Άλιμος: Μια παράσταση που αξίζει να δεις




Το 2ο Γυμνάσιο Αλίμου παρουσιάζει την παράσταση “Οδύσσειες, παλιές και νέες (Τ’ όνομά μου είναι …Κανένας)”, αυτή την Παρασκευή 9 Ιουνίου. Η παράσταση θα δοθεί στο θέατρο “Κάρολος Κουν” στις 20:00 και η είσοδος είναι δωρεάν.

Όπως αναφέρουν οι συντελεστές, η παράσταση δημιουργήθηκε συνδυάζοντας δύο πηγές:

-Την Οδύσσεια του Ομήρου.

-Τους Μονόλογους από το Αιγαίο. Πρόκειται για κείμενα ασυνόδευτων εφήβων προσφύγων στην Ελλάδα που προέκυψαν μέσα από το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (http://www.theatroedu.gr) και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (http://www.unhcr.gr).

Η θεατρική ομάδα του σχολείου (31 μαθητές, εκπαιδευτικοί και φίλοι), στο πλαίσιο του προγράμματος αγωγής υγείας, ασχολείται με τη δραματοποίηση των παραπάνω κειμένων από την αρχή της σχολικής χρονιάς με την πολύτιμη συμπαράσταση της θεατροπαιδαγωγού Σόνιας Μολογούση, που διέθεσε το Πανελλήνιο Δίκτυο.

Οι μαθητές, εκτός από την προετοιμασία της παράστασης, μετείχαν σε ποικίλες δραστηριότητες σχετικές με το προσφυγικό ζήτημα, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει η συνεργασία με τη Δομή Υποστήριξης και Εκπαίδευσης Προσφύγων του Σκαραμαγκά.
Η ομάδα έχει ήδη παρουσιάσει τρεις Μονόλογους στο θέατρο Πορεία της Αθήνας, όπου μαθητές από επτά σχολεία της Αθήνας και μια ομάδα φοιτητών παρουσίασαν συντονισμένα τις δραματοποιήσεις των Μονολόγων από το Αιγαίο που είχαν αναλάβει.


Έχει επίσης ήδη παρουσιάσει ολόκληρη την παράσταση στους μαθητές του 2 Γυμνασίου Αλίμου και προβλέπεται να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Εφηβικού-Νεανικού Θεάτρου του Δήμου Αλίμου.
Χρόνος και τόπος της παράστασης:
Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017, ώρα 20:00.
Θεατρική σκηνή “Κάρολος Κουν” του Δήμου Αλίμου, Υψηλάντου 31 & Θησείου, 17455 Άλιμος (Κάτω Καλαμάκι).

ΠΗΓΗ: news247

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: To πιο οικονομικό ιδιωτικό camp των νοτίων προαστίων (35 ευρώ/εβδομάδα) 

To πιο οικονομικό ιδιωτικό camp των νοτίων προαστίων (35 ευρώ/εβδομάδα)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.