“Το κόλπο με το λογιστή” – Έτσι ξεγελάνε τώρα οι απατεώνες παππούδες και γιαγιάδες




Mεγάλη προσοχή στους απατεώνες που ξεγελάνε παππούδες και γιαγιάδες! Αφού είδαν ότι δεν πιάνει (λόγω της μεγάλης δημοσιότητας που πήρε),  το κόλπο με τα δήθεν τροχαία, τώρα εφαρμόζουν το κόλπο με τον λογιστή.

Εμφανίζονται σαν λογιστές των παιδιών τους και τους “γδύνουν” κυριολεκτικά, αρπάζοντας τους ότι μετρητά διαθέτουν και όλα τους τα χρυσαφικά!

Μέσα σε μία βδομάδα έχουν σημειωθεί τρία περιστατικά, σε Άλιμο, Ηλιούπολη και Αργυρούπολη.

Το τελευταίο τους θύμα ήταν μία 84χρονη στην Αργυρούπολη.

Ο καλοντυμένος απατεώνας τη βρήκε στο δρόμο και της έπιασε κουβέντα.

Στην αρχή της είπε για το γιο της.

“Δεν έχω γιο μήπως εννοείς τον ανιψιό μου;” του απάντησε.

Ο απατεώνας δεν πτοήθηκε και την έπεισε ότι είναι ο λογιστής του ανιψιού και πρέπει να του δώσει επειγόντως 2.000 ευρώ, για να τα καταθέσει στην εφορία. Μάλιστα για να γίνει πιο πειστικός, έκανε ότι τον πήρε τηλέφωνο, αφού η 84χρονη του είχε πει διάφορα για εκείνο.

Λεπτομέρειες που τις χρησιμοποίησε ο απατεώνες για να την “παραμυθιάσει”.

“Όπως κάνουν τα “μέντιουμ” που “ψαρεύουν” προσωπικές πληροφορίες και μετά στις σερβίρουν λέγοντας ότι τα είδαν στο φλιτζάνι ή στη μαγική τους σφαίρα” είπε χαρακτηριστικά στο ΝΟΤΙΑ.GR, έμπειρος αξιωματικός της αστυνομίας.

Η γυναίκα τον έβαλε στο σπίτι και του είπε ότι έχει μόνο 600 ευρώ! Ο απατεώνας της ζήτησε και χρυσαφικά, για να τα πάει σε εκτιμητή και να δει τι πιάνουν και εκείνη του έδωσε ότι είχε και δεν είχε.

Τα πήρε και εξαφανίστηκε με ένα συνεργό του που τον περίμενε στο αυτοκίνητο. Η αξία τους υπολογίζεται σε 4.000 ευρώ!

Στην Ηλιούπολη απατεώνας που εμφανίστηκε ως λογιστής του γιου ενός ηλικιωμένου, τον έπεισε να του δώσει 800 ευρώ για να διευθετήσει το χρέος του στην εφορία.

Στον Άλιμο “απατεώνας λογιστής” πήρε από ηλικιωμένη μέχρι και τα ασημικά!

“Kαλημέρα σας είμαι ο λογιστής του γιου σας”, είπε ο καλοντυμένος άντρας που χτύπησε το κουδούνι μιας 73χρονης, στην οδό Αρτέμιδος, στον Άλιμο.

“Με έστειλε για να μου δώσετε 2.οοο ευρώ. Πρέπει να κάνουμε τη φορολογική δήλωση και ίσα που προλαβαίνουμε για να μην χάσουμε την προθεσμία. Αλλιώς το πρόστιμο θα είναι πολύ μεγάλο”.

“Δεν έχω τόσα χρήματα, είναι πολλά” του απάντησε η γυναίκα.

Ο καλοντυμένος απατεώνας δεν πτοήθηκε και συνέχισε το παραμύθι. Ζήτησε ένα ποτήρι νερό.

“Σας καταλαβαίνω, σίγουρα με περνάτε για απατεώνα, τόσα που γίνονται…” της είπε χαμογελώντας, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της.

“Τι να κάνουμε δεν πειράζει, θα πληρώσει μεγάλο πρόστιμο στην εφορία, αλλά αφού δεν έχετε καθόλου χρήματα…”

“Έχω 250 ευρώ» του απάντησε η 73χρονη. Αυτό ήταν. Ο απατεώνας κατάλαβε ότι πέτυχε φλέβα χρυσού. Κυριολεκτικά!

“Δεν έχετε τίποτα χρυσαφικά;” της λέει. Η γυναίκα πήγε στο δωμάτιο, έβγαλε από ένα συρτάρι δυο χρυσές αλυσίδες και ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι και του τα έδωσε.

Εκείνος κατάλαβε ότι στο σπίτι υπάρχουν και άλλα κοσμήματα. «Δεν φτάνουν αυτά» της λέει.

Η 73χρονη σαν “υπνωτισμένη»” του δίνει και δυο ρολόγια rolex. Το μάτι του απατεώνα πέφτει επάνω σε κάποια ασημένια σερβίτσια. Μια κανάτα και μαχαιροπίρουνα.

Τα πήρε και αυτά και μην τον είδατε…Όταν η γυναίκα επικοινώνησε με το γιο της και κατάλαβε ότι ο καλοντυμένος «λογιστής» ήταν απατεώνας, ήταν αργά…

Προσοχή λοιπόν σε παππούδες και γιαγιάδες που μένουν μόνοι και έχουν κομπόδεμα.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.