Θρήνος και οργή για τον θάνατο του 32χρονου, στον ανισόπεδο-καρμανιόλα της Αλίμου




Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στον 32χρονο που έχασε ζωή του την περασμένη Παρασκευή, όταν η μοτοσυκλέτα του συγκρούστηκε μετωπικά με ΙΧ, στον ανισόπεδο κόμβο της λεωφόρου Αλίμου. (δείτε εδώ το ρεπορτάζ)

Ο Γιώργος, το γελαστό παιδί, όπως γράφουν οι φίλοι του, ετοιμαζόταν να παντρευτεί. Επέστρεφε στο σπίτι του από τη δουλειά, όταν έγινε το τροχαίο που του στοίχισε τη ζωή.

Η νεαρή γυναίκα που οδηγούσε το αυτοκινήτου και κατευθυνόταν προς την Ποσειδώνος, έχασε τον έλεγχο, όπως είπε στην κατάθεσή της,  βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε πάνω στη μοτοσυκλέτα.

Στο συγκεκριμένο σημείο γίνονται συχνά τροχαία.

“Ακριβώς πριν έναν χρόνο παραλίγο να χτυπήσει τον γιο μου (δικυκλιστής) γυναίκα οδηγός..Ακριβώς ίδιο…Δεν ξέρουν ότι είναι διπλό το ρεύμα και μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα ερχόμενη από την παραλιακή! Πρέπει να παρθούν μέτρα γιατί θα θρηνήσουμε και άλλους..” λέει αναγνώστρια του NOTIA.GR 

“Χάθηκε ένα χρυσό παιδί! Ένα παλικάρι που ήταν μόνο με το χαμόγελο και τη καλοσύνη… Καλό ταξίδι Γιώργο στη γειτονιά των αγγέλων…

Γιωργαρε καλο ταξίδι….δεν ειναι ώρα για κουβέντες. Το χαμόγελο σου χαραγμένο στις φωτογραφίες του μυαλού μας θα μας κρατάει συντροφιά. Απλα, σταράτα….Άδικοχαμενος. Φιλε καλα ταξίδια στην αιώνια θάλασσα που ταξιδέψαμε μαζι. Να ειναι δυνατοί αυτοί που έμειναν πίσω.

Εκατοντάδες είναι τα σχόλια στο facebook για το συγκεκριμένο σημείο του δυστυχήματος. Οι περισσότεροι το χαρακτηρίζουν “καρμανιόλα”.

Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του παιδιού ειναι δεδομένα. Για την οδηγό θα κρινει η δικαιοσύνη και οι τύψεις της.
Το ουσιαστικό θεμα ειναι να δούμε για ποιο λόγο δεν υπάρχει μπαριέρα στο συγκεκριμένο σημείο. Όσοι περνάμε συχνά απο εκεί κάθε δίμηνο βλεπουμε τροχαίο. Κυρίως λίγο πιο πανω όταν η μπαριέρα διακόπτεται και ο κάθε μλκς βρίσκει ευκαιρία να κανει αναστροφή επειδή έτσι γουστάρει. Πριν απο 6 μήνες ένα q5 που κατέβαινε την Αλιμου θεώρησε σωστό να μην κανει 200 μέτρα παράκαμψη για να βγει απέναντι με νόμιμο τροπο αλλα έστριψε αριστερά με αποτέλεσμα να καρφωθεί πανω του ένα μηχανάκι που έβγαινε απο τον ανισοπεδο.
Πριν απο λίγο καιρό πάλι τα ίδια αλλα με την αντίστροφη φορά, αυτός που ανέβαινε έκανε επιτόπου με αποτέλεσμα να καρφωθεί πανω του κάποιος που κατέβαινε. Συν ποσά αλλα περιστατικά που δεν εχουν καταλήξει σε ατύχημα η δυστύχημα την τελευταία στιγμη.
Καλά τα βρισίδια αλλα δεν αλλάζουν κάτι. Και αφού δεν αλλάζει ουτε η νοοτροπία ουτε οι ικανότητες, ας δούμε τι μπορεί να γίνει με τις υποδομές ωστε να μην κλάψουμε και άλλους ανθρώπους..

Η ΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΑΝ ΜΠΕΙΣ ΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Χ.Λ.Μ.

Το σημείο είναι εκεί και είναι δεδομενο, αυτο δεν σημαίνει οτι κάθε φορά που το περνάμε θα σκοτώνουμε ή θα σκοτωνόμαστε

 Έχει και αναποδη κλιση εκει μεσα πολυ επικυνδηνο με περισσοτερα χλμ
Το χειρότερο κολωσημειο

Κατι πρεπει να τοποθετησουν ως προειδοποιηση για πιο επικυνδυνο σημειο !
Ας λαβουν υποψη τους στην τελικη , οι κ.κ. αρμοδιοι
την οδικη αγωγη που ολοι ξερουμε και κατηγορουμε ΚΑΙ τις περισσοτερες φορες το χαλια οδικο δικτυο ειδικα για τους δικυκλιστες !
Δεν ειναι ολοι τους απροσεκτοι!
Πολυ κριμα και αδικο για τον ατυχο αναβατη!
Αν και γυναικα θελω να πω οτι πολλες κυριες , οχι ολες , ειναι τελειως χαλαρες στο τιμονι ! Οδηγουν σαν να καθονται σε πολυθρόνα και συζητουν με την φιλη τους στο κινητο! ΚΙΝΗΤΟ=ΑΛΛΗ ΜΑΣΤΙΓΑ !
Εχω δει μερικες επισης μεχρι να διορθωνουν το μακιγιαζ τους!
Ας σκεφτουν οτι οι δικυκλιστες δεν εχουν την ιδια ασφαλεια με τους οδηγους των αυτοκινητων και επισης οτι θα μπορουσε να ειναι το παιδι τους , ο αδελφος τους κλπ!
Τα θερμα μου συλλυπητηρια στην οικογενεια αυτου του νεου ανθρωπου!

