Διάκριση των σχολείων του Παλαιού Φαλήρου




Ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης με διακριτικό τίτλο W.R.O™  Hellas είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με κύριο σκοπό την ανάπτυξη εφαρμογών των  φυσικών επιστημών και των Τ.Π.Ε. και ιδιαίτερα μεθόδων και εφαρμογών αυτοματισμών και ρομποτικής στην εκπαίδευση.

Από το 2009 ως μέλος του World Robot Olympiad είναι ο επίσημος φορέας της διοργάνωσης  του εθνικού διαγωνισμού WRO Hellas. Ο εθνικός διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και επιστημονικών ενώσεων της χώρας μας.

Σημειώνεται  ότι o οργανισμός  WRO™  (World Robot Olympiad) είναι ένα παγκόσμιο trademark, με κορυφαία δράση του – εκτός όλων των άλλων –  τη διοργάνωση της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Η χώρα μας  λαμβάνει μέρος ανελλιπώς στις Ολυμπιάδες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής από το 2009.

  • Το 4ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της WROHellas για μαθητές Γυμνασίου, ο οποίος διεξήχθη σε δύο φάσεις.

Το Σάββατο 11/3/2017 πραγματοποιήθηκαν οι Περιφερειακοί Διαγωνισμοί Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Γυμνασίου με θέμα «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου» στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη Αττικής, όπου η ομάδα μας συγκέντρωσε την απαραίτητη βαθμολογία που της εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον Τελικό του Πανελληνίου Διαγωνισμού ανάμεσα σε 200 περίπου σχολεία της Αττικής και συνολικά 800 συμμετοχές πανελλαδικά.

Ο Τελικός του Πανελληνίου Διαγωνισμού διεξήχθη στις 18/3/2017 στις εγκαταστάσεις του  Ο.Α.Κ.Α, όπου η ομάδα μας με ονομασία «edurobots1» συγκέντρωσε τη μέγιστη βαθμολογία των 700 βαθμών και κατέλαβε την 35η θέση από τις 146 ομάδες από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στον τελικό.

Την ομάδα μας αποτελούν οι μαθητές της Β΄ τάξης: Παπαϊωάννου Λεωνίδας, Πέτροβας Ιωάννης και Ρουμελιώτης Ιωάννης. Προπονήτριες της ομάδας οι καθηγήτριες: Κόντου Αφροδίτη (Πληροφορικής) και Μέτσιου Βασιλική (Τεχνολογίας).

Επίσης, στο διαγωνισμό  συμμετείχαν άλλα δύο Γυμνάσια του Παλαιού Φαλήρου εκπροσωπώντας επάξια τον Δήμο μας στον Τελικό του Πανελληνίου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και μάλιστα κατατάχθηκαν μέσα στις πρώτες 65 θέσεις από τις συνολικά 146 συμμετοχές πανελληνίως:

  • Το 2ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου συγκέντρωσε 650 βαθμούς και κατέλαβε την 63η θέση.

Την ομάδα «Οι 3 Ρομποτομάχοι» αποτελούν οι μαθητές Ζευγίτης Ιωάννης, Σαμαρίκας  Σπύρος και Σπανός Νίκος.

Προπονήτρια η κα  Κόντου Αφροδίτη (Πληροφορικής)

  • Το 3ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου συμμετείχε στο διαγωνισμό με δύο ομάδες:

Η πρώτη ομάδα κατέλαβε την 31η θέση με 700 βαθμούς.

Την ομάδα «Mindstorm Brains» αποτελούν οι μαθητές Καβαλάκης Γιώργος, Τσακάλης  Βασίλης  και Χατζηχρήστος  Νίκος.

Προπονητής ο κος  Κακαργιάς  Αθανάσιος  (Πληροφορικής)

Η δεύτερη ομάδα κατέλαβε την 65ηθέση με 650 βαθμούς.

Την ομάδα «Mindstorm Minds1» αποτελούν οι μαθητές Έξαρχος Φοίβος, Στυλιανός Γιάννης  και Φαρτσαλά Κατερίνα.

Προπονητής ο κος  Τζιγκουνάκης  Κων/νος (Τεχνολογίας)

notia facebook page

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.