Hλιούπολη: «Θέλω να παίξω να χαρώ»




Ο Σύλλογος Χορευτικής Έκφρασης & Λαογραφικής Μελέτης «ΔΟΛΟΠΕΣ» σε συνεργασία με χορευτικές ομάδες από την Ηλιούπολη και το Ψυχικό παρουσιάζει στο Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 9:00 μμ. μία παράσταση με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, λαϊκά παιχνίδια και εθιμικά δρώμενα.

Σημείο αναφοράς της συγκεκριμένης παράστασης είναι μία λαϊκή γειτονιά στην οποία οι ανύπαντρες κοπέλες αναπαριστούν το έθιμο του Αη-Γιάννη του Κλήδωνα, αναζητώντας τη τύχη τους για έναν καλό γάμο την αμέσως επόμενη χρονιά, τα παιδιά παίζουν τα δικά τους ομαδικά παιχνίδια και στο τέλος μικροί, μεγάλοι συναντώνται στο χορό και στο τραγούδι. Πρωταγωνιστές στην παράσταση είναι η ίδια η παραδοσιακή μας μουσική, μαζί με τα λαϊκά μας παιχνίδια και έθιμα αποδεικνύοντας ότι η αγάπη για την πολιτιστική μας κληρονομιά παραμένει ζωντανή ακόμη και στις σημερινές συνθήκες ζωής.

Την εκδήλωση πλαισιώνει μουσικά το παραδοσιακό σχήμα «ΕΠΤΑΣΗΜΟ».

Προμηθευτείτε τις προσκλήσεις σας πριν από την παράσταση στο τηλ. 697 7263 959. Υπεύθυνος Διοργάνωσης: κος Γιώργος Κόνιαρης

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.