 Πόσες φορές κόντεψα να τρακάρω εκεί…κρίμα!!!

 Κατι πρέπει να γίνει εκεί και να κλείσει με στηθαίο …. τουλάχιστον να προλάβουμε τα επόμενα … που Δυστυχώς φαίνεται να είναι καθημερινά πια .

 Έχω δει και εγώ το χάρο με τα μάτια μου εκεί και μάλλον και πολλοί άλλοι. Κρίμα για τον άνθρωπο που χάθηκε! Υπάρχει βεβαια πολύ απλή λύση στο σημείο. Συνέχιση του κιγκλιδώματος της Αλίμου μέχρι το “υπόγειο”. Άλλωστε είναι και πολλοί κάφροι που προσπαθούν να στρίψουν από Αλίμου για Παξινού (ή και αντίστροφα!!) ή επιχειρούν αναστροφή στην Αλίμου σε εκείνο το σημείο.

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ .ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ.

Μήπως η γυναίκα μίλαγε στο κινητό εκείνη την ώρα; χιλιάδες φορες έχω κοντέψει να τρακαρω με τη μηχανή από οδηγούς που μιλανε στο κινητό

ΚΡΊΜΑ χάθηκε ένας άνθρωπος και βασική αιτία η σχεδίαση του δρόμου – καρμανιόλα. Ένα τυφλό σημείο άκρως επικίνδυνο και για τα δύο ρεύματα.
Ας ευχηθούμε να κάνουν κάτι επιτέλους οι αρμόδιοι ….καλή η καρέκλα αλλά ας κάνουν και κάτι.

Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την συγκεκριμένη ανισόπεδη ..!! λόγω του ότι μένω πολύ κοντά … δεν φαντάζεστε τι βλέπω να γίνεται κάθε μέρα . Από αναστροφές , μέχρι και κάθετη διάσχιση της ανισόπεδης για το ρεύμα καθόδου .. από την έξοδο της Ποσειδώνος. Δυστυχώς το κάνουν και πολλοί πεζοί. ΠΡΕΠΕΙ να κλείσει με μόνιμο στηθαίο από την υπόγεια , μέχρι τα κάγκελα της εξόδου. Δυστυχώς για το παλικάρι !!! Κάτι πρέπει να γίνει …. για να μην έχουμε άλλα θύματα.

 Οπως πάντα στην Ελλαδα φταίει ο/η οδηγός… Φαίνεται και απο τα σχόλια κάποιων που ήδη “εκδίκασαν” την υπόθεση... Αυτό που κανείς δεν σκέφτεται είναι τυχόν ευθύνες απο κατασκευαστικές προχειρότητες… Στην χώρα της προχειρότητας ζουμε άλλωστε… Και όσον αφορά το συγκεκριμένο “εργο”, αυτό είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα προχειρότητας… Μόνο που δυστυχώς για ακόμα μιά φορά κανένας υπεύθυνος δεν θα τιμωρηθεί..

Χτες που περναγα με το αυτοκίνητο απο αυτο το σημείο σκεφτόμουν τι ευκολα μπορεί να γίνει ατύχημα αφου ο δρόμος αυτος φαίνεται σαν να είναι μονόδρομος

Όχι πάλι. Όχι εκεί ξανά. Όχι όχι όχι.

Το έχω σκεφτεί εκατοντάδες φορές. Χρειάζεται προστατευτική μπάρα εκει. Η στροφή κάτω απο τη γέφυρα ερχόμενος απο ποσειδωνος ειναι πολύ κλειστή κ εύκολα σου φεύγει το όχημα. Απο την άλλη, απο Αλιμου να κατέβεις τη γέφυρα να βγεις ποσειδωνος, ο δρόμος ειναι γεμάτος λακούβες κ εύκολα πάλι χάνεις τον έλεγχο του οχήματος.

 

Σοβαρευτειτε ρε παιδιά επιτέλους γιατί δεν παραδεχομαστε ότι τα τροχαία ατυχήματα ευθύνη έχουμε εμείς με την οδήγηση μας ..

 

Και για τους κακοσυντηρημενους δρόμους ποιος φταίει; Δε φταίει μόνο επειδή τρέχουμε, ας είμαστε κ ρεαλιστές

 

Το ότι ήταν λάθος ενός εκ των 2 οδηγών δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι ο δρόμος δεν ειναι ασφαλής… Ποτέ δεν πρέπει να βασίζεσαι στους άλλους οδηγούς γιατί ένας θα κάνει το λάθος και θα γίνει το κακό. Το σημείο αυτό έχει ανάγκη από σαφή διαγράμμιση και σήμανση, αν διαφωνητε τότε δεν έχετε δει το σημείο αυτό
Έχει όριο ταχύτητας λόγω της ιδιαιτερότητας της! Αυτό το σέβεται κανείς? Όποτε περνάω ανάβω και φλας! 😢

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.