Ανακοίνωση για τη δίωξη εργαζόμενης στο δήμο




(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) Η πιο ανελέητη συνδικαλιστική δίωξη στην ιστορία του Δήμου μας είναι σε εξέλιξη εδώ και δύο χρόνια από τη διοίκηση του κ. Κονδύλη. Την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος και οι πιστοί του αντιδήμαρχοι επέβαλαν την ποινή της αφαίρεσης δύο μηνιάτικων στην αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου μας κ. Δημητρίου, παραπέμποντάς την και στο ανώτερο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο για οριστική παύση, δηλαδή απόλυση.
Η υπάλληλος είχε το σθένος να μιλήσει για την απαράδεκτη διαδικασία με την οποία δόθηκαν τα χρήματα του επιδόματος των 176 ευρώ στους εργαζομένους αορίστου χρόνου τον Δεκέμβριο του 2014. Διαδικασία, που η εργαζόμενη είχε καταγγείλει τότε με έγγραφό της προς την επικεφαλής του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι.
Τότε, οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ είχαν απευθύνει ερωτήματα προς τον ίδιο τον δήμαρχο αλλά και την αρμόδια υπηρεσία σχετικά με την καταβολή του επιδόματος (συνολικού ποσού 240.000 ευρώ) και συγκεκριμένα για τις νόμιμες παρακρατήσεις που έπρεπε να γίνουν προκειμένου να αποδοθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και ο φόρος εισοδήματος. Τόσο ο δήμαρχος όσο και η αρμόδια υπηρεσία αρνούνταν ότι έπρεπε να γίνουν οι εν λόγω παρακρατήσεις. Προτίμησαν να ακολουθήσουν τη δική τους “νομιμότητα”.
Λίγο αργότερα, το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ κατέθεσε αναφορά στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), το οποίο πριν από έναν χρόνο διαπίστωσε παραβιάσεις της νομοθεσίας στην καταβολή του επιδόματος. Από τότε το κυνήγι της υπαλλήλου έγινε πιο σκληρό. Το ίδιο και η επίθεση κατά της δημοτικής μας Κίνησης.
Ευτυχώς η υπάλληλος έχει συμπαραστάτες τον Σύλλογο Εργαζομένων, την ΑΔΕΔΥ καθώς και συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μαζί και μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης στον Δήμο μας.

Εκτός από τη φόρα που έχει πάρει με τις πειθαρχικές διώξεις υπαλλήλων, ο κ. Κονδύλης συνεχίζει και την προσπάθεια κατασυκοφάντησης της Δημοτικής Κίνησης ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι. Συγκεκριμένα, επιχειρεί να την εμφανίσει ως υποκινήτρια των γεγονότων που συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα στο Πειθαρχικό που συγκάλεσε. Το μόνο γεγονός που έλαβε χώρα ήταν η έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ μελών της Επιτροπής και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων. Όσον αφορά τη δική μας στάση, προφανώς ο δήμαρχος μπερδεύει την «υποστήριξη» με την «υποκίνηση». Ας κάνει πρώτα ο κ. Κονδύλης την αυτοκριτική του για τη λεκτική βία που επανειλημμένα χρησιμοποιεί απέναντι στους εργαζομένους.
Προσπαθώντας να συγκαλύψει τις παρατυπίες και τις ευθύνες της δικής του διοίκησης, οι οποίες έχουν αποκαλυφθεί από τους εργαζομένους, γυρνάει τη συζήτηση στα διαδικαστικά και αφήνει απ’ έξω την ουσία αυτής της υπόθεσης.

Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι δίωξης της κ. Δημητρίου;

Να τι αποκρύπτει ο Δήμαρχος:

Ενώ διέκοψε τον περασμένο Απρίλιο την πρώτη συνεδρίαση του Πειθαρχικού, προτείνοντας συνάντηση με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους για την αντιμετώπιση της δίωξης, ουδέποτε τήρησε την υπόσχεση και δέσμευσή του αυτή. Αντιθέτως, προχώρησε αιφνιδιαστικά σε νέο Πειθαρχικό.
Δεν λέει γιατί δεν απέδωσε ο Δήμος (του οποίου ο ίδιος προΐσταται) τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές που αναλογούσαν στο επίδομα που πήραν οι εργαζόμενοι. Αυτό εμείς το επισημάναμε επανειλημμένα στην αρμόδια οικονομική υπηρεσία, στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Οικονομική Επιτροπή. Το ίδιο έπραξε και η Νομική Υπηρεσία με έγγραφό της.
Αποκρύπτει ότι ύστερα από την αναφορά της Κίνησής μας, έχει διαπιστωθεί από το ΣΕΕΔΔ παράβαση των σχετικών διατάξεων του Νόμου. Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος μας, με υπαιτιότητα του δημάρχου, φοροδιαφεύγει και εισφοροδιαφεύγει, παράπτωμα που ο δήμαρχος ουδέποτε αναγνώρισε. Αντί έστω και τώρα να αναγνωρίσει τις ευθύνες του, υπεκφεύγει κατηγορώντας το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στους δικαιούχους εργαζομένους.
Δεν λέει γιατί τα χρήματα δεν καταβλήθηκαν μέσω μισθοδοσίας, αλλά δόθηκαν «στο χέρι» στους εργαζομένους και μάλιστα με τον τρόπο που καταγγέλλει η διωκόμενη κ. Δημητρίου;
Με ποιο δικαίωμα και με εντολή τίνος ο κ. Γεωργακόπουλος, τότε πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, διαχειρίστηκε μέρος των χρημάτων, χωρίς να υπάρχει καμία απόφαση των οργάνων του συλλόγου αλλά ούτε και του Δήμου, και έτσι τα χρήματα των τόκων που έπρεπε να πάρουν οι εργαζόμενοι/ες (20.000 ευρώ) βρέθηκαν στα χέρια ενός εργολάβου-συνεργάτη του Δήμου.
Ο κ. Κονδύλης, ελλείψει επιχειρημάτων, σε μια προσπάθεια χειραγώγησης και εκφοβισμού επιβάλλει κατά τη συνήθη πρακτική του πειθαρχικές ποινές.
Αλλά για τον κ. Κονδύλη, που δεν σηκώνει αμφισβητήσεις στη διοίκησή του αρκεί η … ιδέα ότι θα επιβάλει την τάξη στον Δήμο “του” με κάθε τρόπο και μέσο, για θα περάσει το μήνυμα στους λοιπούς εργαζομένους να προσέχουν καλά τι κάνουν από δω και πέρα.

Την υπόθεση του επιδόματος των 176 ευρώ ερευνά ήδη ο εισαγγελέας!

Εμάς, σε κάθε προσβολή της δημοκρατικής νομιμότητας και της αξιοπρέπειας, ο κ. Κονδύλης και η διοίκησή του θα συνεχίσουν να μας βρίσκουν μπροστά τους!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.