Νέο εργατικό ατύχημα στα αντιπλημμυρικά έργα της Ηλιούπολης




Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα, το δεύτερο μέσα σε λίγες μέρες, σημειώθηκε στα αντιπλημμυρικά έργα της Ηλιούπολης.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας «καταγγέλλει την εταιρεία ΑΚΤΩΡ και τον υπεργολάβο Βίγλα γιατί, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας προς την εταιρεία, τους υπεργολάβους και το ΣΕΠΕ για να παρθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα αντιπλημμυρικά έργα στην Ηλιούπολη, χθες Πέμπτη 8/6 έγινε δεύτερο εργατικό ατύχημα -μέσα σε λίγες μέρες- συναδέλφου σιδερά, που εργαζόταν στο συγκεκριμένο υπεργολάβο. Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε στο ΠΕΔΥ Ηλιούπολης όπου διαπιστώθηκε κάταγμα ωμοπλάτης».

Το Συνδικάτο επισημαίνει ότι «οι εργοδότες μπροστά στο κυνήγι του κέρδος, μαζί με το τσάκισμα των ημερομισθίων, το κόψιμο της ασφάλισης, την καθιέρωση της “μαύρης εργασίας”, την εντατικοποίηση της δουλειάς, δεν υπολογίζουν τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των εργατών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, με το νομοθετικό πλαίσιο που έχουν ψηφίσει και με αυτό το νέο τερατούργημα που φέρνουν σήμερα στη Βουλή, οπλίζει τα χέρια της εργοδοσίας.

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι στο συγκεκριμένο έργο, στον έλεγχο του ΕΦΚΑ και του ΣΕΠΕ που έγινε μετά την παρέμβαση του Συνδικάτου, η εργοδοσία έδωσε εντολή να κρυφτούν εργαζόμενοι, να σταματήσουν μηχανήματα, ώστε να μην καταγραφούν, ενώ ταυτόχρονα έχει γίνει απόλυση του συναδέλφου Κ. Λάππα, χειριστή, για συνδικαλιστικούς λόγους και για να επιβάλουν την τρομοκρατία.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων δηλώνει ότι η ζωή του εργάτη δεν είναι για διαπραγμάτευση, το καθεστώς “Νταχάου” στους χώρους εργασίας θα το τσακίσουμε.

Καλούμε τους συναδέλφους σε συσπείρωση γύρω από το Συνδικάτο και τα Παραρτήματα, σε οργάνωση στους τόπους δουλειάς, για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, για να επιβάλουμε το δίκιο μας».

ΠΗΓΗ: 902.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.