Άγιος Δημήτριος: Σε πλήρη εφαρμογή το πρόγραμμα ψεκασμών για τα κουνούπια




Στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση των κουνουπιών, η Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Δήμου, κατά τον τελευταίο χρόνο, πραγματοποίησε εργασίες απεντόμωσης και μυοκτονίας, που περιλαμβάνουν σχετικούς ψεκασμούς:

  •          των Δημοτικών κτηρίων
  •          των Σχολικών Συγκροτημάτων
  •          των φρεατίων ομβρίων,
  •          της  Παιδικής Κατασκήνωσης του Δήμου και
  •          του ρέματος της Πικροδάφνης από την Λεωφόρο Βουλιαγμένης έως τα νότια σύνορα με τον Δήμο Π. Φαλήρου (πεζογέφυρα οδού Ξάνθης).

Συγκεκριμένα:

  • Έγιναν ψεκασμοί στο σύνολο των Δημοτικών κτηρίων (Δημοτικό κατάστημα, ΚΕΠ, ΚΑΠΗ, Αμαξοστάσιο κ.α.). Πραγματοποιήθηκαν 44 εφαρμογές απεντόμωσης μυοκτονίας με συχνότητα κατ’ ελάχιστον δυο ανά κτήριο στην διάρκεια του έργου. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν 11 έκτακτες εφαρμογές, έπειτα από κλήση των υπευθύνων των κτηρίων.
  • Στο σύνολο των Σχολικών Συγκροτημάτων (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) πραγματοποιήθηκαν 124 επισκέψεις απεντόμωσης μυοκτονίας, λίγο πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά και κατά την διάρκεια των διακοπών του Πάσχα. Επίσης, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και έπειτα από κλήσεις έκτακτης προσβολής από παράσιτα, πραγματοποιήθηκαν 11 εφαρμογές.
  • Στο Δημοτικό Νεκροταφείο κατά την διάρκεια του έργου πραγματοποιήθηκαν 4 εφαρμογές κουνουποκτονίας και 2 εφαρμογές απεντόμωσης – μυοκτονίας,ενώ έχουν γίνει επιπλέον επεμβάσεις από τις συμβατικές, οι οποίες και θα συνεχιστούν.
  • Στο σύνολο των φρεατίων ομβρίων στα όρια του Δήμου πραγματοποιήθηκαντρεις (3) εφαρμογές καθολικού ψεκασμού εντομοκτονίας και τοποθέτησης δολωμάτων μυοκτονίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν εκτάκτως 14 εφαρμογές απεντόμωσης -μυοκτονίας σε συγκεκριμένα φρεάτια
  • Στους χώρους της παιδικής Κατασκήνωσης του Δήμου στην Ραφήνα, κατά την διάρκεια της λειτουργίας της πραγματοποιήθηκαν 7 εφαρμογές απεντόμωσης – μυοκτονίας με συχνότητα 15 ημερών ανάμεσα στις περιόδους και σε χρόνο απουσίας των παιδιών από την κατασκήνωση.
  • Τέλος, κατά μήκος του ρέματος της Πικροδάφνης πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα οι εβδομαδιαίες εφαρμογές προνυμφοκτονίας κουνουπιών. Συγκεκριμένα από τις 27/6/17 έως και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 28 έλεγχοι και ψεκασμοί με προνυμφοκτόνο σκεύασμα σε εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών μέσα στο ρέμα της Πικροδάφνης.

Μέχρι τον Οκτώβριο θα συνεχιστούν οι  ψεκασμοί προνυμφοκτονίας κουνουπιών στο ρέμα, κάθε Τετάρτη, ενώ όσο αφορά στην Κατασκήνωση,  πραγματοποιήθηκε ήδη μία απεντόμωση πριν την έναρξη λειτουργίας της στις 15/6/2017 και θα γίνεται μία, στο τέλος κάθε κατασκηνωτικής περιόδου.-

Συνημμένα αρχεία:

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.