Στην Κωνσταντινούπολη ο Παπανικολάου για το «Γλυφάδα – Fix My City»




Τoν τρόπο με τον οποίο η Γλυφάδα μετατρέπεται σε μια «έξυπνη πόλη» παρουσίασε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της 5ης Διεθνούς Έκθεσης και Συνεδρίου έξυπνων δικτύων και πόλεων.

Ο κ. Παπανικολάου ήταν ο μοναδικός Δήμαρχος ελληνικής πόλης που προσεκλήθη για να μιλήσει στο «International Istanbul Smart Grid and Cities Congress and Fair», μαζί με τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας, Μάριο Κασσέρη.

Στο συνέδριο ανέλυσε την «καλή πρακτική» (best practice) της Γλυφάδας, δηλαδή το ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης εργασιών που έχει δημιουργήσει ο Δήμος με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου και της ποιότητας ζωής των πολιτών, που ήδη έχει αποδώσει χειροπιαστά αποτελέσματα.

Στο συνέδριο συμμετείχαν επίσης κορυφαίοι παράγοντες διεθνώς στον τομέα της ενέργειας, με τους οποίους ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Γλυφάδας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σύγχρονους τρόπους για την ενεργειακή αναβάθμιση της πόλης.

Το πρώτο βήμα για την «έξυπνη πόλη» ήταν η ολοκληρωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα Fix My City που έχει δημιουργήσει και λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Γλυφάδας, η οποία υποστηρίζεται παράλληλα από την γραμμή εξυπηρέτησης δημότη 15464.

Η εφαρμογή (application) «Γλυφάδα – Fix My City», δηλαδή «Διορθώνω την Πόλη μου», είναι διαθέσιμη δωρεάν σε όλους, τόσο μέσω «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου, όσο και μέσω υπολογιστή (glyfada.fixmycity.today).

Μέσω αυτής της εύχρηστης εφαρμογής, κάθε δημότης ή κάτοικος της Γλυφάδας μπορεί εύκολα και γρήγορα να δηλώσει μία βλάβη που αφορά σε θέματα αρμοδιότητας του Δήμου. Για παράδειγμα: καμμένα φώτα, λακκούβες, σπασμένα πεζοδρόμια, εγκαταλελειμμένα οχήματα.

Έτσι, οι υπηρεσίες του Δήμου ενημερώνονται αμέσως για το σχετικό πρόβλημα, γνωρίζουν που έχει σημειωθεί αυτό και κινούν τις απαραίτητες διαδικασίες για την επίλυσή του. Ο πολίτης, μάλιστα, μπορεί να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη αποκατάστασης της βλάβης.

«Σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά την έναρξη λειτουργίας, το FixMyCity έχει υποδεχθεί περισσότερα από 10.000 αιτήματα και έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 6.000 πολίτες που το εμπιστεύτηκαν σαν τρόπο επικοινωνίας με τον Δήμο μας», είπε ο κ. Παπανικολάου.

«Αυτό όμως που έχει την μεγαλύτερη σημασία, είναι ότι οι υπηρεσίες του Δήμου μας, έχουν πλέον ένα ολοκληρωμένο διαδικτυακό εργαλείο, μέσω του οποίου έχουν πλήρη εικόνα των θεμάτων που έχουν να επιλύσουν ανά πάσα στιγμή. Είναι αυτό το σημείο που ξεκινάμε για να κάνουμε τον Δήμο μας πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό και να αφαιρέσουμε τα post-it από τις οθόνες των υπολογιστών μας!»

Άλλες εφαρμογές της έξυπνης πόλης είναι το Fix My School και το Fleet Control. Με το πρώτο, παρακολουθούνται και διεκπεραιώνονται συνολικά οι ανάγκες των σχολείων της Γλυφάδας.

Οι διευθυντές των σχολείων του Δήμου έχουν πλέον τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά μια παραγγελία ή μια αίτηση για επισκευή, και οι δημοτικές υπηρεσίες με τη σειρά τους, να τις εκτελέσουν αφού ελέγξουν το ιστορικό του.

Με το Fleet Control, παρακολουθείται η κίνηση κάθε απορριμματοφόρου σε πραγματικό χρόνο, με αποτέλεσμα να γνωρίζουμε κάθε στιγμή το στίγμα, την ταχύτητα και την κατεύθυνση του.

Παράλληλα, η εφαρμογή διατηρεί ιστορικό διελεύσεων ανά απορριμματοφόρων, ενώ το σύνολο της πληροφορίας διατίθεται σε πραγματικό χρόνο σε όλους του πολίτες, προκειμένου να επιβεβαιώνονται οι διελεύσεις, αλλά και να διευκολύνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.