Ροντέο: Το λούνα παρκ-μύθος των ’80s! (VIDEO)




(αναδημοσίευση από το urbanlife.gr)

Το Ροντέο ήταν ένα θρυλικό λούνα παρκ, που ξεκίνησε τη λειτουργία του στη Λεωφόρο Συγγρού, στο ύψος του Ωνασείου, στα μέσα της δεκαετίας του 1960.

Σχεδόν μία δεκαετία μετά, μετακόμισε στο μπάζωμα (τότε) αριστερά των εκβολών του ρέματος της πικροδάφνης και αργότερα στην δεκαετία του ’70 στο σημείο της παραλίας. Το Ροντέο έγινε αμέσως γνωστό σε όλη την Αθήνα και κάθε Σαββατόβραδο ήταν γεμάτο από Αθηναίους που ερχόντουσαν με τις οικογένειες τους.

Το λούνα-παρκ χωριζόταν σε δύο μέρη, με δύο ξεχωριστές εισόδους, που όμως ενωνόταν μεταξύ τους. Λαβύρινθος, χταπόδι, σκοποβολή, μπαλαρίνα, ρόδα ακόμα και το τρενάκι του τρόμου, ήταν λίγα από τα πολλά παιχνίδια που είχε. Ιδιαίτερο ήταν ένα τεράστιο τελεφερίκ με καρέκλες που σε έκανε βόλτα σε όλο το πάρκο. Για λίγο πιο “μεγάλους” ήταν το έντερπραιζ, τα συγκρουόμενα και το ταψί.

Το ταψί δεν διέθετε ζώνες ασφαλείας και έπρεπε να κρατιέσαι σφιχτά για να μη βρεθείς στη μέση του. Ειδικά αν κάποια κοπέλα φορούσε φούστα ή μπουστάκι, τότε τα πράγματα δυσκόλευαν.

Η αίγλη του σταμάτησε το 1986 όταν έγινε ένα δυστύχημα στο έντερπραιζ. Μία κοπέλα έπεσε και ως συνέπεια είχε να απομακρύνει σταδιακά τον κόσμο από το λούνα πάρκ. Σε συνδυασμό με τα υψηλά τέλη που πλήρωνε στο Δήμο, η επιχείρηση ένα χρόνο μετά αποφάσισε να σταματήσει. Ο ιδιοκτήτης του, κύριος Ρίμπας, συνέχισε την επιχειρηματική του δραστηριότητα στην Βάρκιζα , ανοίγοντας το επίσης θρυλικό κλαμπ, Ribas.

Το Ροντέο έφυγε από την περιοχή το 1987. Ήταν όμως τέτοια η δόξα που γνώρισε, που για αρκετά χρόνια μετά το κλείσιμό του, ο κόσμος συνέχιζε να αποκαλεί «ροντέο» όλα τα λούνα-παρκ!

ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΡΟΝΤΕΟ-ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ….ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΙΟ ΝΕΟΙ..

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.