Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες του Υμηττού




Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες Αρχιπυροσβέστες Μαλούκο Δημήτριο και Μαυραειδή Θεμιστοκλή, τον Πυροσβέστη Διαβολή Αλέξανδρο, καθώς και τον Εθελοντή Πυροσβέστη Καραμολέγκο Δημήτριο, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την κατάσβεση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς, στο δάσος του Καρέα στον Υμηττό το 1998, τελέστηκε στον Καρέα την Παρασκευή 21/07/17, παρουσία του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτου Φιλιππάκου ως εκπρόσωπο του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, του Προέδρου του ΣΠΑΥ και Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Βασίλης Βαλασόπουλου και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου ΠΣ Βασίλειου Καπέλιου.
21 χρόνια μετά, όπως κάθε χρόνο ο ΣΠΑΥ, το Πυροσβεστικό Σώμα και οι Εθελοντές του Υμηττού δεν ξεχνούν τους Ήρωές τους και συνεχίζουν να μεταδίδουν το μήνυμα ότι η αυταπάρνηση και η θυσία για την προστασία της φύσης, μένουν ολοζώντανες στην σκέψη και στις αξίες όλων μας.
Το τρισάγιο τελέσθηκε από τον Πρωτοσύγκελο Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη κ. Αναστάσιο Τασόπουλο, ως εκπρόσωπο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού κκ. Δανιήλ, στον τόπο όπου έλαβε χώρα το τραγικό περιστατικό.

Στην εκδήλωση απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης και Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.) Βασίλης Βαλασόπουλος.
Στην τελετή, εκτός από τις οικογένειες, τους συγγενείς και τους φίλους των αδικοχαμένων συναδέλφων, παρέστησαν επίσης από το Πυροσβεστικό Σώμα, ο Υπαρχηγός Υποστήριξης Αντιστράτηγος ΠΣ Σωτήριος Τερζούδης, ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Αντιστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Βασιλειάδης, ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής Υποστράτηγος ΠΣ Κωνσταντίνος Γιόβας, ο Συντονιστής Υποστήριξης Επιτελείου Α.Π.Σ. Υποστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Ράμφος, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πειραιά Υποστράτηγος ΠΣ Σεραφείμ Αθανασίου, ο Διοικητής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών Αρχιπύραρχος Μιχαήλ Ανδριόπουλος, οι Διοικητές του 2ου και 7ου Πυροσβεστικών Σταθμών Αθηνών, εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Γιάννα Τσούπρα, ο Δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος, ο Δήμαρχος Βύρωνα Άκης Κατωπόδης, ο Αντιδήμαρχος Ηλιούπολης κ. Χρήστος Καλαρρύτης, ο Αντιδήμαρχος Ελληνικού κ. Βασίλης Κρητικός, ο Δασάρχης Πεντέλης Αθανάσιος Ρέππας, ο Πάνος Τριγάζης, εκπρόσωποι των Ο.Τ.Α., εθελοντικών οργανώσεων, συλλόγων, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και πλήθος συναδέλφων.
21 χρόνια μετά κι όμως, ήταν έντονη η συγκίνηση και άσβεστη η μνήμη για τους ανθρώπους και την θυσία τους που συνεχίζει να εμπνέει με αμείωτη ένταση.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.