Στο πλευρό των συμβασιούχων το Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου (VIDEO)




 

Tο Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου αποφάσισε κατά πλειοψηφία, με 23 ψήφους υπέρ και δύο λευκές (Ελένη Μπελιά και Αλέκα Αρμάου – Γιαννούτσου από το “Άνω Κάτω στο Καλαμάκι”), να σταθεί ο δήμος στο πλευρό των συμβασιούχων στην καθαριότητα, αναγνωρίζοντας ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Έπειτα από διεξοδική συζήτηση σχετικά με το ζήτημα των συμβασιούχων που εργάζονται στο Δήμο Αλίμου, και των οποίων οι συμβάσεις έχουν παραταθεί δυνάμει του άρθρου 25 Ν. 4456/2017, ο Δήμος Αλίμου:

● Αναγνωρίζει ότι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, οι συμβάσεις των οποίων με αλλεπάλληλα νομοθετήματα έχουν παραταθεί, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε καίριους τομείς των νομίμων αρμοδιοτήτων του Δήμου, και ιδίως στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Οι συμβάσεις αυτές, έπειτα από τις συνεχείς παρατάσεις τους, λειτουργούν στην πραγματικότητα ως συμβάσεις αορίστου χρόνου, κάτι που οφείλει και η πολιτεία να αναγνωρίσει.
● Επισημαίνει προς κάθε κατεύθυνση ότι η λύση της σύμβασης εργασίας των παραπάνω συμβασιούχων, και μάλιστα με τρόπο ξαφνικό και αιφνίδιο, θα προκαλέσει τεράστιο και ανυπέρβλητο πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του Δήμου και ιδίως στην κατάσταση της καθαριότητας και υγιεινής σε ολόκληρη την πόλη.
● Επισημαίνει τις σοβαρές ευθύνες της Κυβέρνησης, που με τους χειρισμούς της προκάλεσε το τεράστιο αυτό πρόβλημα σε ολόκληρη τη χώρα, στο σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε χιλιάδες συμβασιούχους και τις οικογένειές τους. Για μία ακόμα φορά, αποδεικνύεται με τον πιο οδυνηρό τρόπο,
ότι η έλλειψη σταθερής χρηματοδότησης της Κεντρικής Διοίκησης για τη διασφάλιση θέσεων μόνιμου προσωπικού, προκαλεί προβλήματα στην οργάνωση και λειτουργία των Δήμων και αποσυντονίζει το έργο τους.
● Συμπαρίσταται στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, που βρίσκονται αντιμέτωποι με μία πρωτόγνωρη επιπλοκή και μία απαράδεκτη εργασιακή, προσωπική, οικογενειακή και οικονομική ανασφάλεια και περιπέτεια.
● Δίδει εντολή προς τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου να συνομολογήσει τυχόν Αγωγή των εργαζομένων ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων, με αντικείμενο την αναγνώριση της σχέσης ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου για την κάλυψη παγίων και διαρκών αναγκών, η οποία στην πραγματικότητα πλέον τους συνδέει με το Δήμο μας.
● Παρακολουθεί διαρκώς το ζήτημα και θα επανέλθει εκ νέου στο μέλλον, εφόσον αυτό χρειαστεί.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.