Ηλιούπολη: Eργατικό ατύχημα στα αντιπλημμυρικά έργα




Το πόδι του έσπασε, το πρωί της Παρασκευής, εργαζόμενος στα αντιπλημμυρικά έργα στην Ηλιούπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργαζόμενος τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να μπει στο σκάμμα για να πιάσει δουλειά. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας υπογραμμίζει πως παρά τις πρόσφατες παρεμβάσεις του «η εργοδοσία (σ.σ. ΑΚΤΩΡ και υπεργολάβοι) προκειμένου να μη χάσει ούτε λεπτό του ευρώ, προτίμησε να συνεχίσει ακάθεκτη τις εργασίες και αγνόησε τις υποδείξεις για λήψη μέτρων ασφάλειας». Καλεί τους εργαζόμενους να αρνούνται να δουλέψουν σε συνθήκες γαλέρας, χωρίς μέτρα ασφαλείας, και να καταγγέλλουν στο Συνδικάτο «την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς που τυχόν κάνει η εργοδοσία για να επιβάλει την εργασία με μη ασφαλή τρόπο».

Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο έργο οι εργαζόμενοι έχουν κινητοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα ενάντια στην απόλυση συναδέλφου τους, που βρέθηκε στο στόχαστρο για τη συνδικαλιστική του δράση, διεκδικώντας παράλληλα να επιλυθούν επιμέρους ζητήματα, όπως μέτρα ασφαλείας, παροχή πόσιμου νερού, τουαλέτες, αποδυτήρια κ.ά.

ΠΗΓΗ: rizospastis.gr

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.