Φαληρικός Όρμος: Ο Καπάταης ενημέρωσε Χατζηδάκη και Μώραλη




Ξεχωριστές συναντήσεις εργασίας με τους δημάρχους Πειραιά, Γιάννη Μώραλη και Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη είχε ο αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα, Χρήστος Καπάταης, για να τους ενημερώσει για την έναρξη του έργου του Φαληρικού Όρμου.

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και το Τμήμα Ειδικών Έργων, αλλά και η εκπρόσωπος μηχανικός της αναδόχου εταιρείας περιέγραψαν το έργο, επικεντρώνοντας στα συγκοινωνιακά έργα που θα πραγματοποιηθούν εντός των ορίων των δύο δήμων, καθώς και για τις επικείμενες αλλαγές.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης δήλωσε:

«Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου θα συμβάλει όπου απαιτείται στο υπό κατασκευή μεγάλο έργο το οποίο ξεκινά και επεκτείνεται από τα όρια του Δήμου μας έως τα όρια του Πειραιά. Η συμβολή μας θα είναι θετική στα όποια συγκοινωνιακά θέματα ανακύψουν».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καπάταης δήλωσε: «Η εκκίνηση ενός τόσο μεγάλου έργου σηματοδοτεί την αλλαγή του παράκτιου μετώπου προς όφελος όλων των κατοίκων της περιοχής αλλά και της Αττικής γενικότερα. Η συνεργασία και η ενημέρωση τόσο με τους Δημάρχους της ευρύτερης περιοχής, όσο και με τους φορείς οι οποίοι εμπλέκονται, θα συνεχιστεί σε όλα τα στάδια του έργου».

Στη σύσκεψη με τον δήμαρχο Πειραιά και παραβρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

Ενημερώθηκα σήμερα Παρασκευή, 02/06/2017 από τον κ. Χρήστο Καπάταη, αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Περιφέρειας Αττικής για την μελέτη, αλλά και την εξέλιξη της Α’ Φάσης του έργου της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου. Πρόκειται, για ένα έργο πνοής για την ευρύτερη περιοχή, αλλά πιστεύω και για όλο το Λεκανοπέδιο.

Το ενδιαφέρον μου εκτός της ενημέρωσης για το σύνολο του έργου αφορούσε και το κατά πόσο θα επηρεαστεί η είσοδος και η έξοδος προς και από την πόλη του Πειραιά, καθώς η πόλη είναι ήδη επιβαρυμένη με τα υπό εξέλιξη έργα και ειδικότερα από το έργο του τραμ.

Τα αποτελέσματα της ενημέρωσης τα κρίνω θετικά, καθώς από την ενημέρωση που είχαμε προκύπτει ότι η όποια ταλαιπωρία θα είναι η μικρότερη δυνατή και για το μικρότερο δυνατό χρόνο.

Από την άλλη πλευρά θα πρέπει πάντα να είναι κατανοητό ότι κάθε μεγάλο έργο που θα αλλάξει  προς το καλύτερο για τα επόμενα χρόνια τη ζωή μας, αλλά και των παιδιών μας, είναι λογικό ότι να φέρνει μία προσωρινή ταλαιπωρία.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καπάταης δήλωσε:

«Με τη σημερινή ενημέρωση και του γειτονικού Πειραιά, κλείνει ο πρώτος κύκλος των αυτοδιοικητικών, οι οποίοι εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σ’ αυτό το μεγάλο έργο. Προφανέστατα θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ενημέρωσης και συνεργασίας σε όλες τις επόμενες φάσεις, ώστε οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να είναι απολύτως ενήμεροι για την πορεία του έργου.

Θέλω να ευχαριστήσω  θερμά και τους τέσσερις  Δημάρχους Καλλιθέας, Μοσχάτου– Ταύρου, Π. Φαλήρου και Πειραιά για την στήριξή τους.»

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.