Πρόεδρος ΤΕΕ: Να ξεκινήσει άμεσα το Ελληνικό – Θα βρουν δουλειά 15.000 μηχανικοί




«Με δεδομένη την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης για υλοποίηση του έργου του Ελληνικού, είναι πολύ σημαντική η τήρηση ενός χρονοδιαγράμματος που θα επιτρέψει την εκκίνηση του έργου το συντομότερο δυνατό».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, με αφορμή την παρουσίαση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του έργου από την ομάδα των μελετητών του στα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ και εκπροσώπους επιστημονικών συλλόγων Διπλωματούχων Μηχανικών.

«Η πρόβλεψη για δημιουργία 75.000 θέσεων εργασίας, εκ των οποίων οι 15.000 αφορούν σε μηχανικούς, θα έδινε μεγάλη ανάσα στον κλάδο μας που κινδυνεύει με εξαφάνιση. Εκτός όμως των παραπάνω, αποτελεί ένα τεράστιο έργο που θα κάνει καλύτερη την ζωή των πολιτών της Αττικής με την δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα πάρκα παγκοσμίως», ανέφερε ο κ. Στασινός.

Όπως έγινε γνωστό στους εκπροσώπους του ΤΕΕ παρουσιάστηκαν οι βασικές αρχές και τα στοιχεία των μελετών του ΣΟΑ που αφορούν την πολεοδομική τεκμηρίωση του Σχεδίου, θέματα πολεοδομικής φύσεως -χωρικός προορισμός, πολεοδομικά μεγέθη ακινήτου ανά ζώνες κλπ, η Μελέτη Πάρκου με τα στοιχεία για το σχεδιασμό του Μητροπολιτικού Πάρκου πρασίνου, οι βασικές κατευθύνσεις της κυκλοφοριακής μελέτης που συνοδεύει το ΣΟΑ και τα βασικά στοιχεία της ΣΜΠΕ, με ζητήματα που άπτονται περιβαλλοντικών θεμάτων και τη σύγκριση των εναλλακτικών σεναρίων που την συνοδεύουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.