Άγιος Δημήτριος: Ο Σύλλογος Ανθέων γιόρτασε τον Κλήδονα (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Την Παρασκευή 23 Ιουνίου, ο Σύλλογος Ανθέων με μουσική χορό, διασκέδαση και φωτιές διοργάνωσε με επιτυχία, την αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου οι φωτιές του Άη Γιάννη του Κλήδονα στην πλατεία Ανθέων-Αλέκου Παναγούλη.

Η πολύ μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων του συλλόγου  σε συνδυασμό με την επιτυχία των προηγουμένων ετών  επιβεβαίωσε την καθιέρωση ενός σημαντικού πολιτιστικού θεσμού της ευρύτερης περιοχής μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα σπάνιο ντοκιμαντέρ που δείχνει τον εορτασμό του Κλήδονα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, το οποίο παραχωρήθηκε από την ΕΡΤ ειδικά για την προβολή του στην συγκεκριμένη εκδήλωση και  συνέχισαν τα κορίτσια του συλλόγου μας όπου με  παραδοσιακές στολές πραγματοποίησαν την αναβίωση του εθίμου, σε επιμέλεια και σκηνοθεσία της κ. Μαρίας Μπακέλα.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε το παραδοσιακό άναμμα της φωτιάς και συνεχίστηκε το δρώμενο με τα χορευτικά τμήματα πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής μας, που εντυπωσίασαν με τις ικανότητες τους. Το χορό ξεκίνησαν οι Κυκλαδίτες, ακολούθησαν τα μέλη του Λαοπολις και στην συνέχεια οι Κρήτες με τους Λυκουριώτες. Τη βραδιά έκλεισαν οι μαμάδες από το σύλλογο γονέων από το 11ο Δημοτικό σχολείο όπου ξεσήκωσαν και τους θεατές.

  Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, η οποία πραγματοποίησε και χαιρετισμό, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Χρήστος Πρεκετές, Μανώλης Παπαδακάκης & Φάνης Οικονομάκος, ο γραμματέας του Δημοτικού συμβουλίου Νίκος Βρεττός, πολλοί Δημοτικοί σύμβουλοι και  εκπρόσωποι των Πολιτιστικών και Κοινωνικών φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου  Ανθέων αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν για την προετοιμασία και την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αρχίζοντας από τα μέλη και τους πάρα πολλούς φίλους και καταλήγοντας στους σημαντικότατους υποστηρικτές και χορηγούς ανανεώνοντας το ραντεβού μας τον Ιούλιο με δυο βραδιές παρέας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.