Παραδόθηκε η πλατεία στο Δίλοφο Βάρης (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Ολοκληρώθηκε σήμερα, ανήμερα της γιορτής του Ι.Ν. Πέτρου & Παύλου, η κατασκευή της νέας Πλατείας στο Δίλοφο Βάρης. Με το έργο αυτό δημιουργήθηκε μία νέα έκταση πρασίνου, συνάθροισης, αναψυχής και περιπάτου  σε ένα δημοτικό χώρο που παρέμενε χρόνια ανεκμετάλλευτος.

Η νέα πλατεία περιλαμβάνει ένα κεντρικό διάδρομο από κυβόλιθους, στον οποίο έχουν τοποθετηθεί καθίσματα που σκιάζονται από δενδροστοιχίες Γιακαράντας.

Πόλο έλξης της πλατείας αποτελεί ένας κεντρικός λοφίσκος, στην κορυφή του οποίου δεσπόζει ένα επίπεδο σιντριβάνι, σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Το λοφίσκο και το υδάτινο στοιχείο περιβάλλει μια κυκλική διαδρομή από κουρασάνι, στην  οποία φυτεύτηκε δενδροστοιχία φίκων, που θα εξασφαλίσουν μελλοντικά την σκίαση της διαδρομής.

Για τις φυτεύσεις επιλέχθηκαν  45 αειθαλή και φυλλοβόλα δένδρα (σφενδάμια, κατάλπες, χαρουπιές, προύνοι, λαγκουνάριες κ.α) για επαρκή σκίαση της πλατείας, ανθοφορία και εναλλαγή χρωμάτων, καθώς και μεγάλου μεγέθους δένδρα του μεσογειακού τοπίου, όπως ένας κέδρος, μια ελιά και έξι κυπαρίσσια, τοποθετημένα σε σημεία τέτοια που να τονίζουν την επιβλητικότητα του Ιερού Ναού.

Για εδαφοκάλυψη χρησιμοποιήθηκαν 1.000 τ.μ έτοιμος χλοοτάπητας και 750 περίπου θαμνώδη φυτά για τα πρανή. Τέλος για την επιβίωση του φυτικού υλικού εγκαταστάθηκε πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα άρδευσης.

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει την ανάπλαση και αναβάθμιση των πλατειών και πάρκων της πόλης με στόχο να αναβαθμιστούν οι χώροι περιπάτου και αναψυχής που έχουν οι κάτοικοι στη διάθεση τους, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην βελτίωση των ποιότητας ζωής στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.