Ανακοίνωση της ΜΕΤΑ – ΟΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου




(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΜΕΤΑ – ΟΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ)
Το πρωί της Δευτέρας 26 Ιουνίου 2017 είχε κανονιστεί έκτακτο ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου και ένα από τα θέματα προς συζήτηση ήταν και η συνέχιση των κινητοποιήσεων, κάτι το οποίο θα το συναποφασίζαμε με τους εργαζόμενους στις 9:00 π.μ. Πολύ νωρίς το πρωί ήρθε στο χώρο ο δήμαρχος με το σύνολο των αντιδημάρχων της διοίκησης, δεν γνωρίζουμε αν ήταν τυχαίο γεγονός ή αν είχε ενημερωθεί για τις προθέσεις του συλλόγου από πριν, με σκοπό να συνομιλήσει με τους υπαλλήλους. Η συζήτηση μετατράπηκε σε απειλές για άμεση απόλυση όσων δεν ακολουθήσουν την βούληση της διοίκησης άσχετα με την διορία παραμονής στη δουλειά που έχει ήδη δοθεί από την κυβέρνηση έως την Παρασκευή..
        Η αντίδρασή μας ήταν να υπενθυμίσουμε στον κο Δήμαρχο ότι αυτοί οι άνθρωποι απολύονται. Δηλαδή περίπου 100 άτομα χάνουν το δικαίωμα στη δουλειά αλλά και ο Δήμος αδειάζει από κόσμο, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες του Δήμου που μέχρι τώρα λειτουργούσαν σε υψηλό βαθμό να δυσκολευτούν μέχρι σε σημείο που να υπολειτουργήσουν.
    Σε αυτή την αγωνιώδη προσπάθεια στον κο Δήμαρχο για να μην απολυθεί κανείς συνάδελφος το ΜΕΤΑ εργαζομένων Δήμου Αλίμου έμεινε αμετακίνητο στις θέσεις του. Ήμασταν όμως η μόνη παράταξη που ήθελε τη συνέχεια των κινητοποιήσεων.
    Το Δ.Σ. του Συλλόγου ακυρώθηκε με ευθύνη των παρατάξεων των συναδέλφων Καπράλου και  Αραμπατζίδου και των συναδέλφων(;)Γεωργακόπουλου, Κουρτέλη και Χατζηδάκη, για να μην προχωρήσουμε στη συνέχεια των κινητοποιήσεων και το μόνο θέμα που ψήφισαν εκτός Δ.Σ. ήταν να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να υπογράψουν και οι πέντε το σπάσιμο της απεργίας, να μαζευτούν δηλαδή τα σκουπίδια. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων.
      Επίσης, καταγγέλλουμε ότι η Διοίκηση του Δήμου από την Παρασκευή έβγαλε απορριμματοφόρα σε διάφορα σημεία του Δήμου, με αποτέλεσμα να παραμένει αφύλαχτη περιουσία του
      Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της Διοίκησης να σπάσει την απεργία βάζοντας οδηγούς που δεν έχουν το δικαίωμα από τον νόμο να οδηγήσουν απορριμματοφόρα.
      Επισημαίνουμε δε το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Αλίμου που είναι νέος στην ηλικία περιμένουμε να έχει περισσότερη ευαισθησία στο κεφάλαιο άνθρωπος και στο δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή.
      Τέλος καλούμε όλους τους συναδέλφους κι εργαζόμενους στον Δήμο την Τετάρτη στις 6 μ.μ στο Δημοτικό Συμβούλιο στη Φαν Βάϊκ να ενώσουμε τη φωνή μας για το δικαίωμα στη δουλειά και τις καλύτερες υπηρεσίες στους Δημότες.
      Γι’αυτό απαιτούμε ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ , μετατροπή των Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου.
                          ΜΕΤΑ ΟΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ , 27-06-2017

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.