Παλαιό Φάληρο: Το γλυπτό του Γιώργου Γιάννακα, στην είσοδο της πόλης




Την τοποθέτηση γλυπτού του γνωστού καλλιτέχνη και κατοίκου Παλαιού Φαλήρου Γιώργου Γιάννακα, στην νοτιοδυτική είσοδο της Πόλης (Είσοδος VILLAGE), αποφάσισε η ∆ηµοτική Αρχή του Παλαιού Φαλήρου, τιµώντας την ευγενική προσφορά του µεγάλου Φαληριώτη καλλιτέχνη, έργα του οποίου ήδη
κοσµούν το Πάρκο του Φλοίσβου και το ∆ηµαρχείο της Πόλης.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης στον συγκεκριµένο χώρο και το έργο “ΠΕΤΟΥΜΕΝΑ” του Γ. Γιάννακα που θα κοσµεί το σηµείο, ολοκληρώνεται η πρώτη φάση εξωραϊσµού ενώ ανάλογες εργασίες ξεκίνησαν ήδη και προς την πλευρά της Εσπλανάδας.
Η ∆ηµοτική Αρχή της Πόλης επέλεξε το συγκεκριµένο σηµείο για να τοποθετηθεί το ιδιαίτερο αυτό γλυπτό, καθώς “δένει” αρµονικά µε το αστικό τοπίο, είναι ορατό από πλήθος κόσµου που διέρχεται από το σηµείο και αναβαθµίζει περαιτέρω τονχώρο, αναδεικνύοντας την προσφορά του καλλιτέχνη στο Φάληρο.
Ο ∆ήµαρχος Παλαιού Φαλήρου ∆ιονύσης Χατζηδάκης εκφράζει δηµόσια τις ευχαριστίες του στον γλύπτη Γιώργο Γιάννακα και µεταξύ άλλων τονίζει ότι: “αποτελεί µια πολύ σπουδαία προσφορά , ενός ξεχωριστού καλλιτέχνη, η
έκθεση σηµαντικών του έργων σε κοινόχρηστους καιmδηµόσιους χώρους του Παλαιού Φαλήρου. Στόχος µας είναι η Πόλη µας να αποκτήσει και άλλα έργα τέχνης τα οποία θα στολίσουν και θα φωτίσουν την ζωή όλων µας.

Για µια ακόµα φορά απευθύνουµε σύσταση στους κατοίκους της Πόλης, τους επισκέπτες , τους νέους και όσους κάνουν την βόλτα τους στην παραλία να σέβονται τα έργα τέχνης που βρίσκονται εκεί και να προστατεύουν τις εγκαταστάσεις και τις υποδοµές.
Άλλωστε µέχρι σήµερα έχουµε κατορθώσει όλοι µαζί να περιφρουρήσουµε την ποιότητα και την αισθητική και σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να συνεχίσουµε προκειµένου να διατηρήσουµε όλα αυτά που µε τόσο
κόπο και προσπάθεια δηµιουργήσαµε”.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΣ (ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ)
Γεννήθηκε στην Αθήνα στους Αµπελόκηπους. Παράλληλα µε την επαγγελµατική του δραστηριότητα έκανε ελεύθερες σπουδές Γλυπτικής και Ζωγραφικής.
Το 1977 δηµιουργεί ένα εργαστήριο γλυπτικής στο Π. Φάληρο, όπου ζει και εργάζεται µέχρι σήµερα.
Έχει πραγµατοποιήσει 26 ατοµικές εκθέσεις και έχει συµµετάσχει σε 30 περίπου οµαδικές, σε µουσεία και αίθουσες τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έργα του υπάρχουν σε ∆ηµόσιους χώρους, στα µουσεία Βορρέ και Γουλανδρή, σε πινακοθήκες και σε µεγάλες ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία και Αµερική.
Είναι µέλος του Επιµελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και Πρόεδρος της “Οµάδας Εικαστικών Καλλιτεχνών του Π. Φαλήρου”.

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.