Τα παιδιά του 2ου Λυκείου Βούλας στην αλπική Δρακόλιμνη (ΕΙΚΟΝΕΣ)




”Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να ζήσω όλο αυτό”, ήταν τα πρώτα λόγια που ψέλλισε βουρκωμένο ένα παιδί, μόλις ανέβηκε στην Δρακόλιμνη.

Κάποιο άλλο δίπλα, κοιτώντας γύρω του είπε: ”Οι ωραιότερες στιγμές της ζωής μου”.

Μετά από 11 συνολικά ώρες ακραίας καταπόνησης και δοκιμασίας, κοντά, αλλά και μακριά από τα ανθρώπινα όρια, ανάμεσα από δύσβατα και εξαντλητικά ανηφορικά μονοπάτια, τα παιδιά του 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΟΥΛΑΣ, τόλμησαν και νίκησαν. Νίκησαν τον εαυτό τους πρώτα απ’ όλα, επιβάλλοντας το μυαλό τους στο σώμα τους και το σώμα τους στην φύση. Καθισμένοι στον φυσικό τάπητα της λίμνης, από μέντες και λεβάντες, απολαμβάνουν κάτι που προορίζεται για έμπειρους πεζοπόρους και ορειβάτες. Το ταξίδι σε αυτό το όνειρο, περιγράφεται στα λόγια ενός παιδιού το επόμενο πρωί: ”ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΙΑ”…

Ούτε 15 δευτερόλεπτα το πόδι μέσα στους 4 βαθμούς του Βοϊδομάτη δεν θα αντέξουν τα παιδιά, μας έλεγαν οι ντόπιοι. Τα παιδιά του 2ου Λυκείου Βούλας όμως, είχαν άλλη άποψη. Κολύμπησαν όλα…
Το δέος της θέας στο βαθύτερο φαράγγι του κόσμου, με τα παιδιά του 2ου Λυκείου Βούλας, να απολαμβάνουν την μαγεία της φύσης, σε τοπία που κόβουν την ανάσα… (θέση Οξυά – φαράγγι Βίκου)

Ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Λυκείου Βούλας, με την συνδρομή του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, διοργάνωσε πολιτιστική και περιβαλλοντική εκδρομή την περίοδο 8 Ιουνίου έως 13 Ιουνίου 2017, που αφορούσε τα παιδιά της Πρώτης Τάξης του Σχολείου, με δυνατότητα συνοδείας από γονείς.
Η εκδρομή κέλυψε την πανέμορφη Ήπειρο και ιδιαίτερα τον νομό Ιωαννίνων, έναν τόπο που από πολλούς θεωρείται ο ομορφότερος σε όλη την χώρα, χάρη στο υπέροχο φυσικό του κάλλος. Η περιοχή του Δυτικού Ζαγορίου ήταν ορμητήριο, στην αναζήτηση της περιπέτειας και της γνώσης δια μέσου των επιβλητικών βουνών που αποτελούν κομμάτια της Πίνδου.

Κατά την διάρκεια της εκδρομής οι μαθητές και οι γονείς τους  «γύρισαν» ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ με τα τοπία και τα ιστορικά μνημεία που επισκέφθηκαν, χρησιμοποιώντας προηγμένη Ψηφιακή τεχνολογία με κάμερες υψηλής ανάλυσης, όπως επίσης κάμερες go-pro και drone.

Το υλικό θα μονταριστεί σε DVD που θα μοιραστεί στα σχολεία, ενώ θα παρουσιαστεί από τα παιδιά, σε ειδική εκδήλωση στην έναρξη της επόμενης εκπαιδευτικής χρονιάς, σε συνεργασία με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Τα μέρη που επισκέφθηκαν:
-ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΙΚΟΥ
-ΠΟΤΑΜΟΣ ΒΟΪΔΟΜΑΤΗΣ
-ΠΟΤΑΜΟΣ ΑΩΟΣ
-ΤΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΤΟΥ ΖΑΓΟΡΙΟΥ
-ΖΑΓΟΡΙΤΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
-ΔΡΑΚΟΛΙΜΝΗ
-ΠΑΠΙΓΚΟ – ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΠΑΠΙΓΚΟΥ
-ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ
-ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ – ΟΞΥΑ
-ΑΡΙΣΤΗ
-ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΙ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
-ΜΟΝΗ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ
-ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΑΦΕ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ

Το πρόγραμμα συνδύαζε την γνώση και την ψυχαγωγία των
παιδιών και περιελάμβανε μεταξύ άλλων, παραπέντε, Rafting, Canoe & Kayak, και μπάνιο στον Βοϊδομάτη, μπάνιο και όλα τα θαλάσσια σπορ στα Σύβοτα, νυκτερινή έξοδο σε Πάπιγκο, Ιωάννινα, ταβέρνες σε Αρίστη, Ελαφότοπο, Μπουραζάνι κ.λ.π.

Ευχαριστούμε για την ουσιαστική συμβολή τους για να γίνει αυτή η εκδρομή, ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΑΓΟΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΥΡΟΥ, ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΠΑΠΙΓΚΟΥ κ.ΕΞΑΡΧΟΥ, ΤΟΝ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΒΟΥΛΑΣ- Η ΘΕΜΙΣ, ΤΟ ΚΑΦΕ ”PAVIN”, ΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ, ΤΟΝ ΜΕΝΕΛΑΟ ΣΥΚΟΒΕΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ, ΤΟΝ ΟΡΕΙΒΑΤΗ ΑΝΤΩΝΗ ΒΡΟΪΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΓΙΑΝΝΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ.

Ιδιαιτέρως να ευχαριστήσουμε την ΜΑΡΙΑ ΜΠΡΑΪΜΝΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΑΠΠΑ για τις ταχύτατες ενέργειές τους, προκειμένου να εξασφαλιστεί η συμμετοχή του Δήμου στην συνδιοργάνωση.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.