«ΑΣΤΥ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ» στον Άγιο Δημήτριο




Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγ. Δημητρίου θα πραγματοποιήσει για μια ακόμα χρονιά το πολιτιστικό δρώμενο, με τίτλο «ΑΣΤΥ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ».
Την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 20.30, ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος ΛΑΟΠΟΛΙΣ θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στην Επτανησιακή παράδοση καθώς και αναπαράσταση στο έθιμο του Λευκαδίτικου γάμου. Εβδομήντα μέλη του συλλόγου που απαρτίζουν τα χορευτικά τμήματα καθώς και η παιδική χορωδία και το παιδικό χορευτικό θα συμπράξουν μαζί με την παραδοσιακή ορχήστρα, η οποία αποτελείται από κλαρίνο, βιολί, λαούτο, κρουστό και τραγούδι.
Καλλιτεχνική επιμέλεια – διδασκαλία : Ιωάννης Γαντζίας .
Την Κυριακή 11 Ιουνίου, στις 20.30 η Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής ”Το Κούγκι» θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση, με τίτλο « Το γεφύρι της Άρτας» .
Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, στις 20.30, ο Σύλλογος Κυκλαδιτών – Ευβοιωτών Αττικής θα παρουσιάσει μουσική χορευτική εκδήλωση, με αναβίωση του εθίμου της παρασκευής του παστελιού, με τη συμμετοχή χορευτικού παραδοσιακού σχήματος και ορχήστρας που αποτελείται από κιθάρα, βιολί, λαούτο, κρουστό και τραγούδι.
Αντί εισιτηρίου μπορείτε να προσφέρετε τρόφιμα για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου.

ΑΣΤΥ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ – Πάρκο Ελ. Βενιζέλου (20.30)
9 Ιουνίου ΛΑΟ.ΠΟΛΙ.Σ
11 Ιουνίου ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΤΩΤΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ)
12 Ιουνίου ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΚΛΑΔΙΤΩΝ & ΕΥΟΙΩΤΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.