συμβολισμούς και ελπίδα! Γι’ αυτό τον λόγο, στην κοπή της βασιλόπιτας της Ε.Δ.Ν.Υ., θα πραγματοποιήσουμε και την πρώτη εθελοντική δράση δενδροφύτευσης για το νέο έτος, συμβολίζοντας την ελπίδα για την αναγέννηση της φύσης του αγαπημένου μας βουνού.
100 νέες βελανιδιές θα φυτευτούν συμπληρωματικά στις αναδασώσεις μας, με σκοπό την αποκατάσταση των υποβαθμισμένων εκτάσεων και θα αποτελέσουν το κίνητρο και το παράδειγμα για ακόμα μία δημιουργική χρονιά!
Πάρτε τα γάντια κηπουρικής και το σκαλιστήρι σας και ελάτε μαζί μας να γνωριστούμε, να διασκεδάσουμε, να πιούμε και να φάμε, αλλά και να κάνουμε άλλη μια καλή πράξη προσφοράς για τον Νότιο Υμηττό.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Σημειώνεται ότι η προσέγγιση του σημείου της δενδροφύτευσης θα γίνει ύστερα από εύκολη πεζοπορία περίπου 20 λεπτών.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα Πρότυπα Φυτώρια Λίτσας (Λεωφόρος Βάρης – Βάρκιζας 4, Πηγαδάκια, 166 73 Βούλα Αττικής), για την ευγενική χορηγία των δενδρυλλίων της δενδροφύτευσης.

Απαραίτητα:
– Άνετα, γερά παπούτσια (ορειβατικά άρβυλα προτείνονται).
– Νερό/σνακ για προσωπική χρήση.
– Φούτερ/αντιανεμικό/αδιάβροχο.
– Γάντια κηπουρικής.
– Σκαλιστήρι (ή άλλο εργαλείο κηπουρικής).

Περισσότερες πληροφορίες: 6936477485 (Έλενα Δονάκη)

Ημερομηνία/Ώρα: Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στις 10:00.

Σημείο Συνάντησης: Στη συμβολή των οδών Υμηττού και Σαρανταπόρου, πίσω από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας (έναντι πλατείας Άλσους, Πανοράματος Βούλας). Χάρτης

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.