Α.Ο. Π. Φαλήρου: Ο Ολυμπιονίκης ακοντιστής Τομ Πετράνοφ στη γιορτή στίβου (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Ο Ολυμπιονίκης, ιστιοπλόος, Άρης Ραπανάκης και ο πρωταθλητής κόσμου του ακοντισμού, Τομ Πετράνοφ στην γιορτή του στίβου του ΑΟΠΦ

Δύο ξεχωριστές προσωπικότητες του αθλητισμού δέσποσαν στην ετήσια εορταστική εκδήλωση του τμήματος στίβου του Α.Ο. Π. Φαλήρου, που πραγματοποιήθηκε στο Δ.Α.Κ. Π. Φαλήρου επί τή ευκαιρία της λήξης της προπονητικής περιόδου για τα μικρά παιδιά. Σχεδόν 90 αθλητές (μικροί και μεγαλύτεροι) είχαν την τιμή και την τύχη να δουν (και αρκετοί να βραβευθούν από αυτούς) τον «χάλκινο» Ολυμπιονίκη του 1980 στην ιστιοπλοΐα στα σκάφη «Σόλλινγκ», Αρη Ραπανάκη (ήταν πλήρωμα, με κυβερνήτη τον Τάσο Μπουντούρη και πλήρωμα τον Τάσο Γαβρίλη) και τον πρώην κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ του ακοντισμού με 99,72μ. (με το παλαιό ακόντιο), Τομ Πετράνοφ.
Ο κ. Ραπανάκης, παππούς πλέον, έχει τον εγγονό του στο τμήμα στίβου του συλλόγου.
Ο Αμερικανός αθλητής (που είχε εκπροσωπήσει για κάποια χρόνια και τη Νότια Αφρική) είχε αναδειχθεί 2ος στο πρωτάθλημα κόσμου του 1983 και 4ος το 1987, αγωνίσθηκε δύο φορές σε Ολυμπιακούς αγώνες (1984, 1988) και κατέχει, πλέον, την 2η επίδοση όλων των εποχών με το παλαιό ακόντιο. Με το καινούργιο, το 1991 είχε ρίξει 89,16μ. και τότε ήταν ο 2ος αθλητής στον κόσμο.
Είναι ο εφευρέτης του “turbo jav”, του ακοντίου τούρμπο, το οποίο είναι κατασκευασμένο από πλαστικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκμάθηση του αγωνίσματος από μικρά παιδιά αλλά και μεγάλους και, επίσης, για ρίψεις σε κλειστούς χώρους, όπου δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί ακοντισμός. Θεωρείται ασφαλές.
Στην διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά, αλλά και γονείς και παππούδες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την ικανότητά τους στον ακοντισμό. Ηταν αυτό που ενθουσίασε περισσότερο μικρούς και μεγάλους. Ο Πετράνοφ επεσήμανε ότι βρήκε μερικά ταλέντα και υποσχέθηκε ότι θα δωρίσει κάποια τέτοια ακόντια στον σύλλογο, διότι επιθυμεί να βοηθήσει την ανάπτυξη του ελληνικού κλασικού αθλητισμού.
Κατά τ’ άλλα η εκδήλωση περιελάμβανε παιχνίδια, όπως τσουβαλοδρομίες και άλλα πολλά, σκυταλοδρομίες κ.λπ.
Ακολούθησε η βράβευση όλων των αθλητών, που ήταν παρόντες (και παρούσες) και η γιορτή έκλεισε με… πίτσα πάρτι (προσφορά της Pizza Fan) και μπουφέ με άλλα εδέσματα (αρκετά είχαν φτιάξει ή απλώς φέρει γονείς) και αναψυκτικά.
Οι προπονήσεις θα συνεχισθούν έως και την Παρασκευή 30 Ιουνίου.
Παρόντες εκ μέρους του ΔΣ του ΑΟΠΦ ήταν ο πρόεδρος, Σεραφείμ Πολυχρόνης, ο αντιπρόεδρος, Νίκος Δέτσης, ο γενικός γραμματέας, Κώστας Σιγάλας και ο έφορος τένις, Παντελής Κουτσοθανάσης. Η κ. Αρη Λαμέρα εκπροσώπησε την Ενωση Αθλητικών Σωματείων (ΕΑΣ) ΣΕΓΑΣ Πειραιά.

Α.Ο. Π. Φαλήρου: Ο Ολυμπιονίκης ακοντιστής Τομ Πετράνοφ στη γιορτή στίβου (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.