Βάρη: Εξάρθρωσαν κύκλωμα ελληνοποιήσεων με εικονικούς γάμους




(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ) Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πολυμελής εγκληματική οργάνωση η οποία δραστηριοποιούνταν στην εξασφάλιση των τυπικών προϋποθέσεων, με σκοπό τη νομιμοποίηση στην χωρά μας αλλοδαπών ανδρών, με άδειες διαμονής που εκδίδονταν κατόπιν ψευδών αναγνωρίσεων πατρότητας εξώγαμων τέκνων Ελληνίδων γυναικών και εικονικών γάμων.

Συνελήφθησαν στις 17-7-2017, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αθήνα, Βάρη, Καλλιθέα, Καματερό και Πειραιά), δώδεκα (12) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων μία 59χρονη Ελληνίδα, η οποία ήταν η αρχηγός και 4 συμβολαιογράφοι.

Επιπλέον, αναζητούνται ένας 38χρονος  δικηγόρος και μία 30χρονη, ως συνεργοί τους.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, της πλαστογραφίας και κατάρτισης ενσήμων, της απάτης, της δωροδοκίας υπαλλήλου, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της παράβασης καθήκοντος και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.

Στην ίδια υπόθεση, κατηγορούνται ακόμη εβδομήντα έξι (76) άτομα για διάφορες επιμέρους εγκληματικές πράξεις (διατάραξη της οικογενειακής τάξης, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κ.α.).

Πιο αναλυτικά, αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση είχε η 59χρονη, η οποία μαζί με τον 38χρονο δικηγόρο, προσέγγιζαν απευθείας και μέσω των λοιπών συνεργών τους Ελληνίδες τις οποίες έπειθαν έναντι αμοιβής, να δηλώνουν ψευδώς ότι απέκτησαν παιδιά με αλλοδαπό υπήκοο.

Τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, δραστηριοποιούνταν στην απόκτηση όλων των προαπαιτούμενων μέχρι την τελική έκδοση της άδειας διαμονής, ενώ σημαντικό ρόλο στην οργάνωση κατείχαν οι συμβολαιογράφοι, οι οποίοι καθ’ υπόδειξη προέβαιναν στις απαραίτητες συμβολαιογραφικές πράξεις. Τέλος, την διεκπεραίωση των υποθέσεων αναλάμβανε ο 38χρονος δικηγόρος.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε για την πλήρη αποδόμηση του δικτύου, πραγματοποιήθηκαν συνολικά (16) έρευνες σε σπίτια και γραφεία, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από έγγραφα, πιστοποιητικά, βεβαιώσεις, σφραγίδες και φωτογραφίες τύπου ταυτότητας.

Ακόμη, ταυτοποιήθηκαν (47) περιπτώσεις ψευδών πράξεων αναγνώρισης πατρότητας τέκνων ημεδαπών μητέρων ενώ ερευνάται η δράση της οργάνωσης σε (474) τουλάχιστον περιπτώσεις οι οποίες συντάχθηκαν από τους συμβολαιογράφους.

Περαιτέρω, σε βάρος της 59χρονης εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.