Kορυφαίες στιγμές πολιτισμού και αθλητισμού στον Άγιο Δημήτριο (ΕΙΚΟΝΕΣ)




(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) Με μεγάλη επιτυχία και με την ένθερμη συμμετοχή του κοινού ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις ΠΑΝΑΓΟΥΛΕΙΑ 2017, αφιερωμένες στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας, Αλέξανδρου Παναγούλη.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο αδελφός του Αλέκου Παναγούλη και ανεξάρτητος βουλευτής, Στάθης Παναγούλης, οι Υπουργοί Γιάννης Μπαλάφας και Γιάννης Τσιρώνης, αλλά και η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη και εκπρόσωποι κομμάτων.

Το τριήμερο των εκδηλώσεων ξεκίνησε την Παρασκευή 12 Μαϊου, στο Αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου (Στρογγυλό), με την μουσικοχορευτική παράσταση «Λίγα Γαρύφαλλα», η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Τομέα Χορού του Αγ. Δημητρίου και βασισμένη σε έργα της Οριάνας Φαλάτσι, συντρόφου του Αλέκου Παναγούλη.

 

Το Σάββατο 13 Μαΐου μέσα σε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το πολιτικό μνημόσυνο του Αλ. Παναγούλη, στο μνημείο του αγωνιστή στην ομώνυμη πλατεία του Δήμου Αγ. Δημητρίου. Ακολούθησε χαιρετισμός του Προέδρου του ΟΠΑΠ Κώστα Χριστοδουλή και συναυλία της σπουδαίας ερμηνεύτριας Μαρίας Φαραντούρη,

 «Όλα αρχίζουν Ξανά». Ένα αφιέρωμα στους μεγάλους συνθέτες Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι, Διονύση Σαββόπουλο, Θάνο Μικρούτσικο, Ελένη Καραΐνδρου. Τη Μαρία Φαραντούρη, η οποία ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο των φετινών Παναγουλείων, πλαισίωσαν ο Μιχάλης & ο Παντελής Καλογεράκης.

 

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 14 Μαΐου με τον πολύ συγκινητικό χαιρετισμό της Δημάρχου, Μαρίας Ανδρούτσου και με τη μεγάλη συναυλία του Γεράσιμου Ανδρέατου και του Δημοτικού Ωδείου Αγ. Δημητρίου, με τίτλο « Άνοιξη Γιε που Αγάπαγες», με τη συμμετοχή του Δημήτρη Λογαρά  στο τραγούδι και της Παιδικής και Μεικτής Χορωδίας του Δήμου. Την Διεύθυνση Χορωδιών υπέγραψε ο Κώστας Καραμάνος.

 

Με κεντρικό μήνυμα «Τρέχουμε για την ειρήνη» και με περισσότερους από 2.000 δρομείς πραγματοποιήθηκε, επίσης η Ειρηνοδρομία 2017. Το δρομικό γεγονός της πόλης του Αγίου Δημητρίου, με συμβολικό και αθλητικό χαρακτήρα, η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού που κατάφερε για άλλη μια φορά να προσελκύσει εκτός από τους πολίτες που έτρεξαν σε διαδρομές 10χλμ, 5χλμ, 2,5χλμ αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η συμμετοχή των ΑμεΑ στη διαδρομή Ευαισθησίας 1χλμ, αλλά και των μαθητών από τα δημοτικά σχολεία της πόλης που συμμετείχαν στα Kid’s athletics του ΣΕΓΑΣ.

Η Ειρηνοδρομία διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, τη συνεργασία του αθλητικού σωματείου κλασσικού αθλητισμού Ο.Φ.Κ.Α ΟΔΥΣΣΕΑΣ και την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ. Σπουδαίος ήταν και ο ρόλος των εθελοντών, της Δημοτικής Αστυνομίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Τροχαίας για το άψογο αποτέλεσμα της διοργάνωσης. Ισχυρό και το κοινωνικό μήνυμα αφού έσοδα από τις συμμετοχές των δρομέων θα διατεθούν στην Οργάνωση «Κιβωτός του Κόσμου».

Η φετινή διοργάνωση δεν θα ήταν τόσο πολύ πετυχημένη αν δεν είχαν συμβάλλει με την ευγενική και γενναιόδωρη χορηγία τους πλήθος χορηγών. Μεγάλοι χορηγοί της Ειρηνοδρομίας ήταν ο ΟΠΑΠ και η AFFIDEA Ευρωϊατρική και χορηγός επικοινωνίας η ΕΡΤ και το Πρώτο πρόγραμμα.

 

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.