“Ευθεία παραβίαση των αρχών που έχουν συμφωνηθεί από όλους”




(Aνακοίνωση του Αυτοδιαχειριζόμενου Ωδείου για τα γεγονότα του Σαββάτου στον Ασύρματο)

Το Σάββατο υπήρξε κάλεσμα από τοπικά πολιτικά στελέχη και κατοίκους του Αγίου Δημητρίου για τη δημιουργία συλλόγου “Φίλοι Ασυρμάτου”. Το κάλεσμα αυτό έγινε στον κατειλημμένο χώρο που διαχειριζόταν η Ανοιχτή Συνέλευση για τη Διεκδίκηση του Ασυρμάτου και πλέον, μετά τη διάλυσή της, διαχειρίζεται το Αυτοδιαχειριζόμενο Ωδείο.

Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση της συνέλευσης πριν αυτό κανονιστεί, ενω μάλιστα εκείνη τη μέρα και ώρα υπήρχε κανονισμένη πρόβα της θεατρικής ομάδας. Οι διοργανωτές απλά κόλλησαν αφίσες με ανακοινωμένη την ημερομηνία και την ώρα χωρίς η συνέλευση να ξέρει τίποτα.

Αυτό θεωρήθηκε ευθεία παραβίαση των αρχών που έχουν συμφωνηθεί από όλους, από την αρχή του εγχειρήματος, καθώς δεν μπορεί κάποιος επειδή απλά έχει το κλειδί, να διοργανώνει ότι εκδήλωση θέλει χωρίς να ρωτάει κανέναν, καλώντας μάλιστα τοπικούς άρχοντες και πολιτικά στελέχη, ειδικά μετά και το τελευταίο κύμα καταστολής εναντίον των αυτοοργανωμένων χώρων σε όλη την Ελλάδα.

Έτσι επιλέξαμε να μην επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αυτή μέσα στον αυτοδιαχειρόμενο χώρο. Υπήρξαν κάποιοι διαπληκτισμοί με άτομα που είχαν έρθει για την εκδήλωση, η οποία τελικά δεν έγινε στο χώρο. Επειδή όμως αποτελεί κοινό τόπο όλων μας ότι το εγχείρημα είναι και θα παραμείνει ανοιχτό σε όλους όσους σέβονται τις αρχές και τη λειτουργία του και δεν θα αφήσουμε να λειτουργήσει για εξυπηρέτηση έξωθεν επιβαλλόμενων πολιτικών σκοπιμοτήτων, αποφασίστηκε να γίνει διαχειριστική συνέλευση του χώρου την Τρίτη 30/5 στις 18:30 με σκοπό να υπάρχει μια οριζόντια διαδικασία συναπόφασης σχετικά με τη διαχείριση του χώρου, εκτός από τη συνέλευση του Αυτοδιαχειριζόμενου Ωδείου που είναι η μοναδική που λειτουργεί τα τελευταία 2 χρόνια στο χώρο.

Αυτοδιαχειριζόμενο Ωδείο [http://awdeion.espivblogs.net/]

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.