Το «Αβέρωφ» επιστρέφει στο Φλοίσβο




Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 το Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ», προγραμματίζεται να επαναπλεύσει στην μόνιμη θέση ελλιμενισμού του, στο Άλσος Ναυτικής Παράδοσης, στη Μαρίνα Φλοίσβου στο Τροκαντερό, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των προγραμματισμένων εργασιών δεξαμενισμού, συντήρησης και επισκευής του σκάφους. Ειδικότερα, το ιστορικό πλοίο ρυμουλκούμενο αφίχθη στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, την 24 Απριλίου 2017, οπότε και ανελκύστηκε σε δεξαμενή, προκειμένου να αναληφθούν οι προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης / επισκευής του, εκ των οποίων οι κυριότερες ήταν:

α.      Ναυπηγική επιθεώρηση της μεταλλικής κατασκευής του σκάφους (εσωτερικά και εξωτερικά) και εκτέλεση ελασματουργικών εργασιών επισκευής.

β.      Αντικατάσταση συστήματος προστασίας / χρωματισμού σε ύφαλα και έξαλα του σκάφους.

γ.      Συντήρηση του χρωματικού συστήματος προστασίας σε εσωτερικά διαμερίσματα / στεγανά.

δ.      Αφαίρεση όλου του παλαιού ξύλινου καταστρώματος και συντήρηση/επισκευή του μεταλλικού υποστρώματος.

Η επανατοποθέτηση του κύριου καταστρώματος καθώς και εναπομείνασες στοχευμένες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης εσωτερικών χώρων του πλοίου, πρόκειται να ολοκληρωθούν το προσεχές διάστημα, στη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του. Ως εκ τούτου δεν θα είναι δυνατή η υποδοχή επισκεπτών έως την πλήρη ολοκλήρωση των εργασιών, η οποία τοποθετείται περί τα μέσα Σεπτεμβρίου 2017, οπότε η «Ναυαρχίδα όλων των Ελλήνων» θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί και πάλι τους επισκέπτες της και να συνεχίζει να εμπνέει εθνική υπερηφάνεια, αισιοδοξία, ακάθεκτη ορμητικότητα και αξιοπρέπεια.

Ο δεξαμενισμός του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» ήταν επιτακτικός καθώς και η εκτέλεση των εργασιών συντήρησης για την ασφαλή πλευστότητά του, προκειμένου να διατηρηθεί ο ρόλος του, ως πλωτό μνημείο της Ελληνικής Ναυτικής Ιστορίας.

Για την εκτέλεση των εν λόγω εργασιών εξασφαλίσθηκαν χορηγίες, οι οποίες κάλυψαν τις ανάγκες προμήθειας υλικών και παροχής υπηρεσιών.

Κατά τον επανάπλου του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» στη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του στον όρμο Φαλήρου επιτρέπεται και παράλληλα ενθαρρύνεται η τιμητική συνοδεία του από πλωτά σκάφη ιδιωτών ή Συλλόγων, από τον όρμο Κανελλόπουλου (Σχολή Ναυτικών Δοκίμων) έως τις προσβάσεις Μαρίνας Φλοίσβου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